Csuta, Fegyveres power…

Serdülő I. kategória, 5km: Csuta Dorottya 1.hely

                                                 Fegyveres Anikó 2.hely

Debrecenben került megrendezésre, a 2017. év Oxigén kupa, 3. fordulója, ahol kettő futónk is rajthoz állt, mégpedig kettő nagyon erős futónk, akik nem mások, mint Fegyveres Anikó, és Csuta Dorottya! Dorkával, már a versenyt megelőző napon leutaztunk Hajdúböszörménybe, hogy kipihenten rajtolhasson el, a nagy mezőnnyel rendelkező kupa versenyen.

Íme a pálya…

Anikó, szinte helyi lakosként, hazai pályán futhatott, no meg Anikó családja látott minket vendégül estére! Dorkával, kimondottan örültünk a hűvös, csapadékos időnek, hiszen ide is gyakorolni, tesztelni jöttünk, mert az Oxigén kupa versenyeit kihasználva készülünk egy igazán nagy nemzetközi versenyre, amit majd később publikálok a kedves olvasók felé! Egy biztos! Az Oxigén kupa, minden tekintetben biztosította számunkra a ,,zord” körülményeket, vagyis a hideget, esőt, sarat, no és az erős mezőnyt! Anikót tekintvén……nos Anikó részese az Oxigén kupának, és nagy eséllyel pályázik a jövő évi összetett győzelemre is! Javuló formát mutat hétről hétre, és bizony egyre magabiztosabban versenyez. Kiváló szorgalommal, és szívóssággal csinálja a Pegazus futó programjait, ami meg is látszott az Oxigén kupa mostani versenyén, hiszen akik kettő hónapja még ellenfelei voltak, nos immáron, pl. Román ellenfelét magasan verte, és köztudott, hogy anno, ádáz csatákat vívtak! Anikó gyönyörűen versenyzett, és ami nagyon imponáló volt számomra, hogy a verseny hosszú véghajrájában, kőkeményen szívta magát.

Célkapu…

Hihetetlen élmény volt mindezt a pálya széléről látni, miként a hideg esős, nyirkos időben, sárban tempózott kegyetlenül Anikónk! Bizony a fedett szezont nagy reményekkel várjuk, hiszen immáron nem csak Csuta Dorkával kell számolnia az ellenfeleknek! No de lássuk Csuta Dorkát! Dorka, mint általában, most is kegyetlen tempót diktált! Egyszerűen átgázolt a sáron és nem érdekelte a gyalázatosan mocsok idő, egyszóval semmi sem, csak tempózott, és nyomta, amennyire csak lehetett! Jó érzéssel, büszkeséggel néztem végig a lányok versenyzését, mert erősek, magabiztosak, határozottak voltak! Ez bizonyítja a Pegazus Atlétika futó programjának létjogosultságát, és hatékonyságát!

Gratulálok Anikó, Dorka!

Győzelem, az Oxigén kupán!