Hihetetlen nap….

Kedves olvasók! Tegnap Csuta Dorottya jutott tovább az országos mezei diákolimpia döntőbe, mai napon pedig egy eszméletlen futással, Peiker Csenge futónk, így immáron kettő futónknak is szurkolhatunk Gödöllőn, április 11.-n, ahol talán az ország legnagyobb, és legerősebb mezőnye fog találkozni!

unnamed (4)
Csenge mutatja…….minden ok emberek!

De ne siessünk annyira előre az időben, hiszen a mai napon, szó szerint hatalmas bravúr született, amely szenzációs teljesítmény elkövetője, egy végtelenül szorgalmas, kedves és egyre agresszívebben futó lány, nevezetesen Peiker Csenge! Csengénk mindössze csupán 6 hónapja rója a métereket a Pegazus Atlétika szenzációs csapatában, és bizony bizony a mi Csengénk hétről hétre merészebb, és ami a legjobb, egyre magabiztosabb! ennek köszönhetően a 226 nevezett futó közül, a mai napon egy szó szerint brutális küzdelemben, a hihetetlen 5. helyen jutott tovább az országos döntőbe! Reggel még, ez egy titkos álmunk volt, de bő hét perc elteltével az álom valósággá vált! Kérem szépen! Peiker Csenge a Pegazus Atlétika versenyzője, a szigetmonostori iskola diákja élete egyik legnehezebb versenyén, mindössze 6 hónap után, futhat  döntőt egy közel 300 fős mezőnyben! Ez szó szerint csoda, ami ma történt, és akik látták futni, azok elmondhatják, hogy talán ilyet csak egy olimpia döntőjében látni, főként, hogy a 3. hely mindössze 3 másodpercre volt Csengétől! A 2x1000m-s kör első forduló pontján, Csenge a 17. helyen futott nagyon okosan, ám nagyon is látszott, hogy jó erőbe, kiváló tartalékokkal rendelkezik, és láss csodát, az utolsó körben valami irdatlan felfutásba kezdett, és bizony még az első helyen futó lány is számításba került.

unnamed (1)
És a lényeg……irány a döntő!

De Csenge csak tempózott, tempózott, amire az ellenfelek is igyekeztek reagálni, és visszaesett a 7. helyre, de hihetetlenül szorosan, kiélezve követték egymást a lányok, fej, fej mellett, és bizony nagyon keményen csépelték egymást! Aztán Csengénk a vége előtt 200 m körül, valami irdatlan hajrába kezdett, és egyre jobban jött fel a 3. és 4. helyen futó lányra, miközben a 7. helyről, az 5.-re ugrott,de akiket lehagyott, azok is brutálisan szívták magukat, ám Csenge nyomta, nyomta kegyetlenül, én meg nem hittem a szememnek……..édes Istenem itt mi lesz!? Ember nem tudta volna megmondani, ki hol ér be, hiszen még az utolsó 10m-n sem volt biztos, hogy ki hol végez. Ám Peiker Csenge, még egy lapáttal tett rá, és egy álomszerű halál futással továbbjutott, és eddigi pályafutása egyik legfényesebb eredményét érte el! Pár hete 2000m-n síkon futott idejét 21 másodperccel javította meg, ami azért is kegyetlen javulás, mert a mai mezei pálya nehezebb, és szelesebb is volt! Ami külön jó hír, hogy a brutálisan kemény futása ellenére, én még mindig láttam benne pár %-ot. Mi Csenge sikereinek a titka?

unnamed (7)
Kiválóra sikerült melegítés…..

Kérdezhetik a kedves olvasók. Ugyanaz, mint Csuta Dorottyánál! Hit, hit, hit! Megfelelő háttér, kölcsönös bizalom! Szülei bíznak bennem és lányukat bizalommal adták a kezembe, amit én bizalommal, sikerességgel igyekszem meghálálni. Csenge bízik bennem, mert érzem minden porcikámban, hogy soha nem vétózza meg kéréseimet, döntéseimet, így csakúgy, mint Dorkánál, kiválóan tudunk együttműködni! Szülei pedig soha nem bírálják felül kéréseimet, edzésprogramunkat, és hagynak minket összhangban dolgozni! Csenge sem Isten, csupán egy szív lélek kislány, akinek merész álmai vannak! Ha így folytatja, bizony a a hazai mezőnynek immáron nem csak Csuta Dorottyával kell számolnia, hanem Csengével is, mert napról napra jobban harap! És harapni is fog, mert erre nevelem a tanítványaimat, miközben félteve óvom őket, szeretetben, békében. Zárszóként még egy utolsó gondolat! Peiker Csenge……..április 11. ……………….Gödöllő………………….döntő!

Gratulálunk Csenge!

Óriási! Peiker Csenge döntős!