Újoncaink kiváló bemutatkozása Szigetmonostoron…

Nagyon szépen szerepeltek fiatal, és szenior korú atlétáink a Futapest, szigetmonostori állomásán, ahová érmekért, és pontokért utaztunk. Céljainkat a terveken felül teljesítette a csapat, így mindenki jó szájízzel térhetett haza, köztük én is. Futóink 2,2-6,6-és 21km-s távokon álltak a vonalhoz, és dolgoztak keményen szép tavaszi időben, nagy mezőnyökben.

Lássuk, ki miként szerepelt 2,2km-s távon! O’Shea Spohie a kicsiknél egy csodaszép versenyzéssel érte el az 1. helyet, így megszületett az első igazi futós érme. Marx Amelie gyermek atlétánk első igazi versenyén, azonnal egy képrázatos 8. helyet szerzett meg magának, első versenyén bizony kimagasló teljesítmény. Pócsmegyeri futónk, Farkas Bernát szintén első versenyeként élhette meg a siker ízét, hiszen táv kövben egyre több futót hagyott maga mögött, és egészen az 5. helyig hozta fel magát, ami engem jócskán meglepett. Tomcsányi Bogink aki a verseny helyszínétől 15m-re lakik, kisétált házukbók, bemelegített, és a nagyobbaknál az 1. helyet szerezte meg, egy szép lendületes futással. Közben az időjárás eléggé változékonyra fordult, de futóinkat semmi sem zavarta, köztük Kővári Blankát sem. Blanka manapság kezd magához térni, és elhinni hogy tud ő versenyezni, aminek eredménye most egy szép 2.hely volt.

No comment…

Lázár Gyurika, aki immáron egy amerikai sport válogatott játékosa is, nos Gyuri piszok keményen megfutotta a 2.2km-t, és igazi harcosként futott be 1.helyezett versenyzőként. nos a 2,2km-s táv teljes sikerrel zárult. Következzék a 6,6km, ahol nem kis meglepetések születtek, fiatal futóink kezdik nyitogatni a körmeiket. Csuthy Merse eszméletlen fejlődésen megy keresztül, hisz gyorsasága és állóképessége hónapról hónapra jobb. Általában a 10.-15. helyek között lavírozott, ám mára egyre többet van dobogó közelébe, és idő kérdése az első érem. Most egy erős futásával a csodaszép 4. helyet zsebelte be. Lengyel Lizettünk tapasztalt, rutinos terep futóként folyamatosan dobogós eredményeket ér el, most 2. helyen végzett, amihez gratulálni tudok, hiszen kilábalt a gödörből. Cseh Krisztina első érme megszületett, és ez bizony nagy öröm számunkra, hiszenfél éve fut a csapatban és bizony erre már nagyon vártunk, edzéseken alázattal, becsülettel dolgozik. eredménye, egy kiváló 3. hely. Barbély Ábel futásásról kisebb novellát tudnék most írni, hiszen volt szerencsém vele futni, és amit Ábel produkált, az maga volt a csoda. emberfeletti tempóban futotta le a távot, és legnagyobb ellefele, aki eddig minden versenyen 5-7 perceket adott neki, most csupán 28 másodpercet tudott Ábi előtt beérni. Felfoghatatlan futás volt, és ez a 3.hely, ennek bizony nagy értéke van! Barbély Milos, szépen csendben gyűjti a pontokat, és stabil, megbízható futója csapatunknak.

Milos is stabilan a top 10-ben szerepel a versenyeken, mostaz értékes 7. helyet bérelte ki magának. Szenior atlétáink is kimagasló teljesítményt hoztak, Enzsöl Zsuzsi keményen odatett magát, és bizony éppen csak lemaradt a dobogóról, de a 4. helye is több, mint ami várható volt. Zuzsink egyre erősebb, és bátrabb a versenyeken. Sommer Julcsi, és Varga Dóri is csodálatos futásokkal értek célt, és a mezőny első felében a 6. és a 7. helyen hozták be magukat, és bizony jó volt látni, hogy eme három anyuka, akik nemrég ismerkedtek meg a futással, immáron nem csak edzésekre járnak le, de versenyeznek, mindezt teszik örömmel és sikeresen. Lengyel Árpink 10.hely, Tarnay Karcsink félmaratoni 12. hely, és végül de nem utolsó sorban Lázár Gyurink aki félmaratonon egy nagyobb kategóriában szintén a 12. helyen végzett, nos mind a három srác, mindhárom apuka férfias, derék munkát végzett, amiért nagyon tudom őket becsülni, csakúgy, mint Dóriékat! A vereny napunk nagyon sikeresen végződött, szép időben jó társaságban tölthettünk el egy sportos, aktív napot a nyugodt, és békés Szigetmonostor községben. Szívből gratulálok minden futómnak!

Hajrá Pegazus Atlétika!

Titánok harca a terep kupán!