Öt arany, kettő ezüst, minden futónk érmes…

Augusztus lévén a Pegazusos futóknak szinte kötelező a részvétel az immáron hagyományosnak mondható, Szent István napi futóversenyen, amely a szépséges Surányból rajtol, és Pócsmegyeren ér célba. Nagy meleg, szép kis mezőny adta meg a verseny hangulatát, a sok jó barát, ismerős, no meg a Pegazusos futók ,aki itt tesztelhették magukat, hiszen a mezőnyben egészen jó futók is felütötték a fejüket. Természetesen minden megjelent sportoló jó futó aki tiszteletét tette, ez nem kérdés, no és versenyzőinknek volt is kivel küzdeni!

Montvai Anna félelmetes tempó…

A lányoknál kiemelkedő teljesítményt mutatott Montvai Anna, aki folyamatosan meglep szinte minden versenyén, hiszen a tempó, és a szép technika amivel futott több mint meglepő volt, így nem volt vitás a korcsoportos, és az abszolút felnőtt kategória 1.helye, aminek nagyon örültünk mindketten. A srácoknál Kalász Bertold ment óriásit, aki a nagy fiúk mezőnyében többször is az élre futott, félelmetes, 3:08-s km tempóval 12 évesen. Aztán a vezetést az öt fős kemény magból átvette kiválóságunk Lengyel Gábor, aki féltávnál úgy érezte, hogy megszökik, és egy lapáttal még rá tudott tenni, ennek köszönhetően magabiztos, elegáns 1.helyet érte el, míg Berti is behúzta a korcsoportos 1. , és az abszolút 2. helyet.

Kalász Bertold felnőtt ritmust diktált…

Az 5-6 fős mezőnyben kemény harcot kellett vívnia más klubbok futóival Roudot Gergőnek ám mostanában Gergő is szépen dolgozik edzéseken, versenyeken pedig hozza a szép eredményeket és bizony nagyon tisztességesen megdolgozott ezért a mai 2.helyért is. Útközben láttam, hogy többször szívta fel magát, és az utolsó 400m-n döntötte el az eredményének sorsát. Szenior futóink között is akadt egy nagyon kemény arc, egy dörzsölt róka, aki idestova 6. éve adta a fejét a futásra. Ma, Lázár György a mi Gyurink egy emberes, férfias munkát végzett, és az általa nem kedvelt hőségben a kiváló 2. helyet abszolválta.

Csoda kis csapat…

A kicsiknél szeretném megemlíteni Montvai Borbála csodaszép 3.helyét, és Montvai Teodóra elképesztő 1.helyét! Nemcsak ügyesek, de csodálatosan szép kislányok, és bizony a Montvai család három lánya közül……mindhárom lefutotta a verseny távot, persze ki ki a maga métereit. Szeretném megjegyezni, hogy született még egy nagyon szép és elismerendő eredmény, mégpedig Potencsik Virág érte el, aki az abszolútban Anna mögött a 2.helyet, míg felnőtt kategóriában az 1.helyet csípte meg. Virág néhány éve fut, surányi leányzó, és egyre komolyabb versenyeken, egyre komolyabb eredményeket ér el, hihetetlenül szorgalmasan edzi magát, no és persze befogadtuk tiszteletbeli Pegazusos futónak! A versenyt élveztük, jó volt látni más futókat, és hogy Surány-Pócsmegyer megmozdult, méltán tisztelegve hazánk születésnapja előtt! Szívből gratulálok minden kedves futómnak!

Győzelmek, szuper eredmények Surányban!