Mindenhol Pegazusok… 5 arany, 2 ezüst, 2 bronz!

Tényleg hihetetlen, amit hétvégén a Pegazus atlétika futói, és dobói műveltek, hiszen a lehető legjobb idénykezdéssel rukkoltak elő, régi, és új atlétáink. Igen bizony újak, hiszen nemrégiben bővült a gyermek csapat létszáma, nem is akármilyen gyerekekkel.

unnamed-3
Mi lesz ebből? 🙂

Csömörre utaztunk, mivel úgy éreztem, hogy kiváló alkalom nyílhat számunkra, a gyakorlásra, éles körülmények között, valamint új atlétáink is debütálhattak ezen a kellemes, jó versenyen. Az idő kifogástalan volt, és csapatunk elég nagy táborral érkezett a versenyre. A Pegazusok csapata alapítása óta hihetetlen nagyot fejlődött, hiszen kettő év alatt jutottunk el oda, hogy rövid, közép, hosszú, és súlylökésben is képesek vagyunk potens, erős versenyzőket “csatába,, küldeni, és bármelyik hazai egyesület versenyzőjével felvesszük a versenyt, és célunk, hogy le is győzzük őket. Nincs kecmec, egyesületünk nem babazsúr, célzottan versenyzőket nevelünk, ennek köszönhetően kiváló eredményeket érünk el mindenütt. A Csömör sport és a Futapest közösen rendezte eme versenyt, amihez őszintén csak gratulálni tudok. Sok gyereknek adtak itt lendületet, életre szóló élményeket. A verseny itt is a sprinterek versenyével kezdődött, ahol bizony népes mezőny jött össze. A 2007-s lányoknál bizony a mezőnyben ott volt a mi kis atomlányunk, Tomcsányi Boglárka, aki piszok gyors, félelmetesen nagy a gyorsulása. A rajtot követően a verseny el is dőlt, mert Bogink gyorsasága tényleg nem emberi. Salakon, sima cipőben olyat futott, amit sokan szögesben sem tudnak.

14389739_604145066413569_446663021_n
Keczéry Orsi a Vasas mezét cserélte sárgára…..hááááát 🙂

Bogi magasan ért be az 1. helyen! Őt követte a nagyobbaknál Móró Marcink,aki a fiúknál ért el nagyon szépe eredményt, mégpedig a 4. helyen szaladt be a célba. Marcink egész nyáron egy talpsérüléssel küzdött, mert egy fránya kagyló bizony kifogott rajta, amit az orvosok nem megfelelően pucoltak ki kicsinyke talpából, így sokat kínozták őt. De ez elmúlt a napokban, így gondoltam, fusson egy jót, és élvezze velünk a csapattal ezt a szép délutánt. Kalapom emelem kis Marcink előtt! A nagyobb csajoknál következett, szintén 100m-n egy óriási tehetség, csak még maga sem fogta fel, hogy mekkora brutális erő, és gyorsaság lakozik benne. Kővári Blanka kegyelmet nem ismerve 80%-s erővel iszonyatosan gyorsan ért a célba és nyerte meg a versenyt. Annyira gyors volt, hogy a fiú mezőnyből csak egy fiú volt nála picivel gyorsabb. Blani futónk még nagyon sok versenyt fog nyerni, és már most nézegetem a korosztályos országos rekordokat, pedig még Blanka felkészítése kb. 10%-nál jár. Ha a rajt is kiváló lesz, nos ember legyen a talpán, aki lefutja.

14384038_604144389746970_609999608_n
No comment 🙂

De Blanka mögött is egy Pegazusos futó ért célba, akivel inkább majd 300m-re gyúrunk, és ez a 100-s éppen kapóra is jött. Szunyi Dorkánk egy fantasztikus kislány, és igaz, szeretettel teli ember. Annyira szívből futott, és annyira szereti társát Blankát, hogy azt öröm volt nézni. Nagyon összekapta magát, és megmutatta, hogy bizony vele is számolni kell hamarosan a versenyeken, bármerre is megyünk. Dorcsa a csodás 2. helyen ért célba. A nagyobb lányoknál egy igazi szív lélek első bálozó állt a rajtnál, és izgatottan várta a startot. Peiker Csengénk nagyon vágyott a dobogóra, talán mindenkinél jobban, és ennek megfelelően futott, kegyetlenül gyorsan. Csengusz is pár hete él, mozog, dolgozik nagyon szorgalmasan a csapatban, és gyorsan kiszúrtam, hogy átkozottul gyors lány. Be is neveztem, gondoltam, irány a csata. 5. helyen ért be, talán az egyik legnagyobb mezőnyben, ám Csengénk nagyon szomorú volt, én pedig nagyon boldog, mert jól tudtam, hogy ez az eredmény több, mint jó! A gyerekek nehezen értik még, hogy egy 5. hely, egy nagy mezőnyben, főleg első versenyen, mekkora értéket képvisel. Így Csengének el is mondtam, hogy mekkora tettet vitt véghez, ami nekem nagyon kedves ajándék volt tőle. 100%, hogy Csenge iszonyatosan jó futóvá fog válni, csak még hosszú munkánk, nagyon nagyon elején járunk. Hát a  Pegazus sprinterek bemutatkoztak. No de jöhetnek a 400-s futóink,ahol szinte csak új palánták lettek nevezve.

14389007_604139513080791_1887940661_n
400-s lányaink….

Bonifert Évi, és Fazekas Gréti, annyira újak, hogy……….szóval nagyon újak a csaptatban, de azt jól láttam, már az első 5-6 edzés után, hogy az Isten újabb ajándékot küldött a Pegazusoknak, mert tényleg igazi kincseket kaptunk. Évi, és Gréti úgy jöttek csapatunkhoz, hogy ők versenyezni akarnak. Én ennek nagyon örültem, és edzéseken ennek megfelelően vizslattam képességeiket. Közben itt van nekünk még a szintén csodás, és, mint láthattuk a versenyen, nagyon kemény csaj, Keczéry Orsika. Orsi a rajtot követően, nem ismert kegyelmet futamában, amit meg is nyert, és összetettben pedig a 2. lett éppen lemaradva az első helyről, de annyira boldogok voltunk, hogy az szavakkal le nem írható. Első versenye volt Orsinak, csakúgy, mint Grétinek, és Évinek. Orsika 2. lett, Gréti 3. és Évi pedig a 4.! Ám Évi igazi meglepetéssel készült, no meg én is, mert a nap folyamán 4km-n varázsolt egy nagyot. Habó Levink néhány edzés óta, mintha…..mintha egy egészen más ember lenne. Valami lett Levivel, mert meglepő eredményeket produkál az edzéseken.

14397419_604139613080781_411440902_n
Habó Levi!!! Végre előjött belőle!!! 🙂

No gondoltam lássuk Levit 400-n, mit alakít. Nos Levi őrületesen szépet futott, és bár szintén őrületesen nagy ellenfelekkel futott, mégis büszkén álltam, amikor a 3. helyen tépett be, és végre, végre, végre! De örültem is neki.  Ám még folytatnám a kiváló eredménylistát, mert rendeztek szenior futamokat is, ahol Molnár Zsolt futónk bizony megcsípte a 3. helyet. Zsolti nagy arc, és a nap folyamán még összeszedett némi nemesfémet. A400-s futókat követte egy igazi nagy név! Mert bizony azzá vált,amire rá is szolgált! Megdolgozott érte, és töretlenül, alázattal dolgozik tovább. 1500m, Csuta Dorottya, 1.hely! Itt 1500-n népes kis mezőny gyűlt össze, ám kértem Dorót, hogy egy kellemes közepes tempóban fussa le a versenyt, itt most csak nyerni kell. Dorka nagyon profin, egy egyenletes szép, nem erős futással magasan nyerte az 1500-t. Itt is láttam, hogy hatalmas tartalékai vannak a mi lányunknak, és az újonc ob-t, már nagyon várjuk.

14384226_604143539747055_966719934_n
Dorka itt, már magányosan…..

Így Dorka formáját, csak a jövő évi fedett ob-ra célozzuk meg, addig fusson abból, amit a nyáron kotyvasztottunk, nincs idénre cél, rekord, csak gyakorlás. De fedetten kettő országos rekordot is elküldünk a múltba ebben biztos vagyok. A nagytestű ragadozóknál futott Simák Gergő, és Molnár Zsolt. Geri egyre jobb formában mutatkozik meg mindenütt és itt is hasított egy első helyet, csodaszép hajával. Molnár Zsoltink is korcsoportos fémet futott magának és ollééééé 2. helyen száguldozott befelé a célba. Srácok eszement jól futottak, jó volt látni őket. Lépjünk is tovább, elérkeztünk a 4000m-s versenyszámhoz. A gyerekeket Zsámár Anna rutinos, agyafúrt futónk, és egy nagy meglepetés, Bonifert Évi képviselte. Hát nincs meglepetés,…..Anna nyert, professzionális futással, végig tartván biztos előnyét, míg Évink élete első hosszú távú versenyén a…………a 3. lett!!! Edzésen én, már néztem is, hogy a két jó barátnő közül Gréti nagyon nagyon gyors, Évinek, mintha a mozgása a hosszúra lenne gyártva, erre lenne teremtve. Kettő lányunk jól demonstrálta, hogy a hosszú távokon is számolhatnak a Pegazusokkal. Azt hiszem elégedettek lehetünk a gyerekek teljesítményével, ami a futókat illeti, mert rövid, közép, hosszú távon is győzelmek, és érmek, dobogós helyezések, nem is akármilyen időkkel. Molnár Zsolti közben szépen besurrant a 2. helyen……nahát!

14384050_604145456413530_1104592395_n
Szabó Geri súlylökő palántánk 🙂

 

14429130_604145636413512_1336703808_n
Krisztike egyre jobb, és erősebb 🙂

Végül, de nem utolsó sorban a memoár végére hagytam, kettő nagyágyúnkat, vagyis a súlylökőket, Molnár Krisztikét, és Szabó Gergőt! Krisztike szorgalma, kötődése az atlétika iránt töretlen, és egyre nagyobbakat, szebbeket lök a súllyal. Fizikuma is hihetetlen szépen alakul, ami magával hozza a jobb teljesítményt. A versenyen 1. lett, és nagyon biztató eredményeket ért el, a jövőre tekintvén. Szabó Gergőnk, pedig pár hete jött, most debütált,……….vagyis jött, látott, nyert, bezsebelt mindent és távozott, nagy nagy boldogságban, örömben, hiszen amikor felkelt, még nem hitte volna, hogy aranyat visz haza.

14407769_604145706413505_802225966_n
Zsámár Ann, és Bonifert Évi futónk…..1. hely-3.hely 🙂

Szeretném még kiemelni Molnárné Andit is, Krisztike anyuját, aki a szenior mezőnyben villantott egy nagyot, és a dobogó 3. fokár állhatott. Csak tisztelni tudom érte, gratulálni, és kalapot emelni Andi előtt, no és természetesen az egész csapatunk produkciója előtt, hiszen nem mindennapi, amit eme fényes napon műveltünk együtt. A gyerekeink, a Pegazus team lassan kinevel egy arany generációt, ami bizony nem túlzás, hiszen mi a minőséget képviseljük, hittel, és alázattal. Céljaink vannak, álmaink, amiben nagy és kimondhatatlanul fontos szerep jutott a szülőknek, mert nélkülük ez a csapat csupán lebutítva létezne. De a bizalmukat, a gyerekek és én minden lehetőséggel igyekszünk meghálálni, közben törünk felfelé egyre magasabbra, hogy megmutassuk mindenkinek…………le fogunk győzni titeket! Egy csapatnak kell a motiváció………..nekünk ez jutott 🙂 Csodálatos értékek dolgoznak kis csapatunkban, ahol bizony helye van a hobbi futóknak is, a szenioroknak és mindenkinek, aki őszintén, szeretettel közeledik felénk. Aki nem így teszi, azt kiszagoljuk 🙂

 

Hajrá Pegazusok……….miénk a jövő!

Pegazus őszi power full! 2016.09.18.