Lengyel Lizett, Habó Levi újra dobogón…

Hétvégén nem csak Debrecenben és Zalaegerszegen vettünk részt versenyeken, hanem még egy harmadig helyszínen is, nevezetesen Petőfibányán, a Futapest kupasorozat ezen állomásán. Június 11.-én a Pegazusok futói három helyen is futottak egyszerre.

13435582_10209696565553021_8214647537989860870_n
Marcink citromsárgában

Ám most nézzük csak a terepfutóinkat, ahol immáron sok új atlétánk ismerkedik a terepfutás, gödrös, rögös, ámde csodálatos világával. Idén egy teljesen új teammel szerepelünk a terep versenyeken,ahol ebben az évben a cél a tapasztalatszerzés, no meg a minél jobb helyezések elérése. Többen közülük, viszont vérmes tervekkel indultak neki ennek az idénynek, hiszen máris jó néhány futónk szerepel az éves pontversenyben a dobogón, és vannak akik egyre közelednek és araszolnak fel a táblázatban. Idén közülük is kiemelkedik egy új terepfutónk, Lengyel Lizett, aki a terepfutásban éri el mostanában nagy sikereit. Lizett Immáron sokadik dobogós helyét érte el, és ezzel nagyon fontos pontokat tudott gyűjteni. Petőfibányán a bronzérmet zsebelhette be, így ennek köszönhetően az éves pontversenyben feljött a 2. helyre. Lizett egyre jobb terepen és élvezi is nagyon a futás eme ágazatát. No de nézzük csak tovább a palettát, hiszen a fiúknál is történtek nagy változások. Lázár Gyurika idén valami hihetetlenül szépen elkezdett versenyezni. Valahogy úgy mondják ezt, hogy megszagolta a vár szagát. Gyurika ezen a versenyen a tisztes 5. helyen ért célba, kicsit eltaktikázta az elejét, de gond egy szál se, mert annyi pontot szedett össze, hogy feljött ő is az éves listán a 3. helyre. Hűűűűű év végéig micsoda izgalmak várhatóak még, hiszen éppen féltávnál járunk a ,,bajnokságban”. Móró Marcink csak most kapcsolódott be az idei versenysorozatba, és bemutatkozása nagyon sikeres és biztató. Azonnal a 4. helyet érte el, amit csak dicsérettel lehet nyugtázni. Marci idén sok futónak fog meglepetéseket okozni, mert elkezdtünk terepre készülni, amit ő is nagyon élvez. Habó Levink a nagyobb kategóriában csatázik hihetetlenül jókat, és fejlődése a terepfutás világában töretlenül halad előre. Most is egy jó erős versenyzéssel sikerült újabb dobogós eredményt elérnie és ezzel a csillogó ezüstöt vihette haza. Levi és csapattársa Teó, egymást segítve, nagyon sok dicsőséges eredményt fognak elérni ezeken a versenyeken. Pályán idén óriási egyéni fejlődésen mentek keresztül és 600m-en is egészen biztató időket futottak. Terep viszont nagyon fekszik nekik, emiatt edzéseken is nagyobb hangsúlyt fektetünk ezekre a versenyekre. Csapatunk új fiú futója, Vinis Gergő mostanában kezdte el a Pegazusokkal a készülést, az edzéseket.

 

13442310_10209696589553621_3399081668370336506_n
Lalu és Kriszti…..a két kópé 🙂

Gergő szépen dolgozik edzéseken és bizton állítom, hogy hamarosan szintén éremszerző futója lesz csapatunknak. Rendkívül alázatos és szorgalmas fiú, aminek mindíg megvan a pozitív hozadéka, ami a fejlődés. Kettő lány még hátra van, nevezeten Lengyel Laura és Molnár Kritszina, a két igaz barátnő. Kriszti és Lalu a futás szeretetéért edzenek, készülnek, és állnak rajthoz a Futapest versenyein. Emiatt én rendkívül tisztelem őket, mert sokat tesznek egészségükért, miközben egy igazi jó hangulatú versenyen futhatnak. Krisztink pedig jövőre az ob-n súlylökésben fog indulni, így neki külön hasznos eme fizikális terhelés. Lalu pedig jó pár hónapja még alig tudott futni, most pedig 5-6km-et fut le terepen és hegyen. Mi ez ha nem csoda? Mindketten igazi csodák és büszke is vagyok rájuk, és persze az összes versenyzőre. Rövidebb távon indult egy felnőtt futónk, id. Lázár György. Gyuriról csak elismerően lehet beszélni. Csakúgy, mint a többi atletizáló szülőről, aki a csapatunkba jár. Molnár Zsolt, Lengyel Árpi, akik szintén futottak ezen a versenyen, mind példaképei lehetnek társadalmunknak. Természetesen vannak még mások is csapatunkból, de most ők álltak rajthoz. Kiválóan futottak, és immáron rendszeresen a mezőny első felében érkeznek a célba, mi több az első tízben. Ezek bámulatos eredmények és csak gratulálni tudok nekik! Jó látni, hogy csapatunk egy bizonyos szegmense a terep futásokon képviseli egyesületünket, míg mások pályán. Szívből gratulálok Nektek!

Hajrá Pegazusok!

További képek facebook oldalunkon.

Terepfutóink Petőfibányán versenyeztek. 2016.06.11.