Tigriseink még pihenőn…

Nemrégiben rendezték meg Veszprémben a mezei liga következő etapját, ahol két kiváló versenyzőnk, Csuta Dorottya, és a 800-ra készülő Montvai Anna duó képviselte csapatunkat, mégpedig az ilyenkor esedékes formának megfelelően!

Lassan rajtolnak Annáék...

Annával a cél, hogy versenyzési lehetőséget biztosítsak, és megerősítsem a pálya 800m-re, amihez ideális “eszköz,, a mezeizés és a sártúrás! Dorkánál gondolkodtam azért, hiszen neki egy hónappal kitolódott a verseny szezon, így pihenőn volt, ám egy jó kis mezei tét nélkül nem árthat edzés képpen. Természetesen Dorónál a győzelemre mentünk, de azt is tudtuk, hogy csodák ebben a sportban nincsenek, ami a futásán is látszott, hiszen sem sebessége, sem Dorkára jellemző habitusa nem látszott, amit mint írtam simán érthető volt, a válogatott versenyre való készülés és a szlovéniai hatalmas győzelme után sos pihenőre volt szükség, így Dodink abból főzött ami még maradt a fazékban. Futása egyenletes volt és magabiztos, így egy értékes 2. helyet szerzett meg, amivel maxi elégedettek voltunk. Anna első éles bevetésén nagyon szépen versenyzett, és őszintén mondhatom, hogy az általam elvárt eredményt, túl is teljesítette.

Alvó oroszlánunk, értékes ezüt érme…

Amikor egyesületünkbe került Anna, gyorsan össze is szedett egy sérülést egy iksolai kiránduláson, és egy évig csak vártuk, hogy rendben legyen. Orvosok nem találtak semmi extrát, mégis……….szóval nagyon jó érzés volt, hogy végre versenyezhetett és szépen elkezdhetett edzeni, így nyugodtan készülhetünk a 800-ra. Anna nagyon szépen versenyzett, nem volt hiba a futásában, ezért is tudtam megdicsérni, mert amit kellett azt ki is pipálta. Nagyon szép időben, jó mezőnyben futhattak a lányaink, akik még “szundikálásra,, vannak fogva, de lassan elkezdünk dolgozni, mert Annának is és Dorkának is adott a feladat, amire már most nagyon vágynak mindketten! Következő liga versenyünk Salgótarjánban lesz, ahová már egy gyorsabb, és keményebb Dorkát és Annát viszek, és persze még két kemény arcot de ez legyen meglepetés! Veszprémben csodálatos idő, és jó szervezés fogadta a futókat, amihez külön szeretnék gratulálni a VEDAC csapatának és Szemán János edzőnek, hiszen a pálya és a hangulat is sok élményt adott nekünk! Lányainknak pedig szívből gratulálok!

Veszprémi mezein gyakorlatoztunk, szép eredményekkel.