Új csapat, új sikerek…

Idén is részesei lehettünk a Pegazus Atlétikával a 2019. évi, hegyifutó országos bajnokságnak, ahol egy szinte teljesen új gyerekekből és felnőttekből álló team állt rajthoz. Ennek megfelelően mindenkinél más és más volt az elvárás. A bajnokságban résztvevő lányoknál természetesen a dobogós helyzés, míg Csuta Dorkánál az egyéni arany volt a cél. Ezt lányaink maradéktalanul szépen kivitelezték, hiszen Csuta Dorónk egy magabiztos, rutinos versenyzéssel 1.helyen futott be, így újra megvédte hegyifutó bajnoki címét.

Bajnoki futam rajt…

Csapatunk is az előkelő 2. helyen ért célba, Montvai Anna, Papp Sári, és Csuta Doró összeállításban. Nagyon büszke vagyok mindhárom lányra, hiszen például Anna és Sári nem csak a hegyifutás, de a versenysport világában is “zöldfülűek,, ám edzésről edzésre egyre jobbak, és hihetetlenül szorgalmasak, nem beszélve Dorkáról! Doró mint írtam 1. helyen, Anna a kiváló 5. helyen, míg Sári egy acélos 6. helyezett futóként ért célba. Nekik köszönhetően a Pegazus Atlétika kicsiny csapata újra egy értékes bajnoki szerepléssel gazdagodhatott, és nem utolsó sorban verseny tapasztalattal, egy igazán nehéz, saras, sziklás hegyi pályán. Természetesen a bajnoki versennyel párhuzamosan nyílt Futapest kupa futamot is rendeztek, ennek okán több kiváló Pegazusos atléta is megküzdött az elemekkel, méghozzá sikeresen.

Montvai Anna “emelkedik,,…

Az első nagy és számomra óriási futást, Csuta Johanna produkálta, aki a nyílt futam mezőnyéből indulva, 2008-s futóként a serdülő bajnokságban a 3. helyre is oda érhetett volna, akik ugye 2004-s születésűek. Nos Johi a 2. helyen végzett a nyílt kupa futamba, de eredméynére szerintem sokan felkapták a fejüket, óriási tehetség. Talán nem túlzok, ha azt írom, hogy üstökösként jelent meg a versenyzők világában, Cseh Krisztina is, aki simán befért volna a serdülő csapat bajnoki érmes futói közés, hiszen csapatban 2. helyet ért volna futása, és ő maga csupán szeptember óta edz. 6. helyen végzett, és ez több mint szép eredmény, és bizony ha így halad, nyáron a korcsoportos ob-n már számolni kell vele. A kisebb fiúknál összeállt egy nagyon erős csapat, méghozzá O’Shea Colin, Csuthy Merse, Barbély Ábel, és Milos futókból, akik ha együtt maradnak, akkor biza a Pegazus Atlétikának eszement erős gárdája lesz a jövőben.

Bajnoki arany, és ezüst csapatban…

Mindegyik srác pontszerző futást produkált, és előkelő helyeken értek célba ebbe az erős, és nagy mezőnyben, futásaikkal maximálisan elégedett vagyok, főként, hogy ők is rendkívül újak eme szakmában. Lengyel Lizettünk sajnos elkapott valami vackot, mert gyengén muzsikált, becsületből jött el, és ezt nagyra értékelem. A szenior atléta hölygek táborát, Enzsöl Zsuzsi, Várszegi Adél, Csikós Zsuzsi erősítették, és bizony példaértékű, miként versenyeztek, és ahogy táv közben láttam, odatették magukat keményen, és lám lám, egy anya élete nem áll meg a konyhánál, vannak akik cefettül magas, sziklás hegyekre futnak fel, feszegetik határaikat. Zsuzsink az előkelő 6.helyen futhatott be, Adél pedig 9.-ként. Csikós Zsuzsit azért is emelném ki, mert ő bizony nem futó, hanem súlyt lök leginkább, de a legnehezebb versenyeket is befejezi! Nos mint olvasható, újfent túl vagyunk egy sikeres bajnoki szereplésen, amit nagyon köszönök futóimnak, és persze a szülőknek a sok segítséget, nélkülük minden nehezebben menne. Akkor hát……jöhet a következő verseny, mert nincs megállás, hiszen a mottónk nem más, mint PLAY HARD!

Hajrá Pegazusok!

Hegyifutó országos bajnokság egyéni arany, csapat ezüst.