Biztató futások, az alapozási időszak közepén…

Idén végre nem maradt el, a szokásos, budapesti mezei bajnokság…. mindenki nagy örömére. A Centrál atlétika is képviselte magát a futó “buliban,, és idén első alkalommal saját fűtéssel ellátott csapat sátorral, benne masszőr ággyal és egyéb kellékekkel a versenyzőink kényelmét szolgálván. Jól is jött a meleg sátor, hiszen igazi nyálkás, csöpögős rideg idő várta a futókat.

Borink melegíteni készül…

Az eredményeket tekintvén jól látszik, hogy egy új, épülő csapat van készülőben, ahol szépen tégláról téglára építkezünk. Talán az egyik legnagyobb mezőnyben ért el egy igen csak értékes 5. helyet, Montvai Borink. Bori egy csendes, alázatos, ám nagyon gyors kis futója egyesületünknek, akivel nagyon jó dolgozni. Borit követte a serdülőknél egy olyan futó lány, aki bár régi futója csapatunknak, ám pár hónapja döbbent rá, hogy micsoda tehetsége van. Emlékezzetek szavaimra, ha ez a lány megmarad az atlétikában, nos csoda szép dolgokat fog össze hozni. Cseh Krisztina futónk egy nagyon megkímélt laza edzés munkából, talán az egyik legerősebb mezőnyben a 7. helyet érte el, amely helyezés több, mint biztató. Lépkedjünk csak fentébb a korcsoportokban, most jönnek a fiúk, egy olyan trió, akik hárman együtt igazi erőt fognak képviselni a hazai atlétikában. Edzéseken is kiváló munkát végeznek, egymást segítik.

Boldog szenior team.
Kriszta, Zsu, Simánka, és Villő

Kalász Berti korcsoportjában a 2. helyet szerezte meg, míg Levink óriásit futva, csupán pár másodperccel lemaradva a dobogóról, a 4. helyet futotta, míg szinte “zsír,, új futónk Völgyi Bazsink a 6. helyet. Szó szerint, mindhárom futónk nagyon jól és harciasan versenyzett. Berti kis termetéből adódó hátránya még kijön, amikor nagyobbakkal fut, ám ez idővel szépen elillan, de ezen a versenyen is jól látszott, hogy kiváló képességei vannak. Levi úgy kapaszkodik fel hétről hétre, mint a talajvíz, és Balázsra sem lehet rá ismerni, olyan szépen fejlődik. Következzenek a “nagy,, lányok. A lányok mezőnyében szép kis társaság jött össze, nevezetesen Montvai Anna, Kun Tami, és Tóth Dorka. Anna szépet futott, neki ez a táv még sok, hiszen 800-ra készülünk, ám felkészülésünk része a hegyi-terep-mezei futások. Anna így is egy elismerésre méltó 5. helyet tehetett zsebre. Kun Tami futásában ennyi volt, még a kondíció messze nem a legjobb. Mint írtam előző cikkemben, Tami triatlonistaként egy erős idényen van túl, sok pihenőre volt szüksége, az alapozást még igencsak mostanság kezdte el, no meg nagyon nem is ildomos terhelni verseny specifikusan, hiszen a komoly szakmai munkát az USA-ban folytatja, és persze tanulmányait is, ami számomra egy csodálatos hír. Új inger, új fejlődési lehetőség nyílik meg a mi Tamink előtt, ám ettől még a mi szeretett Tamink marad.

Szuper “kis,, verseny volt…

Harmadik futóm, Tóth Dorka 1. helye több, mint értékes. Szintén alapozás elején vagyunk, mivel Dorka szintén nem klasszik atléta. Öttusázóként, full az alapozás első szakaszában olyan lazán és könnyedén húzta be az első helyet, amit öröm volt nézni. olybá tűnt futása, mintha sima edzésen lenne, és ha ebbe bele tesszük a munkát, nos izgalmas idény elé nézünk. A szeniorokat négy bátor atléta képviselte, mégpedig a szuper tempót futó Enzsöl Zsuzsink bajnoki 2. helyet szerezvén, Simák Gerink, aki a mezei egyik, ha nem a legerősebb mezőnyében ért el kiváló 4. helyet, míg első bálozóink közül Szűcsné Galánfi Villő és Tóth Krisztina leányfalusi tanárnők vettek részt a mezei bajnokságban, nagy bátorságról téve tanú bizonyságot. Villő nagyon szépen masszívan futott, és a 7. helyet szerezte meg példát mutatván a gyerekeknek, hogy egy tesi tanár bizony ilyen.

Fűtéssel rendelkező sátrunk…

Krisztánk sajnos a melegítés közben elesett, és nagyon össze törte magát, ám lesznek még versenyek, ahol eme bátor Centrálos atléta megmutathatja magát. A versenyt összességében hasznosnak és jónak találtam, ám szeretném megjegyezni, hogy olyan időkben, amikor a covid sztori bármikor átírhat egy verseny naptárat, és törölhetnek versenyeket, vagyis minden bizonytalan, én inkább az az utat tartom jónak, hogy atlétáinkat egy “laza,, üzemmódban tartom, Felesleges célzottan versenyre készülni ezekben a kiszámíthatatlan időkben. Szívből gratulálok mindenkinek, igazán szuperek voltatok, és ……hajrá CEAC!

Csodálatos eredmények a Budapest mezei bajnokságon