Kettő bajnoki cím, és egyéni csúcsok…

Csuta Dorottya 1500m: 1.hely, magyar bajnok

Zsámár Anna 1500m: 8.hely, egyéni csúcs

Csuta Dorottya 3000m: 1.hely, magyar bajnok, egyéni csúcs

Az idei szabadtéri serdülő országos bajnokságot Miskolcon rendezték meg, ahová én és kettő tanítványom, már előző este leutaztunk, hogy mindkét lány kipihenten tudjon rajthoz állni 1500m-n, és másnap 3000m-n!

Három dörzsölt arc!

Az esti pihenő, és a reggeli ébredés, átmozgatás rendben zajlott, ám mint minden atléta, mi is igyekeztünk a Nap melege elől valamerre elbújni, amit a szervezők sajnos nem oldottak meg rendesen, és a pályán is voltak korlátozások, de mindezek mellett szépen kivitelezték a bajnokságot. Az 1500 m-s távon vártuk, hogy részt vegyen Varga Gréta, hiszen Dorka nagyon készült belőle, szeretett volna egy nagyot csatázni vele, ám arra másnap volt is lehetősége Dorkának 3000m-n! Dorkával és Annával is kitűztük a reális célokat, amit mindketten tökéletesen, profi versenyzőkhöz méltón vittek véghez! Anna egy nagyon szép egyéni csúccsal ért be a kiváló 8. helyen, amivel maximálisan elégedett voltam, harcolt, és nagyon szépet hajrázott! Dorka nagyon erős volt fejben, és mindenre fel volt készítve, több taktikával érkeztünk, ám a rajtot követően azonnal ellépett, és egy egyenletes szép lendületes futással meg is nyerte a bajnoki címét, így hazánkban egyedülálló amit csinál.

Kettő futam 22 induló, akcióban a lányaink!

A napot nagy örömmel nyugtáztuk, de nagy duhajkodásra nem volt lehetőségünk, hiszen 3000 m másnap várt Dorkára! Anna haza utazott aznap, hiszen neki még nem passzolt a profiljába a 3000 m! Dorka másnak nagyon jól érezte magát, kiváló hangulatban keltünk, és melegített a közeli parkban! A rajtnál talán még felkészültebb volt, és fejben nagyon erős, hiszen a parkban is jelezte nekem, hogy csak az élete árán vehetik el tőle a bajnoki címet! Erre azt mondtam, hogy oké, áldásom rá! Doró rendkívül magabiztosan futotta a 3000 m-t, és így újra duplázni tudott, idén is kettő bajnoki címmel térhetett haza otthonába, no és persze Annához hasonlóan új egyéni csúccsal, amit most még csak nem is frissen futott, hanem munkából, mivel a csúcs teljesítményt, az őszi válogatott versenyekre időzítjük! Ez a bajnokság is rendkívül sikeresen zajlott le számunkra, mindkettő lánnyal maximálisan elégedett vagyok, így a 3000 m-s verseny utáni ebédem is jobban esett a szokásosnál! Kis hazánkban ez a piciny klub, mint a Pegazus Atlétika, megmutatta, hogy felveheti a versenyt a nagy egyesületekkel, méghozzá sikeresen! Köszönjük szépen a rendezők munkáját, és gratulálunk minden versenyzőnek, és edzőnek, akik a bajnokságon részt vettek!

Play Hard!

Szenzációs siker a serdülő országos bajnokságon!