Pócsmegyeri gyerekek, akik a sporttörténelmet írták…

Bár viccesnek is tűnhet, de nem az, hiszen néhány pócsmegyeri gyerkőc, egy szentendrei kislány és egy kisfiú, no meg nem utolsó sorban egy szál szigetmonostori leány örökre beírják magukat a község sporttörténelmébe. Miért is? Azért, mert ők voltak azok, akik a mai napon megjelentek az első helyi atlétika edzésen. Köztudott immáron, hogy Pócsmegyer község önkormányzata örömmel fogadta a kezdeményezésünket, hogy júniustól útjára indítjuk a Pócsmegyer-Surány gyermek és felnőtt atlétika képzést. Ez a mai napon 2016.06.02.-án 17:00-kor meg is történt és immáron minden héten folytatódik is. A szemerkélő eső, és a sötétebb gomolyfelhők nem szegték kedvüket a néhány bátor atléta palántának, akik kezdésként egy ismerkedő játékos edzéssel kezdték a történelmi jelentőségű napot. Bemutatkozással kezdtük a foglalkozást, majd egy kellemes átmozgató gimnasztikával, kevéske melegítő futással, amit nagyon élveztek a gyerekek.

20160602_173604
Balról jobbra: Nikol, Lilla,Hanga,Bogi,Marci,Máté……Anna éppen fut valahol 🙂

Ezután ügyességi feladatok követték egymást, ahol kiemelném máris a legfiatalabb atléta palántánkat Hangát, aki négy évesen mindenből a dupláját akarta csinálni. Ám gyorsan megjegyzem, hogy az összes gyerek rendkívül szorgalmasan, élvezettel munkálkodott, és megmondom őszintén, hogy én magam is fantasztikusan éreztem magam velük. Magaviseletük csillagos ötös, és mindannyian rendkívül kommunikatívak voltak. Gond nélkül értelmezték a feladatokat és hiba nem volt a kivitelezésben. Hát mondtam is magamban, mintha mindig ezt csinálták volna, olyan ügyesek voltak. Ezt látván, már most biztos vagyok benne, hogy Pócsmegyer-Surány első érmei, már úton vannak és hamarosan a Kisbíró újságban a szerkesztők büszkén, és örömmel írhatják, hogy xy gyerkőc ezen és ezen a versenyen első lett. Micsoda jó kis álmok ugye egy ilyen pici falu életében?! No de térjünk vissza gyorsan az edzésre. A futást egy jó kis váltófutóversennyel zártuk, majd következtek a dobó számok. Kislabdahajítás, és céldobás volt terítéken és nem tudom minek köszönhetően, de oltári nagyokat dobálta  a gyerekek.

 

pocsmegyer-iskola-inkubatorhaz-00_1024x768xRTalán a szigeten újabb csoda van születőben, mert bizony, már most láttam, hogy igazi kincsekre leltem a községben! Pócsmegyer és Surány egy igazi kis kincse a szigetnek, melyben eddig szunnyadó ici-pici tehetségek lapultak, ám eljött az idő, amikor is megmutathatják ország világ előtt, hogy a pócsmegyeri-surányi lányokkal és fiúkkal nem érdemes packázni. Ennek teret ad a Pegazus Sport és Művészeti Egyesület. Mától kettő helyszínen is edzenek gyerekek, mégpedig Budapesten a városi csibészek és Pócsmegyeren a falusi lurkók. Nagyon büszke vagyok a gyerekekre, mert bátrak voltak, közvetlenek, és nagyon jó fejek. Köszönjük szépen Pócsmegyer-Surány község önkormányzatának támogatását, mellyel eme nemes ügy mellé álltak és jövőbeni terveinket is pozitív gondolatokkal inspirálták, valamint, hogy ilyen szép és kellemes környezetben készülhetünk a gyerekekkel. Várunk minden gyermeket és felnőttet további edzéseinkre.

Edzés infók: www.pegazussme-atlétika-edzések

A mai történelmi jelentőségű edzésen megjelent gyerekek: Hanga, Lilla, Nikol, Anna, Bogi, Máté, Marci

Pócsmegyer-Atlétika-elkezdődött