Surányban mindig kék az ég…, de Zebegényben is.

Ezen a hétvégén, nagyon szép eredményeket értek el, kicsi, és nagy futóink, imitt-amott, vagyis Surányban, és másnap a festői szépségű Zebegény falucskában. Falucskámban, ahol immáron 14. alkalommal rendezik meg az ünnepi, augusztus 20.-ai futóversenyt, nos három bátor, rettenetesen jó futónk képviselte futkározó csapatunkat. Nevezzük, hát nevükön őket…….Tomcsányi Boglárka, Zsámár Anna, és a már-már helyi legendává növögető Simák Gergőék versenyeztek ezen a kék egű, Napos, meleg időben zajlott futóversenyen.

20160820_100214 (1024x614)
Bogi, Geri, Piri.

A rajt a falu surányi részéről indult, szinte végig aszfalton, kicsiny szintemelkedéssel tarkítva, nehezítve a futók dolgát, míg a főútvonalat keresztezve földes, poros úton halad tova a verseny, hogy aztán az utolsó 500 m-t újra aszfalton tegyék meg bátor harcosaink. A rajtot követően Simák “simánka,, Gergő azonnal az élre állt, és diktálta a tempót, aminek köszönhetően óriási fölénnyel (1.hely) nyerte az abszolút kategóriát, új surányi pályacsúccsal. Zsámár Annánk emberére talált, egy másik kiváló futólány személyében, akivel nagy csatát vívott, de sajnos most alul maradt az összecsapásban, (2.hely) ám ettől függetlenül, nagyon szép technikával, becsülettel, keményen futott, és mentségére legyen mondva, még idény eleji formát hozott magával a versenyre. Harmadik futónk, akinek nem fűlött a foga a 3km-es távhoz, hiszen az Ő versenytávja a 60 m, ami ugye erősen elüt a 3000 m-től, nos Bogink, becsülettel, és kiváló hajrával, stabilan futva nyerte (1.hely) meg a korcsoportját, így a kitűzött célt 100%-n teljesítette. Jó érzés volt megélni, látni, hogy tanítványaim kicsiny falucskámban gyönyörű időben futhattak, amit aztán a verseny végén természetesen megkoronáztunk egy kis büfézéssel.

20160820_091303 (1024x614)
Oklevél, érem, és serleg járt.

Másnap terepeseink vágtattak végig a zebegényi hegyekben, hogy értékes pontokat, helyezéseket gyűjtsenek be, hiszen közülük, bizony többen versenyben vannak az éves kupáért. Közülük is kiemelkedik, Lengyel Lizett, aki pár hónapja, mint azt írtam is egykoron, nos magára talált ebben a versenyszámban, és egyre jobb eredményeket ér el. De nem kisebb érdemmel illetném még Lengyel Laurát, és Molnár Krisztikét, aki szintén becsületesen, erejüket megfeszítve dolgoznak, versenyeznek, szinte mindegyik versenyen. Lizett a fantasztikus 2. helyen ért be, míg nővére, Laura a 3. helyet csípte el. Molnár Krisztikénk pedig egy fontos 7. helyet könyvelhet el magának. Külön szeretnék gratulálni, Csikós Zsuzsinak, Molnár Zsoltnak, Lengyel Árpinak, akik szintén stabilan, kitartóan és jól szerepelnek a kupasorozatban. Gratulálok mindenkinek!

Hajrá Pegazusok!

Érmek Surányban, érmek Zebegényben. 2016.08.20.