Berti bajnok, Anna “tesztelt,,…

Egyesületünk szokásához híven nem tömeg bázissal érkezett a magyar bajnokságra, hanem egy egy futóval. Tatabányán remek idő, és szép pálya fogadott minket egy izgalmas hosszú hétvége erejéig. Pénteki napon Kalász Bertold futónk várta a 2000m-s rajtot, ám előtte Bertivel jól kiveséztük, miféle fortélyokat kell alkalmazni, magyarán……taktikát egyeztettünk, amely tökéletesen jól működött.

Minden rendben…

A bajnokságon csak annyit voltunk Bertivel, amennyit kellett, hiszen összesen sem voltunk 2 órát Tatabányán, így elmondható hogy jött, látott, nyert, és távozott. Ám lássuk az előzményeket, miként álltunk a bajnokságnak neki. A nyár az atlétika naptárat tekintve egy kaotikus mészárszék volt véleményem szerint, ahol sok egyesület, versenyző, edző bele ment a két hónapos játékba, vagyis 4-5 hónapot tóltek bele a gyerekekbe 2 hónapocska alatt. A Covid vírus nagyban átrendezte a naptárat, és amikor a szövetség azt közzé tette, én azonnal jeleztem versenyzőim felé, hogy nem kívánom őket ebbe bele vinni, inkább nyár, lazulás, tábori élmények, töltekezés, és ennek köszönhetően az őszi alapozást majd pihenten és feltöltődve várhatja minden futónk, és nem egy erős rövid, ám annál töményebb nyári-őszi idény után kell alapozást kezdeni majd. Tatabányán is sok sérült gyerekkel talélkoztunk, és sokan töltik most is kényszerpihenőjüket, mert nem kellő odafigyeléssel, tervezéssel nyomták le a nyarat. A Pegazus Atléika minden egyes futója egészséges, kipihent, és készán áll majd az őszi alapozásra. Nos ennek tükrében utaztunk el Bertivel, majd vasárnap Annával a bajnokságra. Bertivel három fontos elemet beszéltünk meg, amely első komponense lett alkalmazva a versenyen. Képzeljék csak el a kedves olvasók. Egy félelmetesen laza, átmozgató nyári munkából futott ez a fiú 6:15-s 2000m-t, és tette mindezt úgy, hogy az első kör 84mp-volt és nézzék csak meg az első km-t, majd a másodikat! Berti csodálatosan versenyzett, rendkívül okosan követte az “A,, tervet, minek köszönhetően meg is nyerte a bajnoki címet egy fantasztikus idővel. Számításaim szerint, a fedett pályás idényben 6 perc körüli időt fog futni a srácunk, persze ehhez szépen fel kell építeni, tervezni minden egyes komponensét a versenyeinek, hisz nálunk nincs össze vissza versenyzés.

Anna futama következik…

Vasárnap Montvai Anna futónk állt a lány 800-s rajt vonalon. Természetesen Annával is megbeszéltem a taktikát, ami nem volt más, mint hogy nincs taktika. Semmi terv, nagy célok, hiszen ő is mint a többiek, elengedtük az idei évet, és abból főztünk amink van. A csapattal sokat táboroztunk, múzeumok, hegyi kalandok, fürdők, házi bulik tanítványaim szüleinél futókkal, szóval ebből futott nálunk mindenki és bizony jó döntés volt…….mert egészségesek. Anna futásában egyvalami nagyon is látszott……..mégpedig piszok gyors, és bár az idő amit futott nem kiemelkedő, de erre a gyorsaságra ha ráteszünk állóképességet, nos az egy új Anna lesz. Szépen okosan versenyzett, miközben azt láttam, hogy óriási erő és gyorsaság lakozik benne, de közepes állóképessége miatt nem vállalhatott fel egy kamikaze akciót. Anna olyan volt most, mint Lewis Hamilton a forma 1-s pénteki szabad edzésen, vagyis tesztelt, próbálgatta magát, és tapasztalatot gyűjtött. Mindkettő futónk becsülettel, csodálatos szívvel versenyzett, amihez őszinte elismeréssel és gratulációval tudok adózni, és persze minden atléta palántának gratulálok, akik elindultak a bajnokságban függetlenül attól, ki kinek a tanítványa, és melyik egyesület szííneiben versenyzett.

Újonc-serdülő ob……bajnoki arany, szép eredmények.