Egyre erősebbek, egyre gyorsabbak…

 

Eredmények:

3×2 km-s lány váltónk: 4. helyen ért célba. Lengyel Lizett, Lengyel Laura, Zsámár Anna trió.

2,5 km-s fiú futónk:      1. helyen ért célba az abszolút mezőnyben, Hódosy Márk személyében.

7 km-s lány futónk:      3. helyen ért célba az abszolút női mezőnyben, Csuta Dorottya személyében.

7-21 km-s szenior futóink is kiválóan szerepeltek: Csikós Zsuzsanna, Csutáné Pataki Gabriella, Sáfrány Eszter, Lengyel Árpád, Molnár Zsolt és Tarnay Károly személyükben, akik becsülettel és kiváló futással értek be a célba!

Beszámoló, kicsit másképpen:

Kezdeném is elsőként a 3×2 km-s lány váltónkkal, akik a várakozáson felül szerepeltek, hiszen pici lányainkat az első 10-be vártam, és hála bátor futásuknak a csodálatos 4. helyre hozták be a Pegazusok csapatát, egy olyan mezőnyben, amiben nem volt külön gyermek kórcsoport. Lizett első 30 m-e kicsit megilletődött volt, mert a nagy magas emberek között a mi pici Lizettünk, persze, hogy megrezzen, de ezután mint a villám vágtázott, nagyon bátran. Laura kapta a botot,aki engem meglepett, mert a várakozáson felül teljesített, és nagyon jó egyéni idővel adta át a botot Annának.

20160416_113042 (1024x614)

Anna rutinos rókaként kezdett bele a vágtába a 6. helyről és fel is jött a 4. helyre. Ment nagyon gyorsan de a 3. helyen futó csapatot nem tudta megfogni már, hiszen annyi ember torlódott fel előtte, hogy folyamatosan kerülgetne kellett. 10 mp- en múlott a dobogó, de nagyon örültünk a 4. helynek. Ezután következett az első nagy attrakció, méghozzá Hódosy Márk cirkuszi mutatványával. A történet, amely akár a filmeseket is érdekelheti, feltéve, ha vígjátékról beszélünk, ám inkább indult véres horrornak az én részemről. Pontosabban romantikus filmnek indult,amiből lett a horror és utána pedig heppppi ende. Annáék futása után én egy kényelmes T-home puha fotelbe le is feküdtem és el is szunyókáltam, miközben puha kis szöszök csiklandozták orromat, fülemet, és a szellő simogatta arcomat. Belső órám pontosan ébresztett akkor, amikor Márkónak kellett kezdenie a melegítést. Fel is ugrottam és meg is nyugodtam, mert Márkó sehol, na gondoltam jól van, hát profi a srác, ezt tanítom nekik, elment időben melegíteni. Ám a mellettem ülő anyukájára rápislantottam és kérdezem……Márkó elment melegíteni? Neeeem jött a válasz. Elment haza, válaszolta anyukája. Hát majdnem lefordultam a kis fotelemből, és az agyam kezdett elpattanni.

20160416_142319 (1024x614)

Nem csoda, hisz Márkóról van szó. Kevesebb, mint egy óra volt már csak a rajtig, amikor Márkó rájött, hogy egy fontos kelléke, a futóruha otthon maradt. El is indult haza kutya futtában a 6. kerületbe, és rohant vissza ahogy csak tudott. Jól tudta, hogy mi vár rá, mert Zeusz dühe készülődött lecsapni és már fentem a szablyát, emeltem a bitófát. Annácska velem volt, miközben nézem az órát és már csak 6 perc van hátra a rajtig. 500m-el a rajt előtt ültem le Annával az útpadkára és néztem magam elé, néha a híd irányába, amikor is felbukkant hősünk, aki rommá futotta magát, hogy vissza érjen a rajtig. Bizony a rajtig,ami immáron csak 3 perc és indul. Márk elfutott előttem és látta atomreaktorrá fejlődő fejemet és gyorsan tépett tovább. Annával hallottuk amikor elindult a mezőny, Márk nem nagyon tudott pihenni, de nem sajnáltam, mi több reméltem, hogy jól megfuttatják. No ültem egy utca sarkán a fordulónál,amiről egyenesen futnak a célegyenesbe. Hallom jön a rendőr motoros felvezető, pár másodperc múlva az időmérő autó és egyszer csak megjelenik hősünk, Hódosy Buffon Márk a sztár! Rá is ordítottam egy nagyot, meg hogy meg fogom verni a célba, de ő csak futott, mert hát nyakán volt a baj, egy futó személyében. De hősünk csak tépett, tépett és nyert. Ollé! A célba gratuláltam neki, de gondolkoztam, hogy verjem meg, vagy öleljem meg, ezt a gyagyást, végül az utóbbi történt. Márk rám nézett és csak annyit mondott……..” én megmondtam, hogy megnyerem,,.  Hát mondom magamba ez a gyerek egy Istencsapása, de legyen száz ilyen tanítványom, mint valami langyi kémcső szökevény. Márk tökös gyerek, csak emiatt néha rosszul ver a szívem. Lássuk tovább mégpedig Csuta Dorottya iszonyatos produkcióját.

13000348_538153409679402_7360966564459451133_n (960x640)

A mi, még mindig csak 11 éves lányunk, az egyre nevesebb Dorkánk az abszolút női mezőnyben 7 km-n új egyéni csúccsal a fantasztikus 3. helyen ért be a célba és adta hírül, hogy a jövő nemzedéke úton van. Céljai vannak, méghozzá borzasztó nagy céljai. Dorka futásáról, felkészüléséről nem írnék bővebben, de őrületesen nagyot futott a tomboló szélben és az utolsó 700 m-n célba vette a második helyen futót is és egyre csak jött fel rá, ám a cél is nagyon közeledett, de Doró csak jött, szívta magát kegyetlenül. Végül 15 mp-s lemaradással 3. lett, ami óriási eredmény, és nagyon boldogok voltunk mindannyian, és annyira nagyon büszkék. Doró egy csodálatos teremtmény, akire nagyon vigyázunk, ám közben a harcra neveljük.. Ám Doróék előtt futottak a Pegazus csapat Szenior vágtázói,akik családjuk és mindennapi életük mellett futásra adták a fejüket! 7 km-n Csikós Zsuzsi, Csutáné Pataki Gabriella, félmaratonon, Sáfrány Eszter, Tarnay Károly, Molnár Zsolt, Lengyel Árpád versenyeztek örömmel, kitartóan, de legfőképpen elszántan.

 

Szívből gratulálunk minden kedves futónknak!

 

 

 

Sikeres szereplés a Vivicittán! 2016.04.17.