Szép új évet kívánunk mindenkinek!

A 2019. év hihetetlen szép sikerrel, örömteli élményekkel zárult, amiből minden Pegazusos atléta, szülő, barát kivette a részét. Kívánom, hogy a 2020. éve legyen minden embernek, minden atlétának, edzőnek, szülőnek sikeres, és persze ami elengedhetetlen mindehhez az nem más, mint az egészség! Jó egészségben legyetek, hajrá 2020. év, hajrá Pegazusok!

Tisztelettel: Gedeon Zsolt

Kalász klánnal zártuk az évet, egy arany, egy ezüst

Bertold lezárta az évünket, bezárt a bolt…

Nincs mese kérem szépen, hiába…….a mi Bertink odacsapaott kegyetlenül, és “vérmes,, szándékokkal várja a fedett ob-t, ám előtte egy 17:45-s 5km-s idővel melegít, egy ezüst és egy arany éremmel.

Pirosban a végrehajtó Bertink...

Úgy történt, hogy Kalász anyuka fogta kisfiát, míg Péter, a Kalász klán vezére dolgozott a faktoriba, és elment vele a rangos és erős mezőnnyel rendelkező Malacvágta futóversenyre, ahol 1500m-s versenyzámban a kiváló 2. helyet szerezte meg, egy hajszállal lemaradva, míg a Bertinek igazán ínyére váló 5km-n repesztett egy brutálisan kegyetlenül, ultragalaktiukusan, észbontóan durca időt, amivel 1.helyen ért célba, ám közben kiderült, hogy a felnőtt mezőnyben is igen csak előkelő helyen vágtatott be a fájnölbe! Hajni anyu küldte az infót, hogy Berti odapörkölt rendesen, én meg már kezdem megszokni, hogy kis atom-anti futóm harapdálja a felnőtteket, és bizony mondom néktek kedves híveim, hogy már felsejlik a holnap, amikor Bertold apostolunk előlép trónbitorlónak, ám addig a Dunán lefolyik némi víz, bár a mostani alacsony vízállásoknak köszönhetően Berti ideje hamarosan eljő a hazai atlétikában 10 csapás formájában, de addig is…….BÚÉK mindenkinek! Berti…neked meg nagy gratula! Szerető edződ és apostolod: Zsolt

Futapest, terep kupa sikereink (avagy ünnepek között sincs leállás)

Sok érem, értékes pontok, helyezések…

Lassan itt e csodásan szép évnek a vége, de biza a Pegazusos futók nem bírnak magukkal, még 30.-án is vagánykodnak különböző versenyeken, és helyszíneken. A Futapest terep kupa idei utolsó állomása Csömörön került megrendezésre, ahol még utolsó alkalommal mindenki odatehette magát egy kövér gázra, hogy érmeket, pontokat csaklizzanak el más futók elől. No bizony a mi futóink nem voltak restek, szorgos gyűjtésbe kezdtek-vagyis folytatták! Lássuk hát a szíp, a nagyon szíp eredményeket.

Colin a dobogón…

Első és talán legfontosabb, hogy említsem az összetett éves kupa végeredményét. A legkisebbeknél a hihetetlenül szorgalmasan dolgozó igazi csibész, Barbély Ábel szerezte meg az éves kupa 2. helyét, ezen a versenyen felállhatott a dobogó tetejére is, megszerezvén élete első aranyát. Colin idén 5 versenyből is feltornázta magát az éves sorozat középmezőnyébe, amihez nagyban hozzájárult a mostani 2. helye. Hossszú távon Lengyel Árpi mindig ott van, hozza a lányokat és fut egy hosszút. Büszke lehet a lányaira, és a lányai is rá! Lizi most is futott, éves teljesítményéért pedig 3. helyen szólítják majd a dobogóra!

Kinga és Márk

Laura most az egyszer pihent, megdolgozott érte, majdnem 70 pontos előnnyel nyerte a korosztályát az éves összesítésben. Sophie viszont nyomta keményen, meglett az eredmény, Csömörön 2. hely. Tesója szintúgy, Colin is 2hely! Hódosy Márk is futott, sikerült elcsípnie a dobogó 3. fokát, Nagy Kinga is 1. helyen ért be a célba, tesója, Petra pedig 3. helyezett lett a korcsoportjában. Szívből gratulálok minden futónknak! Cikket írta: Csuta Dorottya.

Nagy Petra arany, Nagy Kinga ezüst Dunavarsányban

Nagyot futottak a Nagy lányok…

Két igazán különleges páros látogatott el a dunavarsányi futó napra, gondolván egy nagyot, hogy miért is ne próbálnák ki magukat egy kisebb és egy nagyobb távon!? A páratlan páros közül a kisebbik Nagy lány kezdte a versenyzést az 1000m-s távon, ahol bizony nem ismert kegyelmet és erős szép futással nevéhez híven nagy győzelmet aratott a mi Petránk, és boldogan szakíthatta át az 1.helyen a célvonalat.

Nagy Petra
Nagy Kinga

No de a történetünknek itt nincs vége, hiszen a nagyobbik Nagy lány úgy gondolta, hogy a legnagyobb távon, vagyis 14km-n szeretne bemutatkozni tisztességesen. Ahogy én megismertem Kingát, nem is gondoltam volna, hogy a dobogónál lentébb ad, és meg sem lepődtem, amikor mesengeren jött az üzenet, aminek nagyon örültem. Kinga a vizsgái mellett amit tud megtesz, és amennyire lehetséges edz is szépen, így becsületes jó futással szerezte meg magának a 2.helyet ezen a klassz versenyen! Hölgyeim és Uraim……úgy gondolom, hogy Petra és Kinga méltók arra, hogy Pegazusos futók legyenek, hiszen szorgalmasan és alázatosan edzenek, versenyeznek. Szívből gratulálok lányok!

Elismerő díjat kapott Simák Gergő atlétánk

Egy kemény év, megérdemelt elismerése…

A Magyar Atlétikai Szövetség kitüntetésben részesítette egyesületünk kiváló, és példaértékű munkát végző atlétáját, középtáv futóját Simák Gergőt, aki az EUROPEAN MASTERS GAMES szenior olimpián féfi 800m-s síkfutásban győzelemmel zárta versenyét, és ezzel aranyérmet szerzett hazánknak.

Sátor László adta át a díjat Gergőnek

Mindezeken túl Gergő egész évben kiváló munkát végzett, versenyein rendre dobogós eredményekkel zárt, legyen szó hazai, vagy külföldi versenyekről, így azt gondolom, hogy megérdemelten kapta eme szép díjat, megdolgozott érte keményen! Ez az eredmény nem jöhetett volna létre Gergő szorgalma, és családja, felesége támogatása nélkül, ám a hátország biztosította neki a nyugodt feltételeket. Szívből gratulálunk neked Gergő és további sikereket kívánunk!

Drótár Katalin nagy győzelme, a III. TARCAL EXTREME versenyen

Újabb siker Katitól…

Csapatunk új kiválósága, aki nemrégiben tette le voksát a Pegazus Atlétika mellett, és máris egy újabb csodálatos eredménnyel ajándékozta meg kis közösségünket, hiszen egy nagyon nehéz terep versenyen ért el óriási győzelmet.

Győzelmi érem...

Az 5.12km-s szintes távon a körülmények nagyon nehezek voltak, és akadt a pályának olyan része, amit mászni kellett és közben az időjárás sem volt éppen kegyes a versenyzőkhöz. A versenyen 187 induló volt és a nők közül a legjobbnak Katink bizonyult, mi több abszolútban is a 12. legjobb idővel ért célba. A szervezők színvonalas, profi versenyt hoztak össze, ami a díjak tekintetében is megmutatkozott! Kati nagyon szépen fejlődik, minden edzést profin, maximálisan jó munkával végez, amit meg is mutatkozik verseny eredményeiben! Szívből gratulálunk neked Kata!

Pegazus váltó nyert Neusiedl-ben, csodás egyéni eredmények!

Pályacsúcsot futott a Pegazus Atlétika váltó…

Egy merőben új alakulattal utaztunk el Ausztriába, ahol bizony a Pegazusos futók maradandót alkottak. Igazi téli szeles hideg fogadott minket, ám mindez nem jelentett futóinknak problémát, és a Montvai Anna, Csuta Johanna, Kalász Bertold, Simák Gergő váltónk 1.helyen végzett, új pályacsúcsot futván, ám, hogy az öröm még nagyobb legyen, Csuta Johink az 1000m-s távon egy bődületes futással sprintelt be az 1.helyen.

1km győztese, Csuta Johi
Triónk
Kati nagy futás előtt…

Johi után következett két kiváló futó, Drótár Katalin és Kalász Bertold, akik mindketten óriásit futottak! Bertold nagy srácok társaságába csöppent, akikkel bártan elfutott, és bár korosabbak, nagyobbak voltak a mi Bertinknél, mégis a mi harcosunk atom keményen nyomta a tempót és az abszolút versenyben a kiváló 3.helyen ért célt nagy örömömre, ám hogy ne legyen vége ennek a szép történetnek, Drótár Katink 3 percet javít

Győztes váltónk...

ott egyéni csúcsán, és a dícséretes 5. helyet abszolválta! Mit is mondhatnék a futóink teljesítményéről? Nos mindenki akik ismer tudja, hogy ha valaki nem teljesít jól, annak hangot is adok, ám futóink munkájában nem volt hiba a mai napon, és amit nagyon értékeltem, hogy egytől egyig harcoltak és nagyon komolyan vették a feladatukat, a verseny végén pedig jókat nevettünk. Szívből gratulálok nektek kedves futóim!

Amikor az álomból terv, tervből valóság lesz….bemutatkozik, Valkóné Papp Éva!

Nulla, álmok, terevek, megvalósítás, öröm és valóság…

Szeptember…..Szlovénia…..Évi lánya és az én futóm összecsapnak egy nemzetközi tornán több nemzet lányaival, miközben Éviben megfogalmazódik a gondolat, és a gondolatból telefon lett, abból meg edzésterv, és a gyaloglásból folyamatos futás, és a folyamatos futásból futóversenyek, és ebből meg nagy élmények, siker és immáron közel az első érem! Hölgyeim és Uraim, a Pegazus Atlétika egyik nagy büszkeségét szeretném bemutatni, aki pár hónapja még a pálya széléről nézte áhitozva a futókat, félve…..ám meghozta a döntést, mert azt mondta magában….

3 hónapja fut….

Oké dolgozom, oké nevelem a lányom, oké főzök, mosok, takarítok…….de miért ne futhatnék, és ennek okán, meghozta élete legrosszabb döntését, vagyis felhívott engem, aki köztudottan dilis, de mégis úgy éreztem, Évi és én nagy cimbik vagyunk és elő állt egy nagyon érdekes formáció, ami a következő……Évi lánya az én Dorkám ellenfele, és amíg Julcsi Tatabányán edzi magát, addig Évi otthon tréningezik szorgalmasan, és a magam fajta dilis edző azt mondja! Micsoda megtisztelő feladat, hogy együtt a nulláról építkezhetünk felfelé, és micsoda nagy élmény lesz Évinek, amikor a lassú sétákból egyszer csak 5-8km-s futások állnak össze, igaz nem tapsra. Kevesen tudják, de nekem ugyanazt az élményt adja Évi felkészítése, mint bárki másé a csapatban, mert minden futóm felkészítése merőben más kihívás. No de megkötöttük az egyességet, és Évink beállt hivatalosan is Pegazusos futónak, így ha pl egy utcai versenyen egy mezőnybe kerül a lányával, nos…….ellenfelek biza, és Éva mondhatja a lányának, hogy na na…..ha meg mersz előzni, nincs este vacsora! No de félre a viccel, Évi egy csoda, és minden felnőtt anyuka, apuka, bárki számára igazi példakép lehet, mert nem csak a vérmes Csuták lehetnek példák, és Bertoldok, meg Collinok, Simákok, de az olyan emberek is, mint Évi, akik elhatározták, tesznek az egészségükért, és tesznek azért, hogy valami újat, példásat vigyenek az életükbe! Évi minden nap precízen küldi nekem az edzés infókat, és nem nagyon emlékszem arra, hogy hagyott e volna ki edzést, vagy kommunikációt velem! Igazi csodája a mi Pegazusos szenior közösségünknek, és bizony eljutottunk odáig, hogy a totyogásból versenyző lett, és megszerezte élete eddigi legjobb eredményét, egy 4. helyet! Séta, totyogás, kocogás, futás, és a 7 percen kívüli km tempókból eljutottunk a 6:12-ig! Október, november, december! Mi ez ha nem csoda!? Megmondom én kérem szépen, ez a szorgalom, és a hit! Hit és kitartás nélkül Évi nem tartana itt, és a legtöbb ember feladná, de Éva nem puding, hanem egy oroszlán, egy sakál, egy cápa, egy harcos!

Kis lépésekkel, de haladunk, szépen okosan...

No de lássuk Évi mesengeres skiccét, hogy ne csak az én virtuális tollamból származzék memoár! Íme Valkóné Papp Évink írása:
St utolsó verseny Komáromban került megrendezésre, 2019.12.21-en, hagyományos óév futás a tatabányai Sprint futóklub szervezésében.a táv 4,3 km.
Idén 100 fő indult, több kategóriában. Én a 45-49 éves korosztályban, 25:24-es idővel 5 mp-cel maradtam le a dobogóról.6:12-es átlag tempóval futva.
Október 12- én nyertem nevezést a november 30-án Veszprémben megrendezésre kerülő Gulya-dombi terepfutásra, 5,2 km-en. Október 14-tol készülök veled. Az elején 1 perc lekocogása is gondot okozott.
November 23-an Molnárné Taubitz Laura javára rendezett jótékonysági versenyen futottam először 5 km-t, 6:59-es átlag tempóval.
December 8-an Bokodon futottam 5 km-t terepen, sárban, utolsóként indulva.
Mellesleg a 2020-as októberi Ultrabalaton trail céges csapatát szervezem…ha még nem mondtam volna 110 km, 2300 m szintkülönbség!
Íme Évink szavai, akire büszkén, és tisztelettel adózva nézhetünk fel, nem csak mi, de mindeki aki körülötte él és mozog, mert nagyon kevés ember képes manapság erre………vagyis bátornak lenni! Évi az, és megtisztelő számomra, hogy én lehetek az edzője, és bár bolond vagyok és kelekótya, de Évi felkészítése szép történet számomra! Köszönöm, hogy vagy a Pegazusos közösségnek, a Pegazusos szívnek! Boldog névnapot, áldott karácsonyt kívánok neked Évi!

Tisztelettel, edződ: Zsolt

O’Shea Colin, Ír erő, magyar virtus és a hegy!

Egy új generciós harcos, aki a hegyek királya akar lenni….

Először is ki ez a gyerek? Miért új generációs harcos, hogy jön ide az Ír vér, és mit keres a hegyen!? Nos lássuk előbb a srác lelkét az én szemszögemből, és a versenyét, ahol felnőtteket harapott, mart meg, jelezvén, hogy igényt tart a hegyre, a hegyi trail versenyek dobogós helyezéseire. Egyik nap mondottam Dorka tanítványomnak, hogy van a futó, van a jó futó, és van a klasszis futó. Kérdezhetik az emberek, hogy milyen a “futó,,?

Az a konok vér….

A sima futó szeret futni, elmegy edzeni, de ha úgy van nem megy le, és a pihenésre, étkezésre sem figyel annyira, valamint vérmes szándékai sincsenek a futással, csupán amikor kedve és ideje van, fut egy jót és le is jár edzeni, ha nem szeret egymagában futkosni. Lássuk ki a “jó futó,,? A jó futó már célzottan edzi magát, vannak azért célok is, szorgalmas is, ám ha akad egy jó buli a haverokkal, vagy iskolai program, vagy családi szeánszok, akkor ő ott van és néha hátrányt szenved az edzés vagy egy verseny. És mi különbözteti meg a klasszis futót a többitől!? Nos erre egy névvel lehetne válaszolni…..O’…..Shea….Colin! Konok, eltökélt, szorgalmas, és inkább meghal, és inkább lejön betegen edzésre, mintsem feladjon bármit is! Colin olyan erényekkel rendelkezik, ami sokkal többet ér egy futónál, mint a tehetség és bizony ő nem patika futó, ha kell odabassza magát, és ilyenkor jön elő az, hogy az Ír vér, bedarálja a magyar vért, aminek én felettébb örülni szoktam, mert az edzéseket, amikor még nem fáradt, és minden klassz, azt magyar vér csinálja végig benne, ehhez nem kell semmi extra, ám amikor jön a szevasz tavasz beszarok, befosok, vért izzadok……nos Colin Ír vére dolgozik de kőkeményen, és én mondom ez a gyerek a hegyek királya lesz idővel kis hazánkban és meghatározó terep-hegyi futója, de ne temessük a pálya versenyeket sem, mert mint írtam konok, és egy konok vérmes futónál “rosszabb,, nincs a világon, ezt minden edző tudja, és 26 évem alatt láttam már versenyeken olyat, amikor a konok, megette a patikát! No de mit keres a hegyen ez a gyerek!?

Aki Colint a világra hozta, 5. lett...

Hát tök egyszerű……ott szeret futni és versenyezni, és a mostani versenyén is “fél legálisan,, indult a mi “törpénk,, és mivel muter is indult, így a szervezők zöld kártyát adtak harcosunknak, ( szerintem a muter kamukázott a szevezőkenk, de ez csak az én véleményem) aki élt a lehetőséggel és 2007-s terminátor lévén ő úgy gondolta, ad egy kis leckét a hiper szuper high-tech kütyükkel ellátott magyar I.phone futóknak. Egyesületünk jelenlegi legkeményebb vérrel, és a legszívósabb lélekkel O’Seha Colin rendelkezik ez számomra nem is kérdés, mert kis hazánkban az elmúlt 20 évben egy ilyen “állat,, futó csak egy termett, ismertem is és az a pécsi Bene Barnabás volt, aki ugye Eb-t nyert, meg azt vert meg, akit akart kb, és Barnus is “átlagosan,, kezdte, de állat volt és konok, aztán felnőttként meg állat mód elverte a sok patika futót, de a Spanyol mezei team-t és Európát is kirázza mind a mai napig a hideg ha szóba kerül azt hiszem! Colin lelke olyan mint Barnusé és….. természetesen vannak nála gyorsabbak és állóképesebb futók kis hazánkban, de ha Colin ilyen marad, ilyen marad az a fránya vére, akkor a “bolt már most bezárt kérem szépen,,! No de mielőtt a boltot bezárnánk, nézzünk rá kicsit, mit művelt odefenn a hegyen szinte illegálban!?

Bene….akarom mondani, Colin rajtszáma!

Lássuk hát….Lipót Trail, 12km, 350m szint, 1óra 1 perc ( szerintem az apja Ír UFÓ), 100 induló, nem volt korcsoport csak abszolút, és…..7. lett a srác! Most komolsalyan…….erre most mit írjak, mint az edzője!? Ha én lennék Alberto Salazar, akkor annyit tudnék mondani, hogy, tudatos orvosi háttér….he he he, ám Gedeon Zsolt vagyok, és annyit mondanék erre, drága fiam Colin, elmész te a p.csába! Előtte válogatott futók rohangáltak, miközben a mi harcosunk meg kaptat fel utánuk a hegyre, mondván lesz még nektek nemulass nemsoká, ám addíg is bejövök a felnőttek között a top 10-be, meg megnézek magamnak néhány válogatott ifi, meg felnőtt futót! Amikor kedves anyukája felhívott, vagy írt, nem is emlékszem pontosan, csak arra, hogy Colin villantott egy nagyot, és bejelentkezett a hegyifutók táborába, és mint tudjuk a hegyi emberek kemények, és kellően betegek! Anyuka sem 100-s, mert Adél muter bizony az abszolút nők között brillírozott, ott pedíg hasított egészen az 5. helyig, amivel újfent sikerült meglepni. Adél, aki, mesekönyveket ír……mit keres ilyen elől a mezőnyben!? Hát hölgyek és urak, igyekeztem bemutatni önöknek, milyen az, amikor kettő “kattant,, arc…..letesz valamit az asztalra! Nekem letettek, többet is mint kellett volna! Szívből gratulákok Adél, és Colin, és köszönöm neked John! Ja az ír vér!? Az apja Ír pasas, és repülőgépeket szeret, és csak ezért vettem be Colint a csapatba futni! Yeeeeeeeee Forever Boeing 737NG!

Brutális Mödling, kettő arany, kettő egyéni csúcs!

Csuta bomba, Montvai arany…

Idén is kiutaztunk az ausztriai Mödlingbe, ahol egy tradicionális régi nemzetközi utcai versenyen vettek részt a Pegazus Atlétika kiválóságai, nevezetesen Csuta Johi, Montvai Anna, és Csuta Dorkánk. Nehéz is elkezdeni az írást, ám valahol mégis el kell kezdeni.

Anna a rajtnál
Trófea
Dorka, 16:31

Hideg, és enyhén szeles időben állt rajthoz Montvai Anna, az utcai sprint táv érem várományosa, aki bizony egy okos kezdés után a táv második felében egy keményebb tempóváltást követően nagy előnyre tett szert, amit a célig meg is tartott, így Anna az 1. helyen ért célba, mindannyiunk nagy örömére. Anna sikerei után következett kettő szintén kemény lány, Johi és Dorka, akik mindketten az 5000m-s távon indultak, ám Johi 5000m-s indulásának nem igazán örültem, ám ezt meg is beszéltem Johival és apukájával. Dorka 5km-s indulása zöld utat kapott, korban is a hozzá passzoló távon futott, és a mezőny erőssége is kimondottan rá volt szabva, ennek köszönhetően bődületes időt futott a pontosan kimért távon, és az abszolút, és a korcsoportos 1.helyet is elhódította. 16:31-s időt futott, ami bizony nagyon erős, főként, formája messzi még a top formulától, mégis a múlt évi 17:03-s legjobbját, bőségesen bedarálta.

Johi és én...

Dorkával a 2020. évi célunk a 16:00-s 5000m-s idő futása. Johink is kitett magáért, hiszen az idő amit futott, ugyanannyira erős, mint Dorkáé, és nem is tudom, hogy itthon fut e valaki 11 évesen 19:00-s 5km-t, de Johi bizony képes volt rá. Nagyon örültem mindhárom lány eredményének, mert Anna újabb győzelemmel térhetett haza, Dorka szintén nyert, és hihetetlen új egyénit futott, míg Johink is bemutatkozott egy fantasztikus idővel, bár én jobban örültem volna egy 1500m-s sima győzelemnek, mint egy 5km-s brutál időnek, hiszen ebben a korban nem az idők kergetése a fontos, hanem a sikerélmény. Nagyn büszke vagyok mindhárom lányra,… mindhárom lány a maximumot hozta ebben a gyönyörü kis ékszerdobozban, Mödlingben, ahova következő évben is vissza fogunk térni. Kettő arany, kettő nagy egyéni csúcs……kell ennél több!?