Skócia kíváncsi a lányunkra…

Kedves olvasók!

Sokan kérdezgették tőlem, és Dorka szüleitől az elmúlt hónapokban, hogy Skócia, Dorka, ugyan meséljünk már?! Én magam, mint Csuta Dorottya edzője, szándékosan nem adtam ki, semmiféle információt, hiszen nyomós okom volt rá, ami most nem ecsetelnék bővebben, csupán annyit, hogy itthon nem is annyira örülnek bizonyos körökben annak, hogy van egy Magyar lány, akit a Skót szövetség, és néhány Skót vezető meghívott…….ismétlem, meghívott, hogy vegyen részt a Skót ligában, ami köztudottan az egyik legerősebb mezőnnyel rendelkező liga szerte e világban! Óriási sportdiplomáciai siker ez, hiszen a Skót ligában, csak Skót Atlétikai Szövetségben regisztrált futók, vagyis Skót atléták állhatnak rajthoz, ám most mégis kivételt élvez Csuta Dorottya, aki nem csak a Pegazus Atlétikát képviseli, hanem hazánkat is, és biztosíthatunk mindenkit, hogy egy agresszív, domináns stílusban versenyzők magyar lány fog a broxburni rajtvonalnál állni!

Társaival a Mátrában

Nem titkoljuk a Skót barátaink előtt sem, akik tényleg a barátaink, hogy nyerni megyünk, a győzelem lebeg a szemünk előtt, pedig jól tudjuk, hogy az ottani mezőny bizony még Dorónak is új lesz, hiszen iszonyatosan erős, és nagy tömeg várja a rajtnál! Dorka skóciai versenyzése igazi csapat munka! A családja, maximálisan támogatja Dorór, és az én munkámat is, szépen hagynak minket dolgozni! Igazán nagy bizalmat élvez Dorka a pusztazámori önkormányzatnál, ahol nem veszik félvállról Dorka jövőjét, és hisznek benne, hittel, és anyagilag is támogatják Őt! Hihetetlen munkát végzett Emmer Attila, és párja Hollósi Katalin, akik gyakorlatilag a kommunikáció csúcsát jelentették számunkra, és szinte minden nap friss infókkal látnak el bennünket! Amit Attila, és Kata végzett, és végez mind a mai napig, az felbecsülhetetlen érték, segítség számunkra! A háttérben ott van Gyurkó Fanni, Attiláékkal karöltve informált minket, és e hármasnak köszönhetően, még a meteorológiai, és terep viszonyokról is friss infóink állnak rendelkezésünkre! A háttérben Doró mögött áll az egész Pegazus Atlétika stábja, mondhatni egy komplex kis csapat, Nagy Brigitta masszőrrel egyetemben, aki Doró lábait tartja kiváló állapotban! Aztán a gyerekek, a csapattársak, akiknek a szeretetével fog Csuta Dorottya, január 18.-n felszállni a repülőre, és ez fontosabb mindennél! Dorka a repülőn kapja meg társai útravalóját, ami példásan mutatja meg, hogy a Pegazus Atlétika ereje miben rejlik! Dorka előtt megnyílt a nemzetközi atlétika kapuja, hiszen immáron külföldi ligában is számolnak vele, és meg merem fogadni, hogy a Skót edzők készülnek Dorkából! Igazán nagy emberekkel fog találkozni, akik szeretnének is találkozni Doróval, köztük van Alex Jackson Úr, aki bizalmával, támogatásával áll Dorka ügye mögött! Az elmúlt hónapokban egy professzionálisan megtervezett edzésprogramot végeztünk el, annak minden részletét tökéletesen kidogozva vittük véghez!

Doró legutóbbi teszt versenyén, szenzációsat futott Budakalászon

A mezei futó magyar liga nem szerepelt a verseny naptárunkba, hiszen Doró 2017. éve szenzációsra sikerült, mindent megnyert amiben elindult, és minden bajnokságát be is húzott, amire alig alig van példa idehaza! De cáfoljon rá bárki erre a tényre! Kijelenthető tényszerű adatok alapján, hogy a hazai atlétika legstabilabb középtáv futója Dorka! Az első liga versenyre nem mentünk el, mert pihenőre volt szükségünk, a hosszú és kemény idény miatt, így az még nem fért bele! A pihenés mindennél fontosabb számunkra, ám a könnyed, átmozgató munkát elkezdtük, hiszen akkor már jött a hír, hogy a Skót szövetség, Doróval foglalkozik! Mi elkezdtük a felkészülést, és gyakorlásnak beiktattunk kettő liga versenyt! Sötét völgy, és Veszprém! Sötét völgyben azt mértem fel, hogy hol tartunk, milyen pszichés, és fizikális állapotban van Doró! Mindkettővel elégedett voltam! Veszprém, már más volt! Oda nem csak gyakorlás miatt mentünk, hanem presztízsből is, hogy a VEDAC futóit, saját hazai pályájukon verjük el, de a legfontosabb, a taktikai elemek gyakorlása volt! A terv bevált, és a taktika minden mozzanata is a lehető legjobban sikerült, az ellenfelek ráharaptak a horogra! Szeretném azért megjegyezni, hogy őszinte tisztelettel adózunk ellenfeleink iránt, de én, mint Doró edzője, soha nem rejtettem véka alá céljainkat, és szeretem megjelölni a verseny célját, és hogy kiket szeretnénk legyőzni! Természetesen ez egyfajta motivációt is adhat az ellenfeleknek, hiszen a következő versenyen Doró lesz a cél!

Forma csiszolás a Mátrában, esti tréning!

 

Ezáltal egy még izgalmasabb, és talán keményebb verseny várható, és ez így van rendjén! Doró kiváló állapotban van, ez jól látszott legutóbbi budakalászi teszt versenyén is, ahol immáron a felnőtt férfi mezőnyre is potenciálisan veszélyes, és bizony több férfi futó, elismerően gratulált neki! Egyikük meg is jegyezte! Doró! Mi van akkor, ha keményen futsz? Ezen a versenyén nem is a max volt a cél, hanem finomítás, és gyakorlás! Maxot, majd Skóciában kell futnia, de ott valami irdatlan tempót kell futnia a győzelemhez! Dorka jelenleg a hegyekben él, fent a friss levegőn edz, és pihen, és töltődik mentálisan! Állapota hihetetlenül jó, és mentálisan is toppon van! Január 18.-n reggel 10-kor vesszük az irány Skócia felé, hogy majdnem egy hetet töltsünk ott! Január 20.-n, 12:30-kor rajtol, és nem sokra rá, posztolni fogjuk a hírt! Bármi is lesz (győzni fog), szóval bármit is hoz a sors, mi, a maximumot fogjuk adni, és Dorka pedig 150%-t!

1000m-n regenerálódunk!

Ebben biztosak lehetnek! Hideg, sár, szél, eső, hó, és egy rendkívül erős mezőny várja lányunkat! Versenyét nyomon követhetik a, www.scottishathletics.org.uk oldalon! Itt keressék az Events menüben, Broxburn East Districht Cross Country League 3! Csuta Dorottya készen áll! És Önök? Szurkoljanak együtt, mert Doró ezt érezni fogja! Skóciában egy kis különítmény várja, és szurkolnak Neki! Hihetetlen, de Dorónak fog lengni az a zászló, ami Rózsavölgyi Istváné volt anno! A zászló őrzője fogja lengetni Dorónak, és ahogy ismerem, torka szakadtából ordítja majd……..hajrá MAGYAROK! Hihetetlen ami velünk történik! Dorkát 4 éve egy kis Futapest versenyen ismertem meg, teljesen véletlenül, már ha létezik ilyen! Pici, félénk lány volt, de az x faktort már akkor láttam benne! Hát…….meglátjuk, mit tud ez az X-faktor Skót földön! 

Megjegyzés: Nemrégiben közöltem a szenzációs hírt a Magyar Atlétikai Szövetség egyik vezetőjével! Sajnos ők ezt nem kezelik kiemelt hírként, és nem érdemel annyit az ügyünk, hogy felkerüljön a masz honlapra! Tudom, mi nem vagyunk nagy egyesület, ám mégis! Tudom most Baji, és Márton Anita a favorit, amit helyénvalónak is tartok, hiszen, amit Anita és Balu csinálnak, az emberfeletti, és csak térdre tudok előttük borulni!

Doró ezért fut!

Közben azt látom, hogy kisebb hírértékkel rendelkező írások kerülnek fel, valamint olyan cikkek, amik talán meg merem kockáztatni, de talán közel sincsenek olyan volumenűek, mint az, hogy egy magyar futót, meghívtak a Skót ligába, olyan Skót szakemberek, akik világklasszis futókkal dolgoznak! Ezen nem is rágódtam sokat, mert ettől nem mi leszünk kisebbek! Azt gondolom, hogy igenis látniuk, hallaniuk kellene erről sok-sok gyerek futónak, atlétának, ugrónak, hogy lássák……..ha neki sikerült, nekem is! Ha Dorka futhat Skót ligában, akkor én is elérhetem kemény munkával! Példaértékű lehet mások számára Dorka eredményei! Alázatos, kedves emberként ismerhetné meg a hazai atlétika, és közben láthatnák, hogy honnan, hova jutott! Sokszor írtam, hogy nem Istennő!

Ellenük fut!

Igenis verhető, és verjék is el, ha mód van rá! De meglepett, hogy szövetségi vezetők, milyen közönnyel fogadták a hírt! Csak annyit szerettem volna, hogy pár sor! Pl.: Csuta Dorottya indulhat a Skót ligában! Ennyi és nem több! Így most én teszem meg oldalunkon! Kedves atlétika barátok! Csuta Dorottya képviselheti hazánkat, és csapatát, a Skót mezei liga 3. fordulójában! Gratulálunk Dorottya, sok sikert kívánunk! Dokra egyetlen bűne, hogy szorgalmas, alázatos, és szereti a sportját, amit pár éve választott! Az a bűne, hogy jobb mindenkimnél, mert erre van nevelve! Most sem a telefonját nyomkodja, ……..dolgozik fent a Mátrában! 

Hajrá Magyarország, hajrá Doró!

 

Csuta Dorottya…irány a Skót liga!