Arany, ezüst, pontszerzések…

Elérkeztünk hát március hónap első terep kupa állomásához, vagyis a vácrátóti etaphoz. Nagy izgalommal érkeztünk ide, hiszen főként a lányoknál, egy igen kemény, éles küzdelem kezd kibontakozni a bajnoki dobogós helyekért, amelyek mindegyikére Pegazusos futó jelentkezett be. Ezen helyek mindegyikére, nagyjából 5-6 Pegazusos lány pályázik, így legtöbbjük tiszteletét is tette a vácrátóti futamon.

17202780_10212455954216013_1934551745903081341_n
Panna elöl, szorosan mögötte Lizi..

De a fiúknál is Móró Márton és Tarnay Teó küzd a helyekért, pontokért. Lássunk hát neki ennek a szenzációs küzdelemnek és elemzésének. A 10 évesek kategóriában Móró Márton indult neki a relatíve szép időben elrajtoló mezőnnyel a 4,5km-s távnak, ahol egy rendkívül stabil, jó futással a kiváló 2. helyen ért a célba. Amikor láttam táv közben Marcit futni, egy magabiztos, egyben lévő gyereket, futót láttam, aki tudja mit csinál, így erőnlétének megfelelően hozta a tőle elvárhatót. Marci egyre tapasztaltabb, rutinosabb futó, és szép jövő elé tekint. Tarnay Teónk a nagyobbak mezőnyében egy csendes, szorgalmas pontgyűjtésbe kezdett, hiszen nála azért nehezebb a tűz közelébe jutni, hisz akadnak idősebb és gyorsabb távfutók. Teóval pedig most nem igazán a távfutásra gyúrunk, aminek érezhető is  a hatása a terep versenyeken, viszont rövidebb távokon nagyon szépen gyorsul. No Teónk megcsípett egy nagyon értékes 8. helyet, amiért biza még busás pontok járnak! Teó ezzel stabilan a bajnoki 3. helyen áll összetettben, Marcink pedig a 2. helyen! No következzenek a csajok, ahol immáron kicsit paprikásabb a hangulat, a helyzet, amit én rendkívül élvezek, hiszen kezd olyan lenni ez a pontverseny, mint egy Forma 1-s bajnokság.

17309421_10212455911694950_977941325715503874_n
Teó pirosban, mögötte Emma és Gréti

Aki kimarad, vagy nem figyel, vagy gyengébben fut, vagy éppen keményebben dolgozik, nos megesik, hogy versenyről versenyre változhat a tabella. Fazekas Gréti, Peiker Panna, Lengyel Lizett és Nagy Emma gigászi küzdelméről szólt ez a mostani etap, amely ütközetből sajnos Peiker Panna gyorsan kiesett, hiszen gyötrő fejfájással küzdött, így a 7. helyen ért be, pedig nagy eséllyel futhatott volna a győzelemért. Amikor kint terepen álltam és csak nem jött Panna, nos tudtam, hogy valami baj lehet. De ez van Panna a 7. helyével annyi pontot kapott, hogy átvette az összetettben a vezetést, ennek köszönhetően nővérét leszorította a vezető helyről, aki kötelező pihenőjét töltötte otthon, hiszen a mezei ob-n remekelt előtte nap. Így  nagy buliba maradt Nagy Emma, Fazekas Gréti és Lengyel Lizett. Nos Emma egy nagyon merész lépést eszközölt ki, mégpedig felvállalta a tempót és nyomta rendesen, és a cél előtt 500m-el még vezető helyen száguldott. Ám nem messzi mögötte egy fokkal talán gyorsabban jött fel rá Fazekas Grétié és Gréti mögött ott tempózott felfelé Lengyel Lizett is. Így amikor elsuhant a három csajszi előttem kint a terepen, gondoltam is magamban, no ebből mi lesz!? Emma egy nagyon bátor futást vállalt el, amibe a végére kicsit belerogyott, mert a szíve nagyon vitte, viszont elfogyott az ereje, amit Gréti gyorsan ki is használt.

17264893_10212464779516640_4341550115354813553_n
Tarnay Károly célba érkezik…

A futást akik rég művelik jól tudják, hogy vezetni mindig nehezebb, utazni könnyebb. A két lány nagyon szép munkát végzett, aminek köszönhetően Gréti végül 4. helyezett lett, Emma pedig 5. helyen zárt! Közben szorosan mögöttük egy igen jól átgondolt biztonsági futással ért célba a szintén értékes pontokat hozó 6. helyen Lengyel Lizink, akivel azért még igen csak számolni kell a pontversenyben, hiszen ha valakinek van rutinja ebből a trióból, no az ő. Szeretném még megdicsérni Lengyel Laurát és Molnár Krisztikét, akik nem is annyira a verseny miatt, inkább a társaság, a közösség és egészségükért látogatják a Futapest versenyeket. Mindezek mellett mind a kettő lány szedegeti össze az elszórt pontocska morzsákat, és ezek a morzsák évzáráskor bizony, kiflivé, kenyérré dagadnak. A gyerekeknél a végére hagytam Lázár Gyurikát, aki nagyon sokat kihagyott egy kényszerpihenő miatt, hiszen nem tudott edzeni törött keze miatt, így neki most újra meg kell járnia a hadak útját, és minden kilométer nehéz pillanatok sokaság, de jelentem újra edzésbe állt, és hamarosan erőre kap.

17309301_10212464190501915_2341077978516200238_n
Fazekas Gréti kemény hajrát követően a célban…

A felnőttek versenyében egy gyengébb, de magabiztos futással ért be Simák Gergő futónk a célba, mégpedig az aranyat érő 1.helyen! Gergő futásán még nagyon érződik az ob. futás, és a betegeskedés, ami miatt nem tud maxi gázon futni. De rutinból megoldotta a mostani versenyt! És a legvégére hagytam azokat a nagy harcosokat, akiknél nem győzöm kihangsúlyozni, hogy a civil életben is, és a versenyfutás világában is megállják a helyüket! Nekem ők igazi példaképeim, és nagyon tisztelem is őket! Ezek az emberek a táv hosszabbik etapján rendszeresen ott vannak, és bizony sikeresen, jó helyeken be is fejezik azokat! Lázár György, Tarnay Károly, Lengyel Árpi, Molnár Zsolt, és fia Molnár Tibi, igazi kemény arcok!

Szívből gratulálok minden Pegazusos futónak, és azoknak is, akik sikeresen teljesítették a Futapest ezen etapját!