Negyedik alkalommal is megvédte címét…

Kedden rendezték meg a méltán híres, és nagyon mezőnnyel, erős futókat felvonultató, országos diákolimpia mezei döntőjét Gödöllőn! Ide címvédőként érkezett Csuta Dorottya, akinek nevét ismerik szerte az atlétikánkban és akinek nevére, mi Pegazusos atléták, szülők, és én, mint Doró edzője, nagyon büszkék is vagyunk!

A rajt előtt is mosolygósan…

Dorka célja nem volt más, mint a győzelem, és a címvédés! Külön erre a versenyre most nem készültünk, mi több munkából jöttünk, vagyis Dorónk mögött egy masszívabb hónap is állott, ezért egy merőben más taktikával jöttünk a versenyre! Itt is adott volt, szokásunkhoz híven egy “A,, és egy “B,, terv, amit aztán verseny közben Doró választhat meg magának! A Rajtnál újfent hihetetlen nagy mezőny sorakozott fel, és sokan bizony Dorka vérére szomjaztak, csakhogy a mi lányunk dörzsölt, rutinos róka, és azonnal megszimatolja a hadicseleket! Mindezek mellett iszonyatos erőtartalékokat tud mozgósítani, ha a helyzet úgy kívánja! Melegítés után, rajthoz hívták a futókat, és Doró meg én pacsiztunk, és elhangzott a szokásos kis párbeszédünk! Doró csináljuk meg a bulit! Doró válasza mosolyogva, hogy csináljuk meg! Hihetetlen lélekjelenlétről tanúskodik, hogy egy ilyen nagy verseny előtt is mosolyog, de ugyanakkor minden idegszálával ott van a toppon! A rajtot követően azonnal lehetett látni, hogy Doró eldöntötte a taktikát, amely taktika nem volt más, mint a hajrá taktika, amiket edzéseken gyakoroltunk is szépen serényen!

Doró átveszi a vezetést…

Dorka a felső egyenesben átvette a vezető szerepet, és a végére egy egyenletes, masszív hajrát indított meg, amivel magabiztosan futott be az első helyen , és negyedik alkalommal is sikeresen védte meg címét a diákolimpiák történetében! Doró versenyzése csodálatos volt, mindvégig sugárzott belőle a magabiztosság és a biztonság! A felső egyenesben jól láttam, mit forral a mi kis rutinos rókánk, és míg sokan lerágták a körmüket az élő közvetítés alatt, no meg a helyszínen, én magam jól láttam, hogy mire készül Csuta Dorottya! Mint anno írtam, idén nagyobb prioritást élveznek a pálya versenyek, és ennek jegyében dolgozunk! A mezei ob-ra, és a mezei ligákra külön most nem készülünk, viszont 800-1500-3000m-en szeretnénk kiváló produkciókkal elő rukkolni az atlétika szerelmeseinek!

Élő interjút ad Doró..

Idén sok más egyéb taktikai elemet is gyakorolni fogunk például a liga versenyeken, és a szabadtéri ob-n! Ezen a gödöllői mezein, újfent jó volt látni, hogy Dorka mennyire stabil és erős, még akkor is amikor nincs formába hozva! Én magam szívből gratulálok Varga Grétinek, Mag Vikiéknek és Kropkó Mártinak, no meg az összes többi lánynak, akik a mezőnyben futottak! És végül szívből, nagy örömmel szeretnék itt is gratulálni egy nagy versenyzőnek, Csuta Dorottyának!

Hajrá Pegazus Atlétika, hajrá Szilágyi gimi!

Csuta Dorottya újra bajnok!