Óriási győzelmek, és kiváló szereplés…

Kedves olvasók, rajongók, jelentem örömmel, hogy utánpótlásunk a legjobb úton halad, és versenyről, versenyre, halmozzák a sikereket! De mielőtt elkezdeném a beszámolóm, ami a szigetmonostori Futapest “majálison,, történt, nos elébb nézzünk rá az eredményekre! 

2KM: Csuta Johi: 1.hely,  Simák Bence 1.hely,  Roudot Gergő 1.hely,  Kővári Blanka 1.hely,  Pallós Levi 10.hely,  

Ádám Lili 1.hely,  Némedi Eszter 1.hely,  Csikós Zsuzsi 14.hely,  Molnár Krisztina 13. hely.

7KM: Csuta Dorottya 1.hely ( felnőtt mezőny győztese is),  Zsámár Anna 2. hely,  Lengyel Laura 2.hely, Lengyel Lizett 4.hely, Lengyel Gábor 2.hely,  Simák Gergő 2.hely

Kezdeném is írásom a kicsikkel, mégpedig Csuta Johival! Johi versenyzése kimagasló jelzőkkel illethető csak, mert amit ott azon a pontosan kimért 2km-s távon csinált, nos az egyenlő volt a hihetetlennel! 8 évesen 4 perces km tempót futni, az embertelenül kemény, és még hajrázni is tudott ebből!

Rengeteg futó a rajtnál
Levi keményen fut…

Úgy ért be a az első helyen, hogy potenciálisan fenyegette az előtte pár méterrel futó nagyobb lányokat is! Amikor Johi felfogta, hogy meglehetnek a 12 éves lányok, azonnal őrületes hajárba kezdett! Azt hiszem, hogy talán rossz hír azok számára, akik az atlétikában Johi korúak, de úton van egy újabb Csuta Dorottya, ez nem kérdés, csupán idő kérdése és megjelenik a színpadon! Lássunk tovább! Simák Bence  apja nyomdokait követi, és Bence hasonlatosan, mint Johi, eszméletlen tempót futott, és Bence még csupán ovis, de ahogy futott, az a szép technika, és a szemeiben az elszántság, no abban benne van minden úgy gondolom! Bence csodálatos versenyzéssel nyerte a 2km-t! Apa, anya büszke lehet, csakúgy, mint a Csuta Family! Pallós Levink futására nem lehet panasz, úgy volt az rendjén, ahogy kell annak lennie! Levi, Johival és Bendzsóval ellentétben, még nem annyira rutinos, de jól látszik rajta, hogy óriási tartalékai vannak, csupán még nem tudta kihasználni, de hát ezért versenyzünk sokat, és gyakorlunk edzésen!

Johi, és Bence

Levi munkájával, maximálisan elégedett voltam, és nagyon nagyon büszke is voltam, vagyok Levire! Roudot Gergő! Gerink elrajtolt, és nyert, de nem is akárhogy! Ebben a nagy mezőnyben, ami ott állott Gergővel egyetemben, nos fel volt adva a lecke neki, hisz sok más egyesületekből is érkeztek versenyzők szép számmal! Gergő mondta is nekem, hogy atya ég mi lesz itt! Én meg mondom Gergőnek, hogy “egy gyilkos vagy,, egy harcos, egy spártai harcos! No ez segített Gerinek, vagy jól aludhatott előző este, de iszonyatosat futott, pazar időt, és megnyerte az abszolút futamot is egyben! Örültem is nagyon Gergő sikerének, kellett ez neki! Kővári Blanka sprinterünk, most 2km-n mutatta meg, hogy a Pegazusos futók, minden fronton bevethetőek! Szeretem, ha a gyerekek más ingert is kapnak, ennek okán Blankát kiszakítottam kicsit a sprint szakmából! Blanka sprinter lévén eléggé komótosan kezdett, és a rajtnál még ásított is egyet, amit fotóval tudok bizonyítani, de aztán úgy 1km körül felébredt, és elkezdett futni! Végül minden különösebb gond nélkül, simán nyerte a versenyt, és abszolút elsőként ért célba!

Csuta Doró abszolút győztese a 7km-nek!
Arany lányok! Lili első, Blanka első!

Igazándiból az utolsó 400 méteren kezdett el futni, igazi okos, profi versenyzés volt, hiszen ellenfeleit egy darabig az orra előtt tartotta ( ahogy ismerem Blankát, éppen akkor ébredezett), és végül megrázta magát, és huss! Szemmel látható volt, az irdatlan tempó váltása az utolsó 4-500 méteren! Aztán következzék Ádám Lili, aki edzéseken, hihetetlen szorgalommal dolgozik, csendben és alázatosan! Bár fiatalabb, mint Blanka, ám mégis azt látni, hogy kapaszkodik fel Blankára, és egyre erősebb, gyorsabb futónk!

Gergő és Eszter a két abszolút győztes!

Lili, egy stabil, erős futással nyerte a versenyét, és első nagyobb sikerét tehette zsebre! Ahogy versenyzett, és futott, nos azzal meg is lepett, és amikor ott álltam a pálya szélén, néztem is egy nagyot, maikor elsuhant mellettem Lili! Ez Lili volt? Lehetetlen, mondtam magamban, de jobban megnézvén, már ordítottam is neki, hogy király vagy Lili! Lili meg csak tépett tovább a célig! Némedi Eszterről annyit, hogy hétről hétre jobb, és szívósabb! Eszter megnyerte a versenyt, abszolút elsőként is győzedelmeskedett, és az az alázat, és elszántság, ami benne van, olyat ismerek, amikor Dorkával dolgozom! Precíz, megbízható, és győzelemre éhes sportoló! Ennek eredménye a győzelem ,amit megérdemelten vihetett haza! Molnár Krisztikénk súlylökő atléta lévén, hihetetlen dolgokat hajt végre a futó versenyeken, hiszen olyanokat előz meg, akiket papírforma szerint nem szabadna, és a fizika, biológia törvényeivel ellentétes, amit Kriszti csinál! Kalapom emelem előtte, csakúgy, mint Csikós Zsuzsi, csapatunk szenior súlylökője előtt, akiről fia lassan példát is vehetne! Zsuzsi mindent lefut, mindent megcsinál edzéseken is! Lássuk a hosszabbik távot, ahol a mezőny talán még nagyobb volt, és bizony válogatott, és olimpikon atléták is felcsapták fejüket!

Gerő, és Eszter a két győztes!

De ott volt nekünk Csuta Dorottya, és Zsámár Anna, no meg Lengyel Lizett is, már akik a lányok közül komoly céllal érkeztek a versenyre! Csuta Dorkának egy speciális feladatot adtam, és kértem tőle, mégpedig, hogy segítse a verseny alatt, a legjobb Pegazusos lányt, vagyis nyulazzon neki, ám ezt csupán addig tegye, amíg a versenyben nem lát olyat, aki gyorsabb Annánál, vagy Lizettnél! Dorka feladata így mindenki láthatja, hogy Liziz és Anna managgelése volt! Ennek egyik oka, hogy Dorónak következő hétvégén van a liga 3000-s versenye, ahova kiváló formába megy, így egy felrázó futásnak ez tökéletes volt neki! Másik oka pedig, hogy társait segítse, amíg arra mód van, ám utasításba kapta, hogy csak addig támogassa a lányokat, amíg a mezőnyben nem tapasztal erősebb futót a lányoknál, mármint itt az abszolút versenyre is gondolok! Innentől kezdve még annyit kapott utászba, hogy csak annyira fusson, amennyivel könnyedén nyerhet, nem kell hajtani!

21km-s team

A rajtot követően gyorsan kiderült, hogy a managger partinak vége, hiszen maratonfutó olimpikonok is felütötték fejüket, no meg hegyi futó bajnokok, triatlonisták, így Doró egy nekis kellemes tempóban 5km-ig követte az első helyen futó nőt, és hussssss, utána meg is pattant a mezőnytől! Így is takaréklángon, szépen magabiztosan nyerte a korcsoportot és az abszolút versenyt is! Anna viszont kiváló munkával, de behozta magát a második helyre, és nagyon büszke is voltam rá emiatt, no és már nagyon kellett Annának ez a siker! Lizett a 4. helyen vágtázott be, és ez a pozíció bizony nagyon értékes, főként, hogy a mezőny elejével jött be! Lizi nem volt elkenődve, mert nevetve mondta nekem, hogy bocsi Zsolti, de ezt én rontottam el! Az elejét nagyon megfutotta, és elkészült a végére! Testvére Laura, pedig nagyon becsülendő tettet vitt véghez, mert törött kézzel futotta le a távot, és korcsoportjában a 2. helyen állhatott a dobogóra! Lengyel Gábor futónk magabiztosan versenyzett, és vezette is korcsoportját, amíg 4km körül, hátulról fel nem lökte ellenfele, ami miatt Gbor el is veszítette az első helyet, hiszen 2 percet ült a földön, mire fel tudott állni, és újra futni, nagy fájdalmak közepette, amit aztán a mentőben kezeltek is fájdalomcsillapítóval, és jegeléssel! Sajnos a térdére esett Gábor! Ezzel nekem kettő problémám van! Ha versenyzek, úgy versenyzek, hogy nem lökök fel senkit! Sem szándékosan, sem véletlenül!

Lazulás Surányban!
Surányi homokos, “tengerpart,,

Életem során egyszer sem löktem fel versenyen senkit, de ha így is lett volna, és a földön marad a futó, akkor ott maradok vele, és bevállalom, hogy a versenyem nekem is elment, amíg segítséget nem hozok! A másik gondom, hogy egy jó formában lévő, gyors futónknak okoztak sérülést! Aztán a harmadik problémám az, hogy a 2km-s távon is egy ugyanabból a klubból érkezett futó ugrott be a verseny alatt 4 szer a futóm elé, aki előzni próbálta az érintett ellenfelét! Aztán persze az erő fölény a futóm javára döntött, de pontosan láttam a szándékosságot, amit csak azért nem tettem szóvá, mert a futóm nyerte a versenyt! Úgy gondolom, hogy egy atlétika csapatban edző, sportoló gyerekeket, atlétákat, nem csak futni, dobni, ugrani kell tudni megtanítani, de korrekt, tiszta versenyzésre is! A futóverseny nem box meccs, és trambulin! Remélhetőleg Gábor lába rendbe jön, és zavartalanul tud tovább versenyezni! Az érintett klub edzőjével beszéltem, és kértem, hogy a jövőben erre figyeljenek! Simák Gergő! Gergő hozta a kötelezőt, és szinte már nincs is verseny, ahol ne állna dobogóra! Geri a 7km-s táv 2. helyezett futójaként ért célba, és úgy hiszem, hogy boldogan térhettek haza, hiszen kisfia és ő is ezen a versenyen, felállhatott a dobogóra! Külön venném szenior futóimat is, akik immáron x. hosszútávú versenyüket futották idén, és élvezettel, örömmel futnak minden versenyen! De külön szeretném kiemelni Gyurikát! Gyurikánk 2007-s futóként teljesítette apukájával az első félmaratonját, amit sokan csodálattal ismertek el! Nagyon keményen futott Gyurika! Szívből gratulálok Tarnay Károlynak, Lengyel Árpinak, Lázár Gyurinak és barátunknak a Pénzügyőr színeiben versenyző Molnár Zsoltinak! 

A verseny kiváló hangulatban telt, sok futó jött el ezen a napon, és bizony erős mezőnyök alakultak is, jó futásokat láthattunk! Gratulálok a szervezőknek, és minden futónak!

Érem bomba robbant! Pegazus power!