Hatalmas éremeső…

Hol is kezdhetném, hol is kezdjem, mert annyi minden történt, hogy a történések leírásához, Mátyás királyunk híres Corvinájának terjedelmessége sem lenne elég, no de el kell kezdjem valahol. Kezdem is azonnal az elején. A Futapest terepfutó kupasorozat, szóládi állomására 21 fős egységgel érkeztünk. A versenyt a “rövid,, távos versenyzőink kezdték, a megfelelő bemelegítési procedúra után. Pik-pakk el is rajtoltak a 4km-es távra, amit nehéz emelkedős terep tarkított, hogy véletlenül se unatkozzanak.

20160806_133622 (1024x614)
Évi aranya!

A rajtot követően azonnal nyomta a tempót Makray Benedek gyermek futónk, és így esett meg az helyzet, hogy a felnőtt mezőnyt is ő vezette, egészen a 2km-ig, amikor is a nagyok kapcsoltak, hogy na ne már! Benit nem kellett félteni, mert az abszolút 3. helyre is be tudott jönni, és a korosztályát pedig megnyerte és lett 1.helyezett. A legkisebbeknél egy Makray vérvonal nyerte a versenyt ( 1.hely), mégpedig Makray Anett, egy szép, okos egyenletes futással. Anett még csak 2008-as, de egészen kezd belerázódni ebbe a csudálatos világba. Lázár Gyurika megállíthatatlan, olyannyira az, hogy a sebes futás mámorában bakizott egyet és a biztos első helyről elkanyarodott rossz irányba, ám hamarosan visszatért a jó útra és ért be a 2. helyen! Lengyel Lizettet lassan le sem lehet taszigálni a dobogóról, onnét is a legfelső fokáról, mert ugye mos is ,mint kettő héttel ezelőtt szintén az 1.helyen ért be. Bingó! 25 pont! Egy másik Lengyel lány, abból is a nagyobbik, Lauránk belibbent a fantörpikus 2.helyre, és biza ő is értékes pontot hozott a konyhára. Nincs megállás, következzék hát Hódosy Márk 1. helye. Márkot azért is becsülöm, mert fájós körömbenövéssel is eljött versenyezni, és bár ő is eltévedt kicsinykét, mégis nyert. Bingó…..25 pont! Nosza hát következzék egy új futónk, aki egy hónapja tréningezik csapatunknál, ám bemutatkozása, frenetikusra sikerült, vagyis eldobom az agyam. Dánél Éva a nagyok, felnőtt csajok mezőnyében harapott, futott, mint egy vadmenyét. Évi biza 1. helyen végzett. Ebben a korcsoportban egy tiszteletbeli nőszemély a 3. helyen landolt, aki nem más, mint Újvári Andrea! Nos Andi, jött, látott, futott, bezsebelte a szajrét, és távozott. Szenzációs!  Simák ” simánka,, Gergőnk újra szépet futott és abszolút 2., korosztályos első lett a mi fotós, kertész boyunk. A rövidebb táv utolsó érmese nem más, mint a híres betongyáros Albi király, vagyis Csuta Albert! Albi sikeresen kezd visszatérni a futás világába, miután egyik évben erős ütés érte bokáját és gajra ment.

20160806_133314 (1024x614)
Pegazus tumultus a dobogón…

Már el is temettük szegény, de íme,…….feltámadt és 3. lett. Ménkűbe nem csap a villám szokás vala mondani. A rövidebb távon még futott ám Pegazusos zerge, akik éppen úgy dicséretet érdemelnek, mint érmeseink, hiszen becsülettel harcoltak a nagy melegben, nehéz terepen. Gratulálok, Csikós Zsuzsinknak, Molnár Krisztikének, Tarnay Klárinak, Szabó Editának (from  POLSKA), Füredi Rékának,  Tarnay Teónak, Lázár Györgynek! Büszke vagyok rátok de nagyon! Nos folytassuk az olvasmányunkat a betegebbik féllel, a hosszútávos futóinkkal, akik között ott voltam én is, mert egy ígéretemet teljesítettem, vagyis Dorkát kísértem útja során.  Doróval nekiláttunk a hosszabbik távnak, ami biza eléggé nehéz útvonalon halad, ám gyorsan leírom, mert tudom, hogy olvassák eme írásaimat az ellenfelek is, hogy Dorka iszonyatos tempót futott a hegyen, sárban, melegben. Csak, hogy szemléltessem, az utolsó 15. km-e 3:40-s lett, valamint a felnőtt férfi mezőnyben úgy a 7. hely körül ért be. A felnőtt nőit nyerte, és a korosztályát is szépen kipipálta. Doróval megegyeztünk, hogy egy okos futást eszközölünk ki és ha minden okés, akkor belecsapunk a lecsóba. Nos Doró, már az első métertől kezdve belecsapott, én pedig nem vagyok semmi jónak az elrontója, úgy gondoltam, hogy belefér. Így mentünk egy őrületes tempót Doróval. A célegyenesben pedig eszméletlen hajrába csaptunk, érdemes lett volna lemérni az utolsó 200m-t. Bámulatos képességei annak a lányunknak, és még csak nem is maxot futott. A hosszú táv nehéz saras, emelkedős, útvonalát sikeresen teljesítette Molnár Zsolt, Tarnay Károly, Lengyel jakuza Árpád, Molnár Tibi,  és egy kakukktojás, akit szeretettel fogadtunk be erre a napra, nem más, mint a szenzációsan futó, kozármislenyi csodafutó, Bende Kornélia! Szívből gratulálok minden futómnak, és külön gratulálnék Editának, aki Lengyelországból utazott el hozzánk és lett tiszteletbeli Pegazusos futó! Én pedig, szépen diktáltam Dorkának az iramot, ám közben éreztem, hogy ha belecsapnék, akkor biza rémisztő dolgok is történhetnének ezen a versenyen. De Dorka és a csapat, nekem mindennél fontosabb! Nagyon jó volt látni, átélni, megélni, amint csapatunk egy része, és frissen szerzett barátaink, mennyire önfeledten örültünk egymásnak, és nevettünk sokat, örültünk egymás sikereinek. Erről szól a mi egyesületünk………..a Pegazus atlétika! Család, minőség, atomcsapás, metál!

Hajrá Pegazusok!

 

 

11 Pegazusos érem Szóládon! 2016.08.06.