Csernák Levink döntős, új egyéni csúcs 800m-n, és egy bronz

Óriási egyéni csúcs, kőkemény harc a dobogóért…

Csernák Levente futónk egy igazi példája annak, hogy ha keményen és szorgalmasan edzel, az idővel bizony kijön az eredményekben is. Nos nemrégiben rendezték meg az országos diák olimpiák selejtező futásait szerte az országban, ahonnan a döntőbe csak idővel lehetett tovább jutni, helyezéssel nem. Levinek fel volt adva a feladat, hiszen egyéni csúcsa múlt évről 2:19 volt 800m-n, és itt a továbbjutásért 2:08-t kellett futnia. Edzésen mondtam is Levinek hogy képes lesz ezt az időt megfutni, mert benne van a lábába, ám számára talán azért lehetett hihetetlen mindez, mert 2:19 és 2:08 között van némi különbség.

Megérdemelten döntős…

Elérkezett a verseny napja, minden rendben volt a melegítéskor, szépen mozgott Levente és biza a hangulata is szuper volt. A rajtot követően már látszott, hogy bátran versenyez, harcol a pozíciókért, valamint az utolsó kanyarban egy óriási hajrát láthattak a pályán lévő emberek, hiszen egy hármas fogat foggal körömmel harcolt a bronzéremért, amit Levi egy még keményebb hajrával meg is nyert, így nem csak hogy életében először diákolimpián érmet nyert, de tovább is jutott, mivel megfutotta a döntőt érő időt, óriási egyéni csúccsal, ami immáron 2:19 helyett, 2:06. Ha azt nézem, hogy az első 200m nagyon nem volt rendben, akkor várható nyár közepén, végén egy 2:02-2:04 körüli új csúcs. Levente kőkeményen futott, harcos volt a javából, és megérdemelten jutott tovább. Szívből gratulálok Levinknek, és folyt köv az országoson!

Kínai erő, Centrálos színekben, avagy Universitas 2. hely 800m-n

Ru ASI futónk remekelt az egyetemisták között…

Csapatunk egyik kedvenc futója, a mindenki által szeretett Ru, nos az Óbudai egyetem nevezte őt, az idei Universitas Bp.-i bajnokság 800m-s távjára. Ru nem is annyira rég, egyszer csak bele csöppent csapatunk életébe, és azóta szorgalmas, alázatos munkával végzi minden edzését, és bizony meg kell hagyni…..elég kemény, szívós a srácunk.

Ru edzésen…

Ru ASI igazi egyéniség, aki mindig jó érzést hoz az ember szívébe, és mindezeken túl edzői szemmel nézve igazi szívós, dolgozni akaró fiatal atléta palánta. Elhatározta, hogy kis hazánkban is szeretne atletizálni, így ránk is talált. Nemrégiben mint írtam, rajthoz állt az Universitas egyetemi bajnokságban, ahol embertelenül vacak időben, szélben, esőben, hidegben kimondottan biztató jó eredménnyel, egy szuper 2. helyet dolgozott össze. Ru egy igen szép eredménnyel nyitja meg pályafutását kis csapatunkban, és ha továbbra is keményen dolgozik és ennyire kitartóan mint eddig, nos komoly eredményeket fog felmutatni a mi Ru ASI-nk. Kedves Ru…..légy üdvözölve, és szívből gratulálunk neked harcos!

Enzsöl Zsuzsi szenior magyar bajnok, Simák Gergő ezüstérmes

Szenior mezei bajnokság termése…

Tipikusan mezei időben rendezte meg a Bp.-i atlétikai szövetség, a szenior futó mezei bajnokságot a Pólus center melletti erdős területen. Tőlünk kettő szorgalmas és bátor futó állt a 4500m-s táv rajtvonalához, mégpedig egy csodálatos anya, Enzsöl Zsuzsi, és egy csodálatos apa, Simák Gergő.

Örökké fiatalok…

Nos eme két csodálatos futó, igazi csodálatos produkcióval nyugtázták a versenyt, hisz Zsuzsink egy bődületes véghajrával két rivális ellenfelét megelőzvén az utolsó pillanatban bedobta magát a bajnoki címet jelentő első helyre a célba, míg Simák Gerink a tőle megszokott módon, mint minden versenyén a dobogó valamelyik fokára érkezve, most is egy szuper második helyet abszolvált. Zsuzsi bajnoki címe és Gergő fényesen csillogó ezüstje, mindenki számára boldogság, büszke érzés, és nagy nagy öröm. Hozzá kell tennem, hogy példaértékű lehet minden fiatal, és felnőtt számára, akik esetleg lustikálnak, hiszen Zsuzsi és Gergő is a mindennapi munka mellett, a család mellett, sokszor fáradtan, de lenyomják az edzésüket. Ennek az az eredménye, hogy egészségesek, erősek, céltudatosak, és sikeresek. Szívből gratulálok eme két csodálatos embernek!

Budapest bajnok a fiú csapat, egyéni arany és bronz

Csodálatos napot zártunk…

Nagyon szép munkát végeztek a Centrál atlétika futói, hiszen az egyéni győzelem és harmadik hely mellett, srácaink először a csapat életében, bizony a bajnoki címet is megszerezték a Bp.-i mezei bajnokságban. A verseny előtti időszakban átbeszéltük a fiúkkal, hogy akár ez is meglehet, mármint a győzelem, de természetesen az egyéni dobogós helyezések is célkeresztben voltak. a Lányoknál a 2009-s születésű Balla Petra képviselte a lányokat, és bizony Petra derekasan oda is tette magát, kihozta magából a maximumot, ami számunkra csodálatos, és elismerendő eredmény.

Noel, Berti, Petra, Levi, Bazsink.

A srácoknál a csapat versenyt tekintve bedurvultak fiaink, hiszen egy szuper kis trió, Völgyi Balázs, Török Noel és a kiváló 800s reménység, Csernák Levente nagy sikert arattak futásukkal, mert biza a Budapest bajnoki címet elhódították a Centrál atlétikának és persze maguknak. Levi még ezek mellé egy plusz sikert is elkönyvelhetett, hiszen a bajnoki bronzérem is az övé. A serdülőknél Kalász Bertold behúzta a kötelezőt, vagyis megnyerte a bajnokságot. Mit is mondhatnék……..örömmel hajtottam álomra fejem a messzi északon Ír földön, mivel Rakonczai Adrienn egyesületünk elnöke kiválóan navigálta, segítette a csapatot, a gyerekek meg brillíroztak. Szívből gratulálok mindenkinek!

Anya, lánya, kettő,arany.

Anya nyertem…..én is kislányom…

Amíg Simák Geriék Budakalászon harcoltak az elemekkel, gondolok itt a hidegre, esőre,és szélre, no addig Enzsöl Zsuzsink és leánya, Cseh Krisztina a szigetmonostori Futapest terep kupa futamon indultak.

Hideg, eső, és szél…

Itt is, amolyan jó mocskos idő fogadta szeretettel a futókat, és ez a verseny közben sem adott alább. Kriszti és Zsuzsi nagyon szépen versenyeztek egy olyan terepen, ahol homokos, majd erdei talaj váltogatták egymást és bizony a pálya nyomvonala igazán változatosra sikeredett. A szürke, morcos idő sajnos elriasztott sok sok futót, ám a kemény arcok, kemény futók mindig ott állnak a rajtvonalaknál. Zsuzsi és Kriszti is megnyerték a korcsoportot, így egy szép éremmel, kis ajándékkal és kupával térhettek haza otthonukba. Szívből gratulálok nektek lányok!

Kettős győzelem Budakalászon

Simák Gergő, Völgyi Balázs sikerei…

Nos egy elég érdekes nap volt számunkra, hiszen mindenki a csapatból Bp.-i mezei bajnokságra gyúrt, amit a verseny reggelén bejelentettek…….elmarad. Nos S.O.S riadó mindenkinek és szalad ki merre lát. Számunkra kapóra jött kettő verseny is, így aki tehette már utazott is a versenyre.

Csodálatos környezetben…

Simák Gerink, és Völgyi Bazsi a kiváló szervezésű, és mondhatom igencsak jó mezőnnyel rendelkező Budakalász tó kerülő vágtára neveztek be. Igazi jó kis vacak, trutyis idő fogadta a futókat, szél, szemerkélő eső, hideg,…..vagyis minden adott volt egy jó kis versenyhez. Gergő és Balázs nagyon bátran kezdek, amit nem is voltak hajlandóak alább hagyni, így a tó kerülést, Balázs 3:19-s km tempóban abszolválta, míg Simánka egy igencsak derekas 3:12-ben nyomta le, mindezt 42 évesen. Szerintem baromi jó edzője van, ezért ilyen szuperek a srácok és lehet én is beszélek vele este a tükörben, hogy miként futhatnék jobban. No de félre a viccel, a lényeg az, hogy újabb Centrálos siker született, minek okán Simák Gergő és Völgyi Balázs is arannyal térhettek haza, és szép díjakkal, ami a szervezők minőségi munkáját dicséri. Ebben az évben atlétáin rendre dobogós sikereket érnek el, ami szorgalmukat, és hitüket dicséri. Szívből gratulálok mindkét futómnak!

Diákolimpia, mezei döntőn, csodálatos csaták.

Értékes ezüst és helyezések…

Nagy izgalommal várta mindenki az idei diákolimpia mezei döntőt, ami múlt évben sajnos elmaradt a covid hiszti miatt, ami az egész versenysportot megpecsételte. Idén ez másként alakult, ennek megfelelően három futónk is döntőt futhatott.

Berti a dobogón…

Kun Tami, Csernák Levi, Kalász Berti állhatott a gödöllői gyepen. Tami szereplése sajnos nem volt most kimagasló, hiszen a hétvégi brutál duatlon után ez nem is lett volna reális, amit a tomboló szélben megnyert versenye után nem várhattuk el. Becsülettel, de fáradtan nyomta le a versenyt, és így is a kiváló 8. helyet kaparintotta meg. Tami nagy harcos, amit bizony nagyra becsülök. Csernák Levink eme versenyt edzésnek, gyakorlásnak kapta feladatul, hiszen egy középtávosnak is illik mezeit futni. Szuper helyen végzett a nagy és erős mezőnyben, ahol olyanokat is legyőzött, akiket eddig soha.

Tami és Berti…

Szépen fejlődik Levi, edzéseken 400m-n egyre gyorsul, ami egy jó 800-t vetít előre. Kalász Berti nagyon nagy csatát vívott ellenfelével, akire versenyről versenyre kúszik fel Berti és idő kérdése csupán, melyik versenyen töri fel a jeget. Óriási futást láthatott mindenki, aminek a zömét Berti dolgozta össze, és biza immáron közte és nagy ellenfele között csupán 0.8mp a különbség. Szép, ám kissé szeles időben nyomta le sok sok diák a mezeit, így nem csak futóimnak, de mindenkinek gratulálnék a kemény munkához.

Taktikus futással, Kun Tami nyerte a Zala Zone duatlon versenyt.

Abszolút, és korcsoportos arany is Tamié….

Zalaegerszeg adott otthon a versenynek, ahol Tamink és a többi versenyző egy tesztpályán versenyezhettek, egy járműpari tesztpályán.

Tami a dobogón…

Ez a verseny ranglista verseny volt, ezért fontosságát nem kell ecsetelni. Tamink optimistán, lelkesen várta a rajtot, pedig az időjárás nem volt éppen ideális, mi több közelített a “mi a fene ez,, kategóriához. Egy kőkemény bringa 80km/h-s szélben, majd egy szintén jó szeles futást követően, Kun Tamink ért be a célba az abszolút, és junior kategória első helyén. Tamiból a verseny mindent kivett, keményen harcolt, okosan taktikusan versenyzett. Szívből gratulálok Tami, és további sok sikert az idei évben.

Futakeszi mezei, arany, és kettő ezüst

Három futónk, három érme…

Kis csapatunk minden versenyre, néhány futóval érkezik, ám legyen szó bajnokságokról, vagy lazább versenyekről, esetleg nemzetközi tornákról, vagy szenior versenyekről…..rendre éremmel térnek haza futóink. Így volt ez most is az idei Futakeszi mezei, terep versenyen is, ahol három titán futónk képviselte a Centrál atlétika színeit, mégpedig Cseh Krisztina, Csernák Levente, és nem utolsó sorban Kalász Bertold, akinek a pici húga az ovis futamban egyéb iránt 2. helyen végzett.

Készülődés a sátorban…

Nos ez a verseny kiváltképp jól jött számunkra, hiszen Krisztinek betegsége utáni lélek emelőnek pont kapóra jött, míg Levi és Berti a diákolimpia mezei előtt futhattak egy jó kis gyakorló versenyt. Az évszakhoz képest hűvös nyálkás kellemetlen idő volt, de tökéletes a mezei futáshoz és ahhoz, hogy a futóink edződjenek szépen minden körülmények közepette. A 2.5km-s távon Kriszti és Levi rajtolt el, és mindketten csodálatos munkát végeztek, jól futottak, oda tették magukat, ám mindketten ugyanazon hibát követték el, vagyis a hajrára nem figyeltek, így mindketten 1-1 mp-el kaptak ki ellenfeleiktől.

Berti koncentrál…

Kriszti mentségére legyen mondva, pár hete kezdte csak el az építkezést a betegsége után, ( nem covid), míg Levi most tanulja felmérni képességeit. Ennek okán természetesen egyiknek sem róható fel igazán a “hiba,, kijelentés, hiszen ezen versenyek pont ezt a célt szolgálják. Kiváló versenyzők mindketten és bizony soha rosszabbat, az ezüstérem nagyon jó eredmény. Az 5km-s táv egyik favoritja a helyi lakosú, ámde Centrálos futó, Kalász Bertold volt, aki az első méterektől kezdve nyomta a tempót,és ahogy láttam a fenti egyenesben a 3:24-s km tempó futása mellett, még beszélgetni is volt ereje társával.

Óriási tömeg a rajtnál…

Berti rajt cél győzelmet aratott, és szépen megmutatta a benne rejlő képességeket, hiszen mezei pályán 3:24-s kiliket nyomni ilyen fiatalon azért nem semmi. A versenyen futóink saját csapat sátrukban készülődhettek, ami egy ilyen zord időben bizony kincset ér számukra, és komfortosabb érzetet biztosít a készülődés közepette. A Cenrál atlétika fiatal futói most is megmutatták ebben a nagy mezőnyben, ahol sok sok egyesületi futó versenyzett, hogy bár kicsik vagyunk, de harapnak. Szívből gratulálok, és további sikereket kívánok!

Jó eredmények, bajnoki ezüst a mezei országos bajnokságon

Berti, Levi, Balázs javuló formában…

Idén egy nagyon szép helyen, Gödöllőn rendezték meg a mezei országos bajnokságot, ahova három derék futóval érkeztünk meg. Bertold, Levi, és Balázs más és más céllal állt oda a rajthoz, ami nem is csoda, hiszen Bertinek inkább a 3000m és felfele távok fekszenek, míg Levi 800m-re készül, Balázs pedig 200m-400m amiben a jövőben indulni fog.

Rajt pillanata Bertivel…

Ám jómagam, mint az edzőjük, minden futómnál prioritást élveznek a mezeik, és a hegyi futás, legyen szó sprinterről, vagy középtávosról. Bertold, idén még a serdülőkkel futott, és bizony hihetetlenül szép, és jó versenyt produkált, aminek köszönhetően egyre közelebb kerül régi ellenfeléhez, egyre fogynak a másodpercek versenyről versenyre. Kemény és bátor futásával, alig lemaradva az első helyezett futótól a kiváló 2. helyet szerezte meg a bajnokságban, ami bizony értékes, és előre vetít egy szuper kis jövő képet Berti számára.

Levi és Bazsi

A szép időben, mondhatni évszakhoz képest enyhe időben még kettő derék futónk állt rajtvonalhoz, nevezetesen Levi és Bazsi. Levi az edzéseken folyamatosan egyéni csúcsokat fut, csakúgy, mint Balázs, így úgy voltunk vele, egy jó kis mezei mindenki hasznára válik, és értékes tapasztalatokkal gazdagodhatnak futóink. Levinél és Balázsnál természetesen nem a dobogó volt a cél, ám amit a futásukban lehetett látni, az több, mint biztató, sokat javultak az elmúlt hetek, hónapok versenyeihez képest, és ez azt bizonyítja, hogy a srácok munkavégzése edzéseken nagyon jó és szépen fejlődnek. Balázs és Levi futásában még óriási tartalékok vannak, amire vigyázni kell és nem szabad elpukkantani, csakúgy mint Bertold képességeit sem szabad azonnal kiaknázni. A mezei bajnokság nagyon jól sikerült számunkra, valamint rengeteget tanultunk, hasznos tapasztalásokkal, és egy szép bajnoki ezüstéremmel térhettünk haza. Büszke vagyok mindhárom futómra, és szívből gratulálok nekik!