Lányaink 70%-n is bámulatosak!

Október 7.-n rendezték meg az idei évi Bp. gyermek bajnokságot, ahol gyermek utánpótlás futóink ezüstbe burkolták napunkat! Idény végén, különösebb elvárások nélkül neveztem be a lányokat, kivéve annyit, hogy dobogó a minimum szint, annál alább nem adunk egyik számban sem, ás specifikusan nem is készültünk erre a versenyre, távokra, hiszen abból dolgoztunk, amit nyáron és tavasszal főztünk. Persze kettő futómnál némi rosszallással vettem tudomásul, hogy a nyarat és a szeptemberi készülődést nem vették megfelelően komolyan, de gyerekekről lévén szó, azért nem rendeztem világvégét! Mindezek tükrében, nem 100%-s formában is hozták a lányok a kötelezőt, és minden számban dobogóra állhattak! Nézzük az eredményeket!

60m: Szunyi Dorka 2.hely, Kővári Blanka 7.hely, Tomcsányi Bogi 3.hely B döntő

Gyors gyaloglás: Lengyel Lizett 2.hely

4x200m váltó: 2. hely ( Szunyi Dorka, Keczéry Orsika, Ádám Lili, Kővári Blanka)

A verseny napot a 60m-s sprinterek kezdték meg, akikkel jól tudtuk, hogy nem életük futását fogják produkálni, ám azt is tudtuk, hogy gyorsaságuk elégnek kell lennie a dobogóhoz! Itt most Kővári Blankának volt nehezebb helyzete, hiszen ő korcsoportjában a legfiatalabbnak számított.

Lizett 2. helye

Blanka viszont képességeit kihasználva hihetetlen eredményt érte el, mivel a döntőbe futotta be magát! Ettől függetlenül nem voltam maximálisan elégedett a produkciójával, csakúgy, mint Szunyi Dorkáéval sem, hiszen, mint írtam a felkészülés nem volt teljesen megfelelő! Mindezek tükrében Dorka is kisebb csodát művel a döntőben, ahol a csodálatos 2.helyre futotta be magát! A sprintereket követte egy újabb csoda, nevezetesen Lengyel Lizett, aki most gyaloglásban próbálhatta ki magát és bizony becsülettel le is nyomta a rá kirótt távot, és ezüstöt szerzett! A végére maradt a szenzációsnak mondható 200m-s váltónk, ahol a kicsin Pegazus atlétika, a gigászi egyesületek megszégyenítő eredménnyel a hiper szuper 2. helyen ért be a célba, alig lemaradva az első csapattól! 11 csapatból mi a 2.helyet szereztük meg, úgy, hogy az embereket is alig tudtuk kiállítani, hiszen alig vagyunk, de amit a lányaink ott műveltek a pályán, az minden nyavalyámat feledteti! Szunyi Dorka irdatlan keményen hagyta maga mögött az ellenfeleket, mondhatnám átrobogott mindenkin, majd Keczéry Orsika futott olyat, amitől megállt bennem a vér áramlása!

4x200m

Lili legújabb és itt debütáló futónk is a maxot futotta, ám Lili még olyannyira új a szakmában, hogy nem tudta azt a ritmust futni mint az ellenfelek, így az előzés itt történt, de Lilinek bizony van dolga a futással, mert száguldott teljes erőből. Végül Blnaka hozta be a csapatot a biztos ezüstre! A lányok iszonyatosat mentek és Lizi, Bogink is! Nagyon büszke vagyok Rájuk, és boldog vagyok, hogy a tanítványaim lehetnek! Soha nem akarnék mást helyettük! Gratulálok lányok!

Ezüst hétvége a Bp. bajnokságon!