Minden atlétánk érmes...

Csodálatosan szép nap, kiváló idő, szuper jó fej sportolók találkoztak a csömöri atlétika versenyen, ahol atlétáink sok ismerős arccal pacsizhattak, versenyezhettek. A verseny különlegessége a salakos pálya, amit én jobban preferálok, mint a rekortán gumis pályákat, és szerintem hangulatosabbak is. No itt került megrendezésre egy klassz kis őszi verseny, ahol a legkisebbek, és a legnagyobbak is kipróbálhatták magukat.

Krisztink győzelemmel zárt…

A Pegazus Atlétika csapatából Nagy Petra Zoé atlétánk kezdte meg a verseny napot, mégpedig egy 100m-s futással, ahol egy szép 2.helyet zsebelhetett be. Petránk ezen napon még 800m-n szerzett egy kiváló 4. helyet, aztán később a számára kedvesebb 4km terepen egy csodálatos 1.helyet. Petrával maximálisan elégedett vagyok, szépen is haladunk hétről hétre előre. Közben zajlottak a női súlylökés nagy csatái, ahol egyesületünket a fiatalabbaknál egy nagyszerű leány, Molnár Krisztike képviselte, míg a nagyoknál Csikós Zsuzsa. Krisztike nagyon stabilan versenyzett, és egy korrekt versenyzéssel 1.helyen léphetett fel a dobogóra. Zsuzsi a nagyoknál követte Krisztina példáját, így Zsuzsi is 1.helyen zárta a női súlylökés versenyszámát.

Petra a 4km-s győzelem felé…

Közben a nagy fiúk is elkezdték a 800m-s futást, és biza itt is megjelent egy Pegazusos futó, egy régi motoros, Simák Gergőnk. Geri a rajtot követően kicsit taktikázott, kicsit kivárt, majd hussss….nyomott egy szép erős hajrát, és 1.helyen szakította át a képzeletbeli szalagot 2:18-s idővel. Gergő az abszolút versenyt is megnyerte. A versenynap végén következtek 4km-s terep futóink, ahol kettő atlétánk, Nagy Kinga és Csernák Levink állott a rajtnál, mindketten “vérmes,, tervekkel. A terep változatos útvonalon haladt, aminek okán Levink az első helyen futva korcsoportjában egy kisebb hibát vétett, amivel tulajdonképpen maximum 5m-s előnyt szerzett, ám fölényét tekintvén ez nem befolyásolta a verseny kimenetelét, és a kerülésnek is oka volt, nem csalás szándéka, de emiatt megkapta a büntetését a szervezőktől, amit vegyes érzésekklel fogadok de elfogadok, csupán nem értem miért a Pegazusos futókat tudják szankcionálni, amikor minket ért hátrány, no és persze észlelünk hibát, mi is nem keveset itt és a Kékes hegyi ob-n is. Levink egy áldott jó gyerek, és Levi sem, és egyetlen Pegazusos futónk sem vetemedne szándékos csalásra,, maximum figyelmetlen volt, vagy a torlódást akarta kikerülni.

Simánka a célban…

Régen velem is elő fordult, hogy figyelmetlen voltam terep versenyen Törökbálinton és Köveslálon, de ez benne van a pakliban, engem sem csalási szándék vezérelt. Levink így is nagy előnnyel szakította át a célvonalat az 1. helyen, ámde hivatalosan a 2. helyen ért célt a büntetésnek köszönhetően. Nagy Kingánk nem hibázott, ő egyre szebb eredményeket ér el csapatunk színeiben, és itt ezen terep 4km-n is megszerezte a győzelmet, valamint a női abszolút 1.helyet is. Én szívből gratulálok minden kedves versenyzőmnek, és a szervezőknek is, hogy lehetőségünk volt versenyezni így ősszel, egy klassz közösségben.

Sok érem, jó futások, szép “dobások,, a csömöri atlétika versenyen