Hihetetlen, de sikerült!

Móró Márton, Futapest, éves összetett kupa: 3.hely

Egy messzi-messzi galaxisban……..Eszméletlen, amit a 2017. évben, Móró Marci produkált, hiszen folyamatosan részt vett a Futapest terep kupában, kisebb kihagyásokkal, de végig nyomta az évet Marcink! Az év, teli volt hullámokkal, ám amit végig csinált, az mindenki számára példaértékű lehet, csakúgy, mint a többi csapatbéli terepes futónk! Ők is minden dobogós, és előkelő, helyezettek lettek, ám róluk egy későbbi számban írok! Most azért is térnék ki Marcira, mert pontosan az év utolsó versenyén dőlt el a dobogó sorsa, és bizony minden nagyon ki volt számolva! Egyvalami biztos volt!

Marci Kerepesen….

Hibára most nem volt lehetőség, és ezzel a teherrel mentünk Csömörre! Csömörön igazi nyálkás, téli idő fogadott minket, és mivel nem fagyott, minden úszott a sártól, ami különösebben nem zavart minket! Marci és a pontversenyben szintén a dobogóért küzdő fiú között mindössze 4 pont különbség volt,  így otthonomban elkészítettem egy alapos számolást, tervet! Egyvalami nagyon jól látszott a számokból…….Marcinak élete eddigi legjobbját, most kell, ezen a versenyen futnia, mert voltak nála több perccel is jobb futók a mezőnyben! De bizony Marcit sikerült pszichésen jól felkészíteni, és persze végig támogató erőként űzni, hajtani, ám a munka piszkos részér biza Marci végezte el! A rajt előtt Marci szemében, igazi elszántságot láttam! Tudtuk, hogy ellenfeleink annyira erősek, hogy kisebb csodára van szükségünk, pedig azért Marci sem piskóta! Annyira ki volt minden számolva, hogy ennyire a New-Yorki tőzsdén sem tudnak számolni. Tudtuk azt is, hogy több verziónk van veszteni, és több verziónk van nyerni, de, mint írtam, reálisan 70%/30%, ami ugyebár eléggé necces! A rajt után azonnal ért engem a sokk, ugyanis valaki, szilveszter alkalmából, konfettit pukkantott az arcomba, és levegő vételkor tele lett a szám kisebb papír csíkokkal, de legalább nem nyeltem le! Marci meg, mint a rakéta, eszméletlen tempóban kilőtt, de ezt az eszeveszett tempót az ellenfelei túlszárnyalták! Mondtam is Marcinak, hogy figyelj Marci! Ezt a kemény tempót kell tartani, de nem fokozzuk, hanem megfigyelünk kb. 1km-ig, pórázon tartjuk a mezőnyt, és így is lett! A ,,célszemélyek” pontosan előttünk voltak, de kivártunk egy keveset, had őrölje fel őket a tempójuk, és az a hiba, hogy sok ellenfele Marcinak, egy holt térbe került, vagyis nem volt kire felfutniuk! Ekkor jött el a mi időnk, rút haditervünk végrehajtója, Móró Marcinak megadtam a parancsot! Itt az idő Marci, és míg az emelkedőn szépen araszoltunk fel a hátukra, mire felértek fáradtan, ott adta meg Marci az utolsó bombasztikot, hiszen iramváltásba kezdtünk, ami persze nem ízlett Marcinak, de itt a lét a tét!

Marci a Kékesen…..

Mentünk, száguldottunk le a lejtőn, miközben azt mondtam Marcinak! Idefigyelj te! Na idefigyeljen katona! Most kell újabb iramváltás, és szorítsd össze a fogaidat annyira, hogy recsegjenek, ropogjanak, majd a fogorvos megcsinálja, de fusd ki a lelked katona! Megelőztünk több olyan gyereket az utolsó 1500m-n, akik ha Marci előtt érnek be, Marci 4. az összetettben. De nem így lett! Rengetek ellenfelét, sikerült táv közben megelőznie, és a végén, azt a nagy ellenfelét, aki eddig több percekkel verte Marcit, most mindössze 20mp-el sikerült megközelíteni, és Bodony lett a 3., Marci a 4., ami nekünk a legszebb hír volt, hiszen Marci 2 ponttal, sikeresen megszerezte a 3. helyet a kupában! Órisáit ment ez a srác, és bizony sokan meg is lepődtek Marcin, mert olyanokat előzött meg, olyakora lett hirtelen veszélyes, akik eddig lőtávolba sem voltak! Ez a verseny, örökre emlékezetes marad számára, mert megtapasztalhatta, hogy milyen 102%-s teljesítménnyel futni! Marci ezen napon, óriásit nőtt a szememben, és igazán tisztelem is Őt, mert igazi értéket, emberi cselekedetet alkotott, vitt véghez! Marci idén elnyerte a Pegazus Atlétika évzáróján az éve legjobb terep futója, Pegazus kupát, és mindezek mellett a Futapest éves terep kupa 3. helyét, valamint a ,,hűség” érem kitüntetést! Nem is akarom magasztalni, hiszen ebben a mezőnyben akad még kimagasló tehetségű futó, gondolok itt a Bozsó testvérekre, Szekeres Dávidra, akik mind nagyszerű srácok, és bizony nagyon tiszteljük is őket, igazi, derék ellenfelek! De ezen a napon, úgy gondolom, hogy Marci mindent vitt! Hősként, harcosként, kemény tökű, magyar srácként térhetett haza, hogy pihenés után, egy átlagos gyerek életét élje……játsszon, mesét nézzen, vagy, tv-t, hogy miként ölik a Jedik egymást halomra, a birodalom katonáival! Marci kedvenc filmje a Star-Wars! Én ma Jedit láttam Csömörön! Szeretnék szívből gratulálni Marcinak, Bozsó Bodonynak, Bercelnek, és Szekeres Dávidnak! 

Pegazus Atlétika……..Az erő velünk van!

Szenzációsan izgalmas végjátékban, Móró Márton!