Kalász Bertold győzelem, a Bp. mezei diákolimpia döntőn.

Tovább az országosra…

Napos, ámde kissé hűvös napon rendezte a Budapesti Diáksport Szövetség, az esedékes bp.-i diákolimpia mezei bajnokságát, ahol a tét, az országos döntőbe kerülés.

Berti hatalmas előnnyel…

Ezen versenyen az első négy futó jut a gödöllői fináléba, így adott volt a feladat……..jó és határozott futással megszerezni a továbbjutást. A mezőny erősségét mutatja, hogy a fedett bajnokság 3000m-nek első négy futójából, három a mezőnyben volt. Szép számmal álltak rajthoz versenyzők, köztük a mi Bertink, akitől annyit kértem, hogy okos szép futással jusson tovább, és gyakoroljon taktikai elemeket is. A rajtot követően Berti pontosan azt csinálta, amit kellett, és táv közben volt mit kipróbálnia, no és persze egy kisebb hasi-masi is rájött, de szerencsére nem kellett kiállnia wc-re. Magabiztos győzelemmel ért célba, így következő futása már Gödöllőn a döntőben lesz. Szívből gratulálok Berti!

Völgyi Ádám bronzérme, élete első 21km-n, kiváló idővel.

Óriási fejlődés, kiváló idő…

Vérteskozma, Rock’n Roll félmaraton! Napos, ámde hűvös szeles idő fogadott minket a Vértes lankái között. Völgyi Ádám futónk, aki az elmúlt három évben megmutatta magának és mindenkinek, hogy nincs lehetetlen, csak tehetetlen, ugyanis sokan nem tudják, de Ádi három éve duci volt, és egy kört nem tudott a 400 méteres pályán futni, de………..ez már a múlt, hiszen ezen a kiváló versenyen, már nem egy 110kg-s srác nézte a futókat, hanem egy 68kg-s FUTÓ állt a rajtnál, komoly célokkal a fejében. A verseny szervezők kiváló munkát végeztek, így adott volt egy jó futás.

A két tesó…

A pálya nyomvonala kanyargós és eléggé szintes volt, ennek okán Ádám idő eredménye még értékesebb, no és ne feledjük, ez volt élete első félmaratoni futása. A rajtot követően azonnal az élmezőnnyel futott el, megjegyzem rengeteg futó indult, színvonalas, jó verseny volt. Én és Ádám testvére Bazsi, akivel ezen a napon ünnepelték születésnapjukat, nos Bazsival lementünk a völgybe szurkolni, és frissítőt adni Ádinak. Az erdőben azon tűnődtem, mekkora lenne, ha Ádám a 3. helyen beröffenne a célba, hiszen ennek volt is realitása.

Több mint 200 futó a rajtnál…

Aztán egyszer csak megjelent az első futó, majd a második, és kis idő múlva az erdei aszfaltos út egyik kanyarjából előbukkant Ádám, mégpedig nagyon jó mozgással. Boldogok voltunk, hiszen utána már nagyon le voltak maradva, így biztos a harmadik hely! A célba érkezéskor jó volt látni, hogy különösebben nem viselte meg, és az 1 óra 29 perces idő pedig egy ilyen lassú szintes pályán elsőre……..háááát több, mint biztató! Azt, hiszem Ádám, egy örök élménnyel lepte meg magát születésnapján, és az a duci srác már a múlté! Immáron férfivé lett! Szívből gratulálok!

Csuda csapatunk, Vácrátót terep versenyén.

A kis-nagy hősök, köztünk élnek…

Sokan megszokták már, hogy országos aranyak, válogatott sikereink töltik meg honlapunk hasábjait, ám kevesen tudják, de csapatunk rendelkezik egy szép nagy szabadidős futó bázissal is, akik a csapat iránti szeretetből, és a futás adta sok sok élmény okán járnak le futni, de van olyan is akit a fogyás, vagy a kondi karbantartása motivál.

Kid’s team

A Futpest, vácrátóti etapjára egy nagyon kedves, nagyon új kis csipet csapattal mentünk, hogy páran, mint első bálozók, kipróbálhassák magukat versenyen, ám voltak olyanok is, akik már visszatérő vendégei a Futapest terep versenynek. Első két hősünk, az ici-pici Encsink, és Miksánk. Nos ők ketten annyira picik, hogy mindenki ámulattal nézte őket. Félni nem kell, hiszen a táv sem volt sok, és finom erdei terepen mentek végig nagyon szépen a gyerekek, így a célban mindketten megérdemelten ihatták meg a finom málnaszörpöt és ehettek nápolyit.

Mucsányi Mariann futónk a célban

Encsi és Miksa bámulatosan szépen futottak, nagyon büszke vagyok rájuk, csakúgy, mint Bercire, aki egyre jobban jön fel a mezőnyben, hisz most a nagyon szép 10. helyen futott be a nagyobb fiúk korcsoportjában. Dani fiúnk a budapesti csapat egyik feltörekvő tagja, ami jól látszott futásán, ugyanis a nehéz terepen a kiváló 7. helyet szerezte meg. Szalai Simink a tinik táborában ért el kiváló eredményt, kiváló idővel a hosszú távon, és óriási hajrá futással szerezte meg a 2. helyet. Végére hagytam egy példaértékű felnőtt futót Mucsányi Mariannt, aki gyönyörű versenyzéssel családanyaként, a kemény munka mellett, itt a Futapest hosszabbik távján a dobogó 2. fokára állhatott fel. Külön dicséretet érdemel kisfia, aki vízilabda játékosként szépen teljesítette az 5kms távot! Matykó, neked is szívből gratulálok, csakúgy, mint a csapat összes futójának!

Terepfutó bajnoki aranyak, irány a Sky Run világbajnokság

Kettő futóm lett bajnok, és jutott ki a Sky Run világbajnokságra…

Felsőtárkány, igazi tocsogós, saras, esős idővel fogadta a terepfutó bajnokság indulóit, amely bajnokság egyben, a Sky Run világbajnoki válogató is volt . Az idő amolyan őszies arcát mutatta, ám ez senkit nem zavart, minden futó lázasan melegített a versenyre. Tanítványaim közül Kalász Bertold, és Völgyi Balázs tocsogott a sárban,……………… Berti U-18-ban, míg Bazsi U-20-ban indult.

Rajt előtti percek…

A rajt előtti percekben kedves tanítványommal és segítőmmel Ádámmal felmentünk a hegyre jó előre, hogy futóinkat ott tudjuk buzdítani, segíteni, pedig aztán az eső esett rendesen, és szó szerint kúsztunk a sárban, ám ez mit sem zavart minket, hiszen a futóinkért mindent! A verseny kemény volt, mondhatni néha még extrém is, de Bazsi és Berti is küzdöttek az elemekkel férfiasan ahogy kell. Mindketten megcselekedték, amit elvártam tőlük, becsületes, szép versenyt követően vehették kézbe a győztesnek járó kupákat. A verseny után a jó hír pluszban, hogy mindkét srác képviseli majd hazánkat, a Sky Run hegyi futó vb.-n! A szervezőknek külön gratulálok, hiszen áldozatos, és jó munkát végeztek, aminek köszönhetően jövőre újfent vissza térünk! Szívből gratulálok a srácoknak!

Szenior országos bajnoki ezüst, Simák Gergővel

Kőkemény hajrá, századok döntöttek…

Jó volt idén látni, hogy a hanta vírus utáni években, egyre több szenior atléta tér vissza a pályára, és csak úgy nyüzsögtek a masters sportolók az atlétika csarnokban.

Gergő bajnoki ezüstje

Csapatunkat 800m-s távon egy igazi rutinos veterán képviselte, nevezetesen Simák Gergő, akivel a bajnokságra való készülés sajnos nem volt zavartalan, hiszen egy betegség bele köpött a levesünkbe. Ennek dacára Gergő immáron gyógyultan, de nem top állapotban rajthoz is állt kedvenc távján. A rajtot követően egyben maradtak a srácok, ám jól látszott, hogy idén az ezüst, vagy bronz lehet a reális. Na ezért kőkeményen meg is kellett harcolnia Gerinek, hiszen a véghajrában fej-fej mellett csatázott egy DVTK-s kiválósággal, és végezetül szó szerint hajszállal, de Gergő nyerte meg az ezüstérmet. Izgalmas verseny, férfias csata volt látható, amely csata emelte, eme ezüstérem értékét. Szívből gratulálok Gergő!

Szalai Simon ezüstéremmel zárt az etyeki, Futapest crosson.

Simi egyre stabilabb, gyorsabb, merészebb…

A Futapest terep futó kupasorozat Etyeken megrendezésre került állomásán, egyesületünket, Szalai Simon képviselte, amíg a csapat egy része Nyíregyházán a bajnokságban indult. Simi önállóan szépen elvégezte a rá bízott feladatokat, nevezés, melegítés, és a versenyt……….nos nincs mit hozzá fűzni, újra dobogóra állhatott. Simink az elmúlt hónapokban szépen ráharapott a versenysport ízére, és ahogyan látom egyre jobban fekszik neki. Alázattal, szorgalommal szépen csendben dolgozik, és ennek az az eredménye, hogy versenyről versenyre dobogóra állhat.

Simi nehéz saras terepen

Itt ezen versenyen Simi külön kérésére engedtem neki, hogy a hosszabbik távon futhasson, és lám, a mezőny eredményének tabelláján immáron az mezőny elejében van, és ami a legszebb, hogy futásával a kiváló 2. helyet szerezte meg korcsoportjában. Simink az élő példa arra, hogy fiataloknak mit ad a sport, egy közösség, egy jó csapat, de legfőképpen mit ad a hite! Le a kalappal Simi, és további sikereket kívánok neked! szívből gratulálok!

Bertold Magyar bajnok, Kriszti, Ádám, Levi komoly jó futások, egyéni csúcsok.

Bajnoki cím, egyéni csúcsok, klasszul sikerült bajnokság…

Az idei évi fedett pályás U18-20-s országos bajnokságnak Nyíregyháza adott otthont, így mindenki korán kelt és sokat utazott, de megérte bizony. Négy futóval, Krisztivel, Ádámmal, Levivel, és a bajnoki címért futó Bertivel vettünk részt a “mulatságon,, ! Elsőként Cseh Krisztina kezdte, immáron 800m-n, ahol kiváló futással a meglepetés 5. helyet szerezte meg a bajnokságban és úgy gondolom, ez eddigi pályafutása legjobb eredménye. Krisztinél is jó látni ,hogy bár a sikerhez vezető út rögös, mégis meghozza a gyümölcsét, és ez az 5. hely nagyon szuper.

Levi, Ádám a rajtnál…

Krisztit követte kettő harcosunk, egyikük inkább Ironman-re gyúr, de szereti a 800-t is, másikuk komoly terveket szövöget ezen a távon. Völgyi Ádám, mint sokat el szoktam mondani, bő 2 éve még 110kg volt, immáron 68, és új egyéni csúcsot futva, ami jelenleg 2:15, nos bőven kitett magáért, kalapom emelem előtte. Csernák Levink felkészülése nem volt optimális, hiszen többet volt beteg, így az ob-ra nem tudtunk zavartalanul készülni, ám idén is minden versenyén egyénit futott, tette azt most is és araszolunk lefelé 2 perc alá. Levi talán egy hibát vétett, hogy előbb fel kellett volna ismernie, hogy a tempó amit futnak neki lassú, és a hajrát amit indított későn kezdte meg, de futamát megnyerve, csodálatosan szép hajrával behozta magát elsőnek. Kriszti, Ádám, és Levi eddig hozta amit kellett, no de lássuk Kalász Bertit. Bertink év elején futott egy nagyon szép és komoly 3000m-t, amivel teljesítette az U18-s eb. szintet.

Kriszti tavaszi időben kint melegít…

Futásában jó volt látni, hogy mondhatni nem viselte meg, volt benne bőven tartalék, ennek okán indulását terveztem a felnőtt bajnokságban, ahol reális célként tűztük ki a 8:17-s időt. A bajnokág előtt kettő héttel sajnos 40 fokos láz kapta el kis harcosunkat, emiatt még azon is gondolkoztam, hogy nem fut az U18-s bajnokságban sem, mert az egészség fontosabb, mint egy db vas a nyakába. Ám az ob előtt másfél héttel azt láttam kezd jól mozogni és erőben is egész normális. Úgy döntöttem futhat, de az 1500-ra nem nevezzük, csak 3000m-re és ott is taktikai futással hozza le a versenyt, amit meg is beszéltünk, mit hogyan kell csinálni, és hogy ha a szitu olyan, akkor ne indítson hajrát, kímélje a szervezetét. Berti profi mód megoldotta a rá bízott feladatot, és mondhatni laza könnyed futással meg is nyerte a bajnoki címet. Kiváló napot zártunk, maximálisan elégedett vagyok a srácokkal, és persze szívből gratulálok nekik!

Országos kitüntetésben részesítették az Eb. szintes Kalász Bertoldot

Államtitkári díjátadás, dicséret…

Nemrégiben került sor hazánk egyik jelentős sport díjátadó rendezvényére, ahol a “legeket,, díjazták, ha fogalmazhatok így. Idén az Országos Diáksport Szövetség, Kalász Bertold középtáv futónkat is jelölte eme rangos díjra, mégpedig a mezei futásban elért kimagasló teljesítményért.

Államtitkári kézfogás…

Berti díját Balog Gábor volt olimpia ezüstérmes öttusázó, az MDSZ elnöke, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár asszony, valamint Varga András Úr adta át. Berti megérdemelten vehette kézbe a kitüntetést, hiszen múlt évben bizonyított pályán, mezein, hegyi futásban és természetesen a Magyar válogatott színeiben is több fronton. Szívből gratulálok a díjhoz, és immáron az idei év legfontosabb célja, az Európa bajnokságon való legjobb szereplés lebeg a szemünk előtt.

Centrál Atlétika siker a Szlovák szenior bajnokságban, M40-ben kiváló 2.hely!

Gergő okos futása Pozsonyban…

Nagyon szép eredményt ért el Simák Gergő szenior tanítványom Pozsonyban, a Szlovák szenior bajnokság 800m-s számában! Gergő méltó módon képviselte egyesületét a Centrál Atlétika team-et, és tőle megszokott módon hozta is a dobogós helyezést, úgy miként egy Gedeon tanítványnak azt kell!

Szép siker…

Bár futása eléggé hektikusra sikerült, hiszen 200-s részidők össze vissza hullámoztak, ez nem meglepő…….nemrégiben betegséggel küzdött és az utána következő relative rövid időszakban már nem akartam terhelni. Fő az egészség, egy érem nem ér annyit, meg néhány gratuláció. Ehhez képest kihozta magából amit kellett, ami benne volt, így egészségesen már bizakodva várjuk a Magyar szenior bajnokságot, ahol szintén 800-s távon áll rajthoz. Szívből gratulálok, sikeres évet Geri!

Terepen is csillognak az érmek, a Centrálos futóknál.

“Új,, nevek, újabb sikerek csapatunkban…

A Futapest terep kupa sorozat Nagytarcsa állomására érkeztünk néhányan a Centrál Atlétikából, nevezetesen, Gaál Némó legkisebb 9 éves futónk, Völgyi Balázs, Szalai Simon, és Rácz Berci, no és persze Balla Petra, aki a 17. kerületi csapatunkból, Rakonczai Adrienn tanítványaként ért el korcsoportjában szép eredményt, mégpedig egy 3. helyet. Elsőként Balázs rajtolt el, aki a hosszú távon nyomta a terepet, a tempót, míg végül egy remek futásával a korcsoportos első helyet zsebelhette be, és abszolútban is előkelő 4. pozícióban végzett.

Némó csatázik a széllel, tereppel, ellenfelekkel…

Szalai Simon pár hónapja kapott rá a versenyzés ízére, ám olyannyira bele csapott, hogy újra érmes helyen futott célba, kiváló 2.helyen. Rácz Bercink még nincs teljes erejében, így neki leginkább egy becsületes teljesítés volt a cél, amit férfi munkával el is végzett becsületére legyen mondva oda tette magát rendesen! Végére hagytam legkisebb futónkat, aki élete második versenyén meg is szerezte hőn áhított dobogós eredményét, és lett a verseny 3. helyezett futója korcsoportjában. Némó végig tempózta a terep minden egyes nehéz szakaszát is, egyszer sem állt meg, és óriásit hajrázott. Nagyon büszke vagyok futóinkra, hiszen most egy teljesen új versenyzői team-el érkeztünk, akik mostanság kezdenek bele kóstolni a versenysport, a futó sport szépséges világába. Kiválóan helytálltak, nagyon szép eredményeket értek el, amihez szívből gratulálok nekik!