Egyéni csúcs, szinte kocogva…

Nem ámítás, ez bizony így van, hiszen Bertink másfél kört, a mezőnyben eltöltött idő után, kilépett és szép tempót futva meglépett a mezőnytől, aminek eredménye, országos bajnoki cím, és egy hatalmas egyéni csúcs, ami most 4:16. Azért írom, hogy most, mivel Bertit egyáltalán nem viselte meg a 4:16-s idő, sokkal több maradt ebben a futásban, hisz amikor beérkezett a célba, a fáradtság jele nélkül adott egy pacsit, megöleltük egymást, majd megkérdezte apukáját, maradt e még szendvics!? Bertold kiváló munkát végzett, gyakorlatilag pontosan azt amit átbeszéltünk verseny előtt……mint egy profi felnőtt versenyző.

Népes mezőny gyűlt össze…

Könnyed, laza léptek, komoly és határozott iram váltás, és higgadt okos fej! Bertold mindenben ott volt a szeren, hihetetlenül szépen dolgozott meg a döntőbéli aranyért, amit meg is érdemelt. Viccesen mondtam is Bertinek, hogy lassan itt az ideje egy mester edzőt keresnetek, mire ő és apuja nagyot nevettek velem együtt, ami nem csoda, …..boldogok voltunk és jókedvűek. Edzés programja jó, és szépen fejlődik, nos és persze nem sérül. Az elmúlt időszakban elmondható, hogy alacsony ám jól megtervezett edzés progiknak köszönhetően, szinte minden versenyzőnk nagyon szépen fejlődik, köztük a mi Bertink is. Nos a versenyre jól sikerült a bemelegítés, a szervezők kiváló munkát végeztek, és a mezőny is jó volt.

Berti, és az Easy coach….

A rajtot követően, mint írtam Berti egy jól megtervezett taktikával indult el, és pontosan tudta, amikor kinézett rám a mezőnyből és én bólintottam, hogy eljött az idő és kezdődjék a “vérfürdő,, ami elmaradt, hiszen senki nem ment el Bertivel, így egy visszafogottabb tempó futással szép lazán ért célba. A verseny előtt és után is egy nagyon jó pszichológiai módszert alkalmaztam Bertin, ami 100%-ban működött is, ez jól láthatóan mutatkozott meg futásán, és a bemelegítés alatt. Ha az Isten úgy akarja, hogy ő és én együtt maradjuk,…… nos pezseg a vérem. Szívből gratulálok neked Bertim, és megyünk tovább szépen, okosan, alázattal.

Kalász Berti diákolimpia országos bajnok, óriási egyéni csúcs 1500m-n