Egyik szemem sír, a másik nevet…

Újabb kiváló hírekkel szolgálhatok a kedves atléta rajongó szülőknek, futóknak, olvasóknak, és talán némi rossz hírrel az ellenfeleknek, hiszen a Pegazus Atlétika “újonc,, lány csapata, futói tovább nyerik a csatákat, és gyűjtik a skalpokat megállíthatatlanul!

17757902_703056963189045_1267247627_n
The TEAM!

Bizony bizony, a mi ici-pici kis csapatunk, amolyan Dávid és Góliát küzdelmeket vív, minden versenyen, és bizony mindig sikeresen operálnak lányaink. Azért, hogy ne csak mindig a szépet, és a jót írjam, kritikusnak is kell lennem, hiszen a 2005-2006-s lány csapatunk elvérzett a Budapest bajnokságon, mondhatni, a minimum elvárást sem sikerült elérnünk! Kirst Athina teljesen beszürkült a középmezőnybe, csakúgy, mint Kővári Blanka. Talán egy fokkal jobban teljesített Szunyi Dorka, ám ő is messze elmaradt attól, amire valójában képes. A négyfős csapatunk egyetlen nagy meglepetése, Fazekas Gréti, aki úgymond beugrósként tesztelhette magát éles körülmények között. Gréti azért is volt nagy meglepetés, mert nem végez olyan célzott, gyors munkát, mint a többi lány, hiszen Gréti a szentendrei terepfutók táborát erősíti. Talán a terepfutás jelenthetett neki előnyt, de sebességben Athina, Blanka, Dorka gyorsabbak, mégis Grétinek jött ki jó a lépés! Azért így is sikerült megcsípni a csapat 4. helyet. Sajnos egyéni dobogós helyeket nem tudtunk hozni.

17742418_702569763237765_1436342580_n
Hot lap…

Jó hír viszont, a Pegazus Atlétika eljutott oda, hogy létezésünk óta most először tudtunk csapatot kiállítani, ráadásul kettőt is egyszerre. Ez hatalmas előrelépés! Másik jó hír, hogy a lányok “rossz,, szereplésének okát pontosan ismerem, és ez abszolút orvosolható rövid időn belül. No de lássuk akkor, a triumvirátus nagy alakítását! Csuta Dorottya, Zsámár Anna, Peiker Csenge ugyanis egy nagyon bátor, kemény, erőt demonstráló futással, elhozta a Budapest mezei csapat bajnoki címet, és bizony az egyéni arany és bronz is a mi lányainké lett. Harmadik futónk sem maradt le fényévekkel, hiszen Zsámár Anna a kiváló 4. helyen futott be, mindezt úgy, hogy kettő nappal a verseny előtt, még kérdéses volt az indulása, hiszen torokfájással lábadozott otthonában. Így Anna 4. helye, és hogy a csapatért harcba szállt, nos csakis nagy elismeréssel illethető! Ráadásul csodálatos technikával futotta végig a versenyt, végig erős volt fejben és pazarul tartotta magát a célig! Lássunk tovább, vegyük górcső alá Peiker Csenge futónkat, aki alig hogy lenyugodhatott hétközi sikerének, ahol is tovább jutott szenzációs futásával a diákolimpia döntőjébe, máris újabb bevetési parancsot kapott kézhez. A parancsban ez állt! Peiker százados! Önnek szívével lelkével harcolnia kell a Pegazus Atlétika szent címeréért, amíg csak dobog a szíve, harcolnia kell! Csenge ezt olyannyira be is tartotta, hogy már leírni sem merem, de annyira kezd berobbanni  a hazai top futók közé, hogy nem volt rest, és a Budapest bajnokságon a bronzérmet szépen zsebre is vágta.

17760299_702561836571891_1990199979_n
Anna gyönyörű futása…

Köszönöm szépen, jó volt, szép volt, én most megyek is haza zsebemben az éremmel. No Csenge így lett 3. helyezett, és bizony olyannyira szépen fejlődik, hogy a fedett pályás 3. és a mezei futó bajnokságon is 3. helyen végző futót is sikerült legyőznie. Végére hagytam Csuta Dorottyát, aki egy magabiztos, ám figyelmes futással, könnyedén nyerte a bajnoki címet! Dorka nem hajtotta magát, csakúgy, mint a Bp. mezei selejtezőn, hiszen tartalékol a gödöllői döntőre, ahová az aranyéremért megyünk nem másért! Csuta Dorottya 1.hely, Bp. mezei bajnok! A Bp. mezei bajnokságon Anna, Csenge, Dorka, mindhárman a legprofibb munkát végezték! Nem azért mert bajnokok lettek, tévedésbe ne essünk, hiszen bajnokságot lehet nyerni csúnya, szerencse futásokkal is. Azért voltak profik, mert hittel, keményen, koncentráltan, és mindvégig fejben erősen tudtak tempózni, és kontroll alatt tartani a mezőnyt! Így Zsámár Anna a 4.helyen, Peiker Csenge 3.helyen, Csuta Dorottya 1.helyen értek be a célba, és természetesen az idei mezei bajnok csapat a Pegazus Atlétika “újonc,, lány futói! Mindezeken túl szeretném megjegyezni, hogy Kirst Athina, Szunyi Dorka, Kővári Blanka, Fazekas Gréti futóimra is nagyon büszke vagyok, mivel eljöttek, végig csinálták, tapasztalatot gyűjtöttek, és teljesítették a távot!

17758099_702560763238665_1642993183_n
TV interjú Dorkával…

Rendkívül megbízhatóak és mindig lehet rájuk számítani! Az, hogy néha kisiklik a vonat, nos mindenkivel előfordul. Megyünk tovább és nem adunk lentebb soha! A nap zárásaként szeretném kiemelni Simák Gergő futómat, aki sajnos rendkívül fáradtan indult neki a szenior mezei 6km-s távnak, hiszen minden nap fizikai munkát végez. Ám az 5. hely, és a hozzás csatlakozó 3:40/km tempó, úgy gondolom, hogy sok futót irigylésre késztet, hiszen képzeljük csak el. Fáradtan 3:40-s tempó? Hümmm! Gergő nagyon szép munkát végzett a mezein, és tovább folytatja menetelését, edz, versenyez, megállíthatatlanul. 

Szívből gratulálok a csapat összes futójának, és természetesen a mezein résztvevő összes versenyzőnek!

Bp. bajnok a lány csapat, egyéni arany és bronz!