Mindkettő válogatott futónk dobogón…

Csuta Dorottya 1.hely 600m, új csúcs

Szunyi Dorka 3.hely 300m, új egyéni csúcs

Hihetetlen, de igaz! Nemrégiben történt, hogy hazánk legkisebb csapatából kettő futót is bekerült, a magyar diák válogatott keretbe, megjegyzem megérdemelten, hiszen Csuta Dorottya idén minden versenyét megnyerte, köztük a diákolimpia döntőt is, míg Szunyi Dorkánk a 300m-s képességeit használhatta ki Lowiczban!

Csuta Doró best!

Meg kell jegeznünk, hogy Csuta Doró magasan vezeti a 600m-s országos ranglistát, míg Szunyi Dorkánk a 60m-s országos ranglistát vezeti, ám itt mégis 300-on indult! A versenyre a lányok kiváló állapotba érkeztek, megfelelő agyi képességekkel, vagyis mentálisan és fizikálisan is maximálisan jó állapotban voltak! Főként Csuta Dorkának volt nehéz dolga, hiszen pár nappal előtte futotta Debrecenben a döntőt, ami számunkra egy presztízs mérkőzés volt. Ezt követően, már a buszon ülünk, és útban vagyunk Lowiczba! A verseny napján. mint kísérőjük és edzőjük, megbeszéltem velük a legfontosabb feladatokat, aminek a lányok profin eleget is tettek! Hihetetlen, de a Pegazus Atlétika kicsiny csapatából, mindkettő válogatott futónk a dobogóra állhatott, ami csodálatos érzés volt! Szunyi Dorkával edzéseken elterveztük, hogy 45mp körüli időre képes és az akár dobogót is érhet! Rekor idő alatt készültünk fel, hiszen Lowiczig mindössze 2 hónapunk volt és előtte soha nem futott 300-at, de még csak a versenysportban sem élt sokat!

Szunyi Dorka berobbant a legjobbak közé!

A 60m-e piszok gyors volt, de a 300, az 300 na! A felkészülés jól sikerül, de nem bántam volna ha adatik még 2 hónap! akkor nyakam rá, hogy 43mp-re is futhatott volna! De kérem nincs volna, mert Szunyi Dorka Istenien futott és lett válogatott versenyzőként 3.! Őt követte Csuta Dorónk, akit már mindenki jól ismer! Egyetlen cél volt! Győzelem! Dorka egy brutálisan kemény ütközetben az utolsó 100m-n a vezető helyét megtartva, még növelte is előnyét egy nagyon gyors utolsó 100m-s sprinttel! Aki látta futni, megint csak láthatta, hogy Dorkát megelőzni nagyon de nagyon nehéz, mert amint veszélyt szimatol, mindig előhúz egy lapot! Dorka nem fél soha 20-ra lapot húzni, hiszen ezt tanítom nekik! A Pegazusos futók nem hoztak szégyen nemzetünk címerére! Nagyon büszke vagyok a lányokra! 

 

 

Szenzációs hírek Lengyelországból! Csuta 1.hely, Szunyi 3.hely!