Sokkal jobb a vártnál…

A Pegazus Atlétika szinte összes futója részt vett csapatunk 1000m-s felmérő futásán. Persze a kicsiknek “móka,, edzésük volt, míg újonc kortól felfelé biza hadba vonultak a Pegazusok, egészen a szenior korcsoportig. Két helyszínen volt felmérőnk, egyik Budapesten, ásik Szentendrén centiméterre pontos pályán és méréssel.

Eligazításon….

Lássuk előbb a Budapesti csapat teljesítményét, tényszerű adatok nélkül, hiszen mint írtam, a csapat várakozásokon felül teljesített, és adataink nem publikusak. Akadt néhány igazi csemege is bizony. Budapest! Szép idő, ideális hőmérséklet, este 6 óra. A rajtvonalnál 17 futónk jelent meg, voltak viszont olyan atlétáink, akik nemrég tértek vissza a karanténból, így ők majd a következő műveletekben fognak szerepelni. Futóink hihetetlen jó hangulatban várták a felmérőt, igazi csapatként melegítettek, és a nyújtásnál is mindenki jó érzésekkel várta az 1000m-t. A rajtot követően azonnal élre állt egy hármas, nevezetesen Hódosy Márk, Kun Tami, és Simák Gergőnk, akik valami eszeveszett bulit kezdtek el a pályán. Tami rendkívül masszívan nyomta a tempót, látszott hogy nem lencsét vetni jött, Márk pedig 3mp-vel maradt el az általa kitűzött céltól, míg Gergő igazi simánkásan nyomta le.

Hot lap....

Taminál most is látszik, hogy 3000m-re megyünk rá idővel. Drótár Katánk és Fodor Gyöngyink munka után egészen lehengerlőt futottak, én csak kalapom tudom emelni elöttük, és biza még óriási potenciál van a két leányban, az idejükkel nagyon elégedett voltam. Nagy Kinga egyre szebben fejlődik és ez jól látszott a futásán és az időn, aminél én kicsivel rosszabra számítottam, ám Kinga szuper időt nyomott, meglepett……..csakúgy mint húga, aki eszméletlen szép technikával futotta a távot. O’Shea Colin és Csernák Levink egymásra találtak, mert végig ütötték verték egymást, igazán jó hatással voltak a másikra ez ki is jött a célba érkezéskor a stopperemen.

100m-s sprintek...

Mi lesz itt ha Bertink is felüti a fejét!? Ők hárman még fognak hamarosan villantani bajnokságokon ebben biztos vagyok, csakúgy, mint Tami és még néhányan a csapatból. Csillik Allegra 15mp-vel futott jobbat a vártnál, amihez azt hiszem nem is kell többet hozzáfűznöm, nagyon szépen fejlődik a leány. O’Shea Sophie! Nos ő majdnem korcsoportos országos rekodot futott és még fiatalabb is egy évvel! No comment kérem szépen, no comment! Végére hagytam Csépány Gergőt és Csillik Áront, akik mindketten olyat villantottak, amitől leesett az állam. Aki látta a futásukat, most azt mondaná……..no comment! Minden tiszteletem az övék és minden felmérőt teljesítő futómé. Pár napra rá Göblös testvérek és Andrásik Olink is bőven a vártnál jobban futottak, ám ez elmondható az egész csapatra is. Ebből úgy hiszem lehet hova tovább fejlődni, de ami a legszebb volt, az a csapatszellem és az összetartás, mert egymásnak szurkoltak, voltak akik segítették egymást, és a végén mindenki gratulált a másiknak. Szuper felmérő volt, gratulálok mindenkinek!

Pegazus tigris kölykök...

Lássuk a szentendrei team munkásságát, ahol szintén valami gyorsító lehetett a levegőben mert csak pislogtam a stopperem nézvén. Cseh Krisztink egy bődületes időt futott, és biza még így is maradt benne bőven, így megvan a 3000m-s utánpótlásunk lányoknál. Anyuja, Enzsöl Zsuzsi félelmetes tempót diktált és bizony mindenkit elkápráztat, amit pár hónapja a pályán csinál. Eszméletlen időt futott, és szerintem szenior 1500 ob aranyra sanszos a mi Zsúnk! Ormándlaki Aisával a jövőben számolni kell, mert a semmiből villantott egy olyan időt, ami 30mp-vel volt jobb a vártnál. Anyuja, Eszter pedig kőkeményen megküdött az eredményért amivel és elégedett is voltam, szép munkát végeztek. Kimondottan meglepő időt futott Rényi-Vámos Benink, amire senki sem számított, szerintem ő maga sem, de a célban nagy elsimerést kapott tőlem, mert kőkeményen harcolt.

Egységben, összetartásban...

A kisebbeknél is csodát műveltek, itt az idő még nem annyira élvez prioritást, inkább móka szinten futották le a távot, ám volt akivel csupán egy kört kértem teljesíteni. Túri Kovács Márk, Artur, Amelie, Berci, Levi, Kristóf és Daniela, mindannyian óriási gratulációt kaptak, hiszen khozták magukból a maxot és ez volt a legfontosabb. Szentendrén is és Budapesten is igazán fantasztikus hangulat volt, élveztük és szurkoltunk egymásnak, és voltak akik már most megtették júniusra a fogadásaikat a kövi 1000m-re. Csidálatosak voltatok, szívből gratulálok, erősödik ez a csapat! Lapzártánk utáni hír, hogy Török Sanyink Angliában álő szenior futónk is lenyomta 3:08-ra a távot, amihez szívből gratulánunk Sanyikám!

Hajrá Pegazusok…..Play Hard!

Pegazusok szintfelmérőn!