Kalász Berti Eb. szintet futott…

Idén elsőként Nyíregyházán rendeztek komoly fedett versenyt, mégpedig a nyíregyházi nyílt nemzetközit, ahol négy ügyes futónk állt rajthoz, nevezetesen Cseh Krisztina, Kalász Berti 3000m-en, míg Völgyi Ádám 800, és Völgyi Bazsink 200-on! A verseny napján szinte minden számban komoly külföldi képviselet is megjelent, így adott volt a feladat, csapatunkat a lehető legjobban képviselni. Természetesen mindenkinél más és más volt a cél, de a legfontosabb, amire célzottan készültünk, az Bertold 3000m-s Európa bajnoki szintidő abszolválása.

Kriszti 3000m

A napot Balázs kezdte, akivel csupán annyit terveztünk, hogy jó rajt, koncentrált futás, és célba érkezés. Balázsnak ez volt a második pálya versenye, ennek okán a tanuláson volt a fő hangsúly. Őt követte Ádám 800-on, ahol bizony az elvártnál jobbat is futott, és élete első pálya versenyén nagyon nagyon szép időt produkált, kimaxolta a futását. Harmadik futónk Kriszti 3000-en, amire kiváló formában érkezett, az edzésen mutatott forma azt sugallta, hogy itt most valami komoly várható. Az első 1000m sokkal gyorsabb volt, emiatt nagyon bele fáradt a többibe, ám így is egyéni csúcsot futott. Krisztivel is még sokat kell tanulni, tapasztalni, amivel nem lesz gond…………nagyon alázatos, és szorgalmas.

Triumvirátus

Végére hagytam Bertit, hiszen ő zárta a napot, de még hogy!? Tulajdonképpen meglepetés nem ért, hiszen a számítások szerint 8:24-t írtam elő neki, amit nagyon profin le is hozott 8:23:97-re, mondhatni hajszál pontosan. Az öröm azért is volt nagy, mert kvalifikálta magát az Eb-re, és bátran mondhatom, aki látta, nos ebbe a futásba nem szakadt bele, elegánsan, lazán futott. Mind a négyen becsülettel küzdöttek, sokat tanultunk, és bár messze még az Eb. mégis azt érzem, Bertit bomba formába hozom, ugyanis ez még idény elei forma volt. Szívből gratulálok mindeninek!

Irány az Európa bajnokság, kiváló szereplések Nyíregyházán.