Négy aranyat szereztek futóink, szép debütálások…

Az idei év kedvez a Futapest terep versenyeknek, hiszen itt is csodálatos őszi idő fogadott minket a Duna mellett, Tahitótfaluban. Szép számú futó sereglett össze, amit jó volt látni, főként, hogy a covid okozta felesleges pánik, szinte senkit sem marasztalt otthon, természetesen minket sem. A Centrál atlétika futói nagy számmal vettek részt Koren Tamás által szervezett szuper kis versenyen, ahol mindenki megtalálhatta számításait. Mi összesen 9 fővel képviseltük a Centrál atlétika kék-sárga színeit, amit külön öröm volt látni, hisz nagy egyesületek csupán egy, vagy két fővel voltak jelent a versenyen.

Volt futó bőven…

A pálya sík volt, különösebb szint nélkül, ámde a nyomvonala változatos volt és technikás. A 4.5km-s távot futottuk, nekünk ez az ideális, hiszen a gyerekeket és serdülőket felesleges még nagy távokkal terhelni, a szenior futóinknak meg…. szintén felesleges koptatni a “csülköket,, no meg a 4.5km sem épen rövid táv. Ragyogó futást mutatott be ezen versenyen első bálozónk Lazin Márk, és Szalai Simon, akik nagy bátorságról tettek bizonyságot, mivel ez volt életük első komoly versenye. Nos Márkó a hihetetlenül szép 4. helyen futott be a kicsik között, míg Simink a nagyobbaknál a szintén becses 5. helyen. Szépen és okosan futottak a srácok, csakúgy, mint a szenior futóknál “zsír új,, futónk az Angol tanítás nagy mestere Tóth Krisztina Leányfaluról, és “cinkos,, társa a környék egyik legjobb tesi tanára, Szűcsné Galánfi Villő.

Villőnk és Krisztánk…

No de kanyarodjunk vissza a serdülő korcsoportba, ugyanis Völgyi Balázs egyre bátrabban és gyorsabban fut, amit egy igen értékes 4. hely ékesen bizonyít. Montvai Anna nagyon szép és okos versenyzéssel húzta be a korcsoportos és abszolút 1. helyeket, míg az egyel fiatalabbaknál egy igazán szépen, biztosan fejlődő Cseh Krisztink futhatott át a célvonalon, szintén az 1. helyen. És még mindig nincs vége, hiszen kettő igen gyors lábú Centrálos anyuka vívott ádáz csatát a végén, aminek eredménye, hogy mindketten a korcsoportos 1. helyet szervírozták fel az eredmény táblára. Ők nem mások, mint Gazdag Zsuzsin, és Enzsöl Zsuzsink. Zsu&Zsu…..1:1! Én azt gondolom, így a verseny után, hogy futóink újra csodálatos emlékeket, sok nevetést, szép érmeket, és eredményeket vihettek magukkal haza eme versenyről, aminek szervezőjét nagy dicséret illet, csakúgy, mint a versenyen részt vett tanítványaimat, akiknek szívből gratulálok. Hajrá Centrálos futók!

Futapest-Tahitótfalu cross sikerek