Pegazus Athletics, Power Athletics….

Szenzációsra sikerült az idei évi, fedett pályás, serdülő magyar bajnokság is, hiszen mindkettő futónk, káprázatos eredményeket ért el! Csuta Dorottya, kettő arannyal kápráztatott el mindenkit, míg Fegyveres Anikó bemutatkozása is több, mint kecsegtető a jövőre nézvén! Lássuk csak…

Csuta Dorottya, 1500m, 1.hely

Csuta Dorottya, 3000m, 1.hely

Fegyveres Anikó, 1500m, 6.hely

Fegyveres Anikó, 3000m, 7.hely

Nézzük meg bővebben, mi is történt, szombaton és vasárnapi napunkon, amikor is a Pegazus Atlétika, immáron a top csapatok közé lépett fel, hiszen eredményünkkel, azon kevés klubok közé tartozunk, akik mindkettő napon úgymond a toppon voltak, mint ahogyan azt a magyar atlétikai szövetség is említi, hivatalos oldalán! ( atlétika.hu cikke: https://atletika.hu/hu/hirek/2018/sok-indulo-serdulok-fedett-bajnoksagan)! Szóval úgy esett, hogy kis hazánk ici-pici klubja röpke három év alatt, odakeveredett………..oda előre, és bár tudjuk hol a helyünk, éppen ezért dolgozunk tovább alázattal, okosan, hogy továbbra is tudjuk,……hol a helyünk! Kettő távon is, mindkettő futónk a legjobb nyolc között van, ott vannak az élmezőnyben, és mindezek mellett Dorka duplázni is tudott a bajnokságban, nem is akármilyen produkcióval!

Anikó tempózik a mezőny elején!

Fegyveres Anikó, pedig bizonyította, hogy munkából is lehet futni! Anikó nehéz hónapokon van túl, és nehéz hónapok állnak előtte, hiszen az edzésmunkát az ob miatt nem szakítottuk meg, regenerációs héttel, hetekkel, hiszen hosszú távon tervezünk Anikóval! Ennek okán, Ancsink nem is futhatott optimális teljesítményen, hiszen, mint említettem, munkából jött a bajnokságra, közel sem annyira frissen, mint az ideális lett volna! Ancsiban rengeteg erő, és kiváló gyorsaság lapul, amit edzünk, edzünk, edzünk és az ősszel, a következő évben szeretnénk szüretelni, mégpedig nem titok, hogy 800m-n! Utólagosan, már szívom a fogam, mert ebben a 800-s mezőnyben dukált volna egy ezüst, de minimum bronz! Ám nagy igazság, hogy az atlétikában, nem ismert, a mi lett volna ha feltevés, de helyénvaló az a meglátásom, hogy a mostani 800-s mezőny, nem volt valami acélos! Ám ez mit sem von le, a 800-s lányok eredményeiből, hiszen mindenki tolta a tempót rendesen, amennyire csak lehetett, így csak kalapom tudom emelni a lányok előtt! No de nem a 800 most a lényeg, hanem a szombati nap 1500m-s távja.

1. nap: Anikó nagyon határozottan állt neki az 1500m-s távhoz, és bizony mondom a kedves olvasóknak, hogy a bronz lebegett a szemem előtt! Viszont, Ancsink elkövetett egy kisebb hibát, hiszen elvitte a szíve, és jóval korábban kezdett el hajrát indítani, mint kellett volna

CS.D. solo display!

De nem róhatom fel neki ezt hibának, hiszen ismertem én is egy ilyen futót, akit néha elvitt a szíve verseny közben! Ebbe bizony bele lehet bukni! Ancsi, kihozta magából a maxot, és még várt rá, egy vasárnapi 3000m! Az 1500m másik futója, csapatunk arany várományosa, Csuta Dorottya, akivel annyiban egyszerűbb a helyzet, hogy napi szinten együtt dolgozunk, mondhatni, ismerjük egymást, mint a rossz pénzt! Nos a nevezési lista alapján azt mondtam Dorkának, hogy be kell húzni kőkeményen az aranyat! De azt is láttam, hogy ott van a listán, Varga Gréti és Stupián Anikó tudása, így nem sétagaloppra indultunk! Az SVSE futóival, nagyon is kell számolni, de nem csak velük, hanem a salgótarjániakkal is! Így kiválasztottam Dorkának a megfelelő taktikát, amit persze mérnöki pontossággal kivitelezett! Természetesen a maximumot nem futhatta ki magából, hiszen következő napon egy 3000m-s buli is várt rá, csakúgy, mint Anikóra, valamint a skóciai verseny miatt, még inkább pihenő üzemmódban kellett futnia! Szóval megcéloztunk egy 10 perc körüli időt, ami így is iszonyatnak számít, (U-18-s világranglista 17.hely) ( Link:https://www.iaaf.org/records/toplists/middlelong/3000-metres/indoor/women/u18/2018?regionType=world&page=1&bestResultsOnly=true&oversizedTrack=regular) és Dorka, egyenletesen, szépen nyomta a gázt! Amikor beért a célba, nagyon boldog voltam, futottam volna hozzá, de vártam másik csodálatos futómat a célba, Anikót, és miután beért a célba, teljesek lettünk, így, már Anikó, Doró és én, felhőtlenül örülhettünk! De bennem már ekkor ott élt a holnap, a 3000m, pedig jól tudtam, hogy Dorkában, hihetetlen tartalékok vannak! Amikor beért a célba, különösebb probléma nem látszott rajta. sétálgatott, meg adta a pacsikat a társainak, akiket nagyon tisztel, és elismer!

Első nap, első arany!

4:45-s idővel szerezte meg a bajnoki aranyat, Ancsink pedig új egyéni csúccsal, 5:12-el, a bajnoki 6. helyet, ami óriási eredmény ebben a mezőnyben! Sajnos távol maradt a versenytől betegség miatt az SVSE Koncz Katája, akinek mielőbbi gyógyulást kívánunk! Jó volt látni a dobogón Tamás Zsófit, aki régi nagy harcosa a hazai atlétikának, és persze szívből gratulálunk Varga Grétinek és a lányok edzőinek, Fazekas Gáspár Úrnak, és Stupián Anikó edző asszonynak! Dorka és Anikó, csodálatos nappal ajándékozott meg bennünket! Akkor hát…….lássuk azt a bizonyos 3000m-t!

2.nap: Dorka megjött, és rövidesen Anikó is! Együtt a team, mehet tovább a Pegazus Atlétika erős team-e! A verseny előtt, újra átvettük a lányokkal, amit át kellett venni, tudtuk jól, ki kicsoda, és micsoda, honnét jött, mit tud! Ennek megfelelően Dorka tudta a dolgát, és Anikó is! Ez a nap nehezebbnek ígérkezett, mint a szombati, hiszen a lányokban, már volt egy 1500! no meg voltak a mezőnyben olyanok, akik passzolták az 1500-at, így frissen álltak a 3000m-hez!

Ez a maci egy tolvaj! Lenyúlta Dorka érmét!

Dorka erős kezdéssel jelezte a rajt utáni pillanatokban, hogy szereti az aranyat, és hajt rá, hiszen ennek megfelelően, 34mp-s első kőrrel kezdett és hihetetlen, de, mint a verseny után elmondta nekem, nem a tempó volt számára most a fontos, hanem a jó futó technika, emiatt beáldozta a 10 perc alatti időt! azért futott egy 16mp-s utolsó 100m-t, jelezvén, hogy van ott kraft bőven! A rajt utánra térjünk vissza kicsit! Anikó gyönyörűen versenyzett, pontosan dolgozott, jól tevékenykedett az első 4 között nyomta a lányokkal. A verseny vége felé látszott, hogy a munkás hetek hónapok, nem tették lehetővé számára még, hogy meginduljon a mezőnnyel, de így is éppen hogy lemaradt a többiektől a végjátékban és a hihetetlenül szép 7. helyet szerezte meg! Dorka a rajt után, ügyelvén a technikára és arra, amit edzéseken megbeszéltünk, ment és ment, és ment, és csodálatos futással nyerte a második napot is! Pedig én még láttam a futásában a skóciai versenyt, mégis amikor oda mentem hozzá a célba megölelni, megkérdeztem……..Dorka ugye ez nem volt max? Dorka csak szerényen annyit válaszolt! Zsolti nem, mert inkább figyeltem a jó technikára! Edzéseken pont ezt beszélgettük! Úgy fusson az ob-n, hogy elsődlegesen a technikára megyünk, és ha valaki elmegy Doróval, akkor életbe lép a “B,, terv, a hard-action, a győzelem bármi áron tempó futás!

“B,, közép egy része!

Ez a bajnokság csodálatos volt számunkra, és jól megmutatta számunkra is, hogy a Pegazus Atlétika filozófiája, kitűnően működik! Anikó magasan az elvárt szinten felül teljesített, persze tudom mit, hol kell javítani, mert van mit, és Dorka is, hozta, amit elvártam tőle! Az külön nagy öröm, hogy maradtak még tartalékai 1500-n, és 3000m-n is! Mi, már befejeztük a fedett pályát, hiszen idei tervünkben, céljainkban nem a fedett élvez prioritást, és követjük a tervet, amit kijelöltünk! Szívből gratulálok Dorkának, Ancsinak, vagyis a Pegazus Atlétika harcosainak, valamint Varga Grétinek, (SVSE) az újabb éremhez, és a salgótarjániak kiválóságának, (SAC) Kovács Gyöngyvirágnak, és persze edzőiknek is! Végül a köszönet, mert illik megköszönni a bulit elég sok embernek! Elsőként, Anikó és Dorka! Köszönöm, köszönjük Nektek lányok ezt a kettő csodálatos napot,mert bizonyítottátok rátermettségeteket, és bátorságotokat! 

A legerősebb futam rajt pillanata…

Ritkán köszönök meg bármit is a szövetségnek, de most mégis nagyon nagyon köszönjük a pontos, és precíz munkájukat, ami a bajnokság gördülékeny lebonyolítását illeti, részünkről nem volt hiba benne, minden szépen zajlott, a versenybírók a helyükön voltak, tudták, kinek mi a dolga! Így most szeretném megköszönni a szervezőknek a munkájukat! A szülők! Bizony ők ugyanolyan kemény arcok, mint a lányok! Köszönjük nektek! Szívből köszönöm csapatunk maroknyi, ámde annál lelkesebb szurkoló táborának, hogy kijöttetek buzdítani a lányokat, sokat jelentett nekik, és nekem is! Pihenőnapotokon beültetek a csarnokba és taps, kiabálás…….szóval köszi! A passzív, ámde annál fontosabb hátország! Pócsmegyer önkormányzatának buzdítása, és a Panoráma Sportközpont léte, számunkra ugyanakkora segítség, mint a taps, a kiabálás! Szívből köszönjük! Köszönettel tartozom azoknak az embereknek, akik a pálya mellett szurkoltak lányainknak, köztük több olyan is, akik ellenfeleink csapatát képviselték! Úgy gondolom erről kelljen szóljon a sport! Persze nem lehet mindenkit egyformán szeretni, de én magam is eszerint a filozófia szerint élek! Budaörsiek, a Csepel, volt edzőim, az SVSE mind olyan egyesületek, emberek, akikkel valamilyen szinten szimpatizálok! Szurkolunk nekik, és ők is nekünk!

Sztárok balról, jobbra! Varga Gréti, SVSE Csuta Dorka, a mi kölkünk! Kovács Gyöngyvirág, alias Gyöngyusz, SAC!

 

 

Ez így is van rendjén! Végezetül én is szeretném megköszönni azoknak az embereknek az intelmeit, akik nem hittek bennem, a munkámban, a munkánkban! Ők mutatták meg nekem az utat, és azt, hogy a hitemben ne inogjak meg, mert itthon, kis hazánkban a jót, a jó akarást támadják! Amikor azt mondják nekem hogy ez rossz, akkor tudom, hogy az a jó! Amikor azt mondják nekem, Zsolti ezt nem így kell, akkor tudom, hogy a hitem, az utam a legjobb irányban halad! Köszönöm Nektek, azoknak, akik sunyiban nyomjátok a stoppert, mert minden irigy stopper gomb lenyomásakor adtok nekem erőt! Végül szeretném megköszönni  magam és Dorka, Ancsi nevében is a szívből jövő szurkolást azoknak, akik együtt lélegeznek velünk és akikkel egy utat járunk be! Valahol ez lenne a Pegazus Atlétika! Egy szív, együtt lélegezni!

Hivatalos eredmények: https://atletika.hu/sites/default/files/masz/csatolt-dokumentumok/2018/320-magyarorszag-serdulo-fedettpalyas-bajnoksaga-2018-kiveve-sulylokesek-komplett-jegyzokonyv_0.pdf

Hajrá Pegazus Atlétika!

Hajrá Magyar Atlétika!

Hajrá Magyarország!

Bombasztikusra sikerült magyar bajnokság!