Pályacsúcs, győzelmek, eszméletlen eredmények…..Pilis Vertikál

Maximális elismerésem minden futómnak…

Álómszerűen végződött az idei Pilis Vertikál hegyi verseny, ahol egyesületünk minden atlétája professzionális eredménnyel zárt, amiért én nagyon büszke vagyuk rájuk.

Lássuk csak a száraz tényeket! Csuta Dorottya egészen hihetetlen eredménnyel zárt, vagyis butaságokat beszélek, hiszen tudtuk, hogy benne van a pakliban, szóval egy kiváló és neves atléta, Merényi Tímea hegyi futó válogatott hölgy csúcsát döntötte meg Dorkánk, ráadásul felnőtt csúcsot adta át a múltnak és ennek fényében nagyon csak érem lebeg a szemünk előtt, ha a hegyi világbajnokságra gondolunk.

Adél rajt…

Dorka még mindig formán kívüli állapotban hozza ezeket a remek eredményeket, hiszen a COD19 vírus miatt nem igazán tervezhető a forma, de a jó állaptot megtartása az kötelező. Csodálatos 34:14-s idővel az 1. helyen ért célba. Következzék néhány “kakukktojás,, majd a végén elmondom miért azok. Csiszár Vivien kiváló hegyi futója hazánknak, stabil versenyzőként állt a rajthoz, és Vivi ezen a számára új pályán egy eszméletlenül jó és erős 37:35-s idővel szerezte meg a női abszolút 2.helyet, ami szintén egy nagyon káprázatos idő ezen a brutál nehéz pályán. Az abszolút mezőny 4. helyén érkeztett be kettő nagy reménysége a hegyi futás világának, nevezetesen Varga Bori, és Farkas Lilla.

Lilla, Bori “”Nutella,, és Vivink

Ők ketten hajszálra pontos idővel szakították át a célvonalat, ennek okán az értékes 4. pozíciót foglalhatták el. Lilla és Bori is kihozta magából a maxot szintén jó idővel, 41:38-l és ha azt nézzük, hogy ezen a pályán kocogni is nehéz, akkor bizony ezek nagyon erős idők hiszen a “lassab,, futók bőven egy órán kívül érkeztek, ami szintén nagyon becsülendő. A Pegaus kötelékébe még nyomatta néhány futónk, ott található a listán egy nagyon ügyes, igazi reménységünk, Csuta Johanna. Johink egyenletes szép energikus futást produkálva ért célt, a 2.helyen korocsoportjában, aminek köszönhetően újabb éremmel gazdagodhattunk. Johi elmondása szerint ez a pálya most nem feküdt neki annyira, ami benne van a pakliban, ám ez mit sem von le eredménye nagyságából, és kiváló futásából.

Múlt és a jövő, én és Collin…

Fiú fronton egy nagyon kemény pasas képviselt minket, egy olyan srác, aki hónapról hónapra félelmetes tempóban fejlődik, ezt tisztán látni verseny eredményein. Nem akarom magasztalni, de felnőttként hazánk meghatározó kőkemény futója lesz, és most emlékezzen mindenki szavaimra majd egyszer pár év múlva. O’…..Shea…….Colin! Ez a srác mindenre képes, és ezen a versenyen olyat szakított, hogy lassan veszélyes lesz Dorka eredményeire is, hozzá teszem vann köztük pár éve, de emberünk agyi, lelki ereje ritkaság a mai atlétikánkban. Colin bődületes 36:33-s idővel szerezte meg az 1. helyet, amire már rég rászolgált.

Felhőtlen boldogság, fiatalság…

Végére hagytam azt a csodálatos Nőt, aki eme Colin fiút világra hozta. Várszegi Adél igazi szív lélek anyuka, és szív lélek futó, ennek okán keményen oda is tette magát, és lenyomta becsülettel hazánk egyik legnehezebb versenyét a Pilis Vertikált. A családi team versenyét míg el nem felejtem…….a Csuta Johi, Csuta Dorka duó nyerte nagy fölénnyel. Mit is lehetne erre mondani!? Csodálatos időnk volt, sütött a Nap, fújt némi szél, ami csípőssé varázsolta a kora tavaszi időt, de jó volt látni a sok mosolygós futót, és a Pegazus összetartó harci szellemét. Adél, Johi, Dorka, Lilla, Bogi, Vivi, és Collin……egytől egyig csodálatos emberek, versenyzők vagytok és vár rátok egy szebb, sikeresebb világ. Szívből gratulálok nektek, maxi elismerésem felétek!

Terep kupa győzelmek, érmek, pontok.

Budakalászon versenyeztek harcosaink…

A Futapest terep kupa idei, budakalászi etepjához érkeztünk, ahol szép számú Pegazusos futó érkezett több korosztályból, lányok fiúk egyaránt. Voltak köztünk olyanok, akik elsőbálózók, és olyanok is aki rutinos tapasztalt rókaként érkeztek a versenyre.

Jókedvben, Kriszti, Zsu, és Ju

Csapatunk nagyon nagy sikerrel fejezte be a versenyt, hiszen rengeteg érem, pont, és helyezések tarkították a palettánkat. Csodálatos időnk volt, meglepően sok futóval, így adott volt egy kemény kiélezett terep verseny, amiől futóink becsülettel kivették részüket. A kicsiknél szédületes futással O’Shea Sophie félelmetes energiával nyomta le a versenyt, ennek köszönhetően 1. helyen végzett és vezeti ezzel az éves kupa sorozatot. Mögötte nem sokkal újabb Pegazusos futó érkezett, a még csak pár hónapja velünk edző Nagy Petránk. Petra, aki egyre erősebb és gyorsabb, így már a legjobbak között látható, itt is 3. helyet vágta zsebre. A kicsit nagyobbaknál a félelmetes képességű Csuta Johi robogott be az 1.helyen.

több száz futó várta a rajtot

A srácoknál egyre javuló formát mutató O’Shea Colin stabilan tartotta 3.helyét, amit a célig meg is őrzött, értékes pontokat szerezvén ezzel. Csuthy Mersénk is bámulatos fejlődést produkál, hiszen pár hónapja még inkább a 20. helyekhez volt közel, ám a szorgalmas edzés munka eredménye jól látszik Memén. Most már a kiváló 7. helyet abszolválta egy igen csak erős mezőnyben, csakúgy mint Ormándlaki Aisánk, aki heti kettő edzésből villantott egy 7.helyet. Ebben a korcsoportban a terep egyik nagy meglepetése lesz hamarosan a csodálatosan futó, még képességeit nem kihasználó Cseh Krisztina, akivel most a nagyon értékes 4. helyet sikerült elhozni. Első terep teszteket brutálisan jól teljesítette Csernák Levink, akinek nevét érdemes most lejegyezni, mert lesz itt még nemulass én ezt látom Levin. Orbán Kristóf is beugrott a közepibe, és hihetetlenül szépen, tisztességesen futotta le a versenyt, amihez csak gratulálni tudok neki.

Aisánk egyre jobb, egyre merészebb

Budapesti csapatunkból még kettő derék legény érkezett, nevezetesen Kövér Milán, és Andrásik Olivér. Milónk és Olink nagyon stabilan, Pegazusos futóhoz méltó mód csapatták fent a hegyen, és azt hiszem mindent megtettek a sikerért, nagyon szépen futottak. Jöhetnek a nagyobbak? Simák Gergő idei első terep kupa versenyén óvatosabban kezdett, ám ragyogó eredménnyel, 2.helyen zárta a csatát. Hódosy Márk rég nem versenyzett, így neki felüdülés volt, és újra igazi siker a 3. helye, becsületesen harcolt. Török Sanyink Angliából utazott ide, hogy a szenior ob előtt teszteljen, ami jól is sikerül 5.helyével. Nagy Kingánk nagyon nagy volt, és egy nagy 1.helyet futott, míg a kiváló formát mutató Enzsöl Zsuzsink 2. lette eme versenyen.

Sophie egy igazi harcos

Végére hagytam két igazán nagy eredményt, Sommer Julcsit és Ormándlaki Esztert, akik szorgalmas munkával immáron stabilan első 10-ben vannak. Julcsink 7. helyen, Eszterünk a 6. helyen futott be a célba, ami elismerendő eredmény. Hosszú távon régi titánunk, régi futónk nyomta le a távot, Lázár Gyurink nehéz terepen, nagyon kemény mezőnyben futhatott át a célba a 13. helyen korcsoportjában. A verseny végén jó volt látni a csillógó szemű futóimat, akikre nincs is szó mennyire büszke vagyok. Egytől egyig maximálisan jó munkát végzett, nem érheti szó a ház elejét. Szívből gratulálok nektek ehhez a sikeres versenyhez.

Montvai Anna bajnoki sikere.

Egyre jobb, egyre jön fel a mi Annánk…

Nemrégiben Annát, kiváló serdülő futónkat még a lány 800-s mezőny utolsó harmadában láthattuk a ranglistán, aztán elmúlt pár hónap, és Anna újabb bajnoki futás, újabb ugrás, így immáron a mezőny első harmadában látható, ami nem a véletlen műve. Az idei évi serdülő fedett bajnokság jól megmutatta Anna képességeit, és lelkületét, ami ahhoz kell, hogy valakiből jó versenyző típus legyen.

Anna sorozat…

Felkészülése elég kaotikusra sikerült, aztán végül zöld utat adtam a bajnoksághoz, amihez Anna is kellett, hiszen nagyon akart futni… beadtam a derekam, utólagosan bevallom őszintén, hogy okos dolgog volt Annára hallgatnom. A versenyen 7 futam volt, 37 induló, amiből Anna a 12. lett, és bizony óriási tartalékai maradtak, ám jó ideje nem tudtunk tesztelni, így biztonsági futásra mentünk. A verseny után kicsit pipa is volt a mi lányunk, mert későn indult el, de a futamát így is szép előnnyel okos futással nyerte. Örültünk volna ha az erősebbik futamba kerül, így utólag gondolkodva elbírt volna egy 5mp-vel gyorsabb iramot, no de hát adott a feladat a nyárra. Annával maximálisan elégedett voltam, és folyamatos munkával top 5-be is kerülhet a nyáron, ami már igencsak vonzó cél lehet számunkra. Bertink, és Annánk a legjobbat hozták ki magukból, így egy ezüsttel, egy bronzal és ezzel a nagyon is értékes 12. hellyel zártuk a bajnokságot! Szívből gratulálok és nagyon büszke vagyok az elért eredményre.

Skót mezei bajnokság, Csuta Dorónk ezüstérmes

Erős mezőnyben, extrém körülmények, bajnoki ezüst…

Skócia, Falkirk…..eső, hóvihar, meleg, hideg, sár, tomboló szél, mindezek kombinációja 5 percenként változott, és amikor már megszoktad volna az egyiket, pillanatok alatt váltott az időjárás, amitől én már a falra másztam, főként, hogy nyakig úsztam a sárban és a vízben, de mégis valami hihetetlen nagy élmény volt látni Falkirkben, hogy miről is szól a futás, az atlétika, és ennek az érzésnek minden másodpercét élveztem.
Furcsa ilyet írni, de úgy éreztem otthon vagyok, és itt nem Skóciára gondolok, ámbár az ottani emberek, edzők, vezetők, atléták nagyon kedvesek, ennek okán grátiszba kaptam még mást is, amit sosem felejtek el. No de lássuk a mi Dorónkat, aki jó formában érkezett a versenyre, de az extrém viszonyok minket is megleptek szó se róla, mint utóbb kiderült, a cipő választásunk sem volt éppen a legjobb, ami bizony látszott is Dorka dombfutó sebességén. A mezőny óriási volt, mi még amióta Dorka fut nem láttunk ilyet, és hogy milyen erős a mezőny itt? Nos azt mondogatták itt a helyi edzők, hogy aki a 15. helyen futott be lány, még az is óriási eredmény, de volt olyan felnőtt futó, akinek a nagy álma, hogy 30-ba kerüljön be, szóval el lehet képzelni mi volt itt……..embertelen iram, és embertelen körülmények. Dorka a rajtot követően felvette a ritmust és bizony jól látszott, hogy gyorsasági fölénnyel rendelkezik, viszonyt és most jön a lényeg, amit magyarországon kapni lehetett legnagyobb szög a cipőbe, az itt viccesen kicsi volt, amit itt használtak, azok bizony háromszor nagyobbak voltak, és tisztán látni lehetett, hogy Dorka amikor tépne fel az emelkedőn, kipörög és instabil a mozgása, nem beszélve a lefelé futásnál, ahol a talpon maradásért küzdött.

Dodi híresen jó emelkedő futó, ám itt nem ezen múlt az első helye, inkább azon, hogy háromszor többet dolgozott szegény, mint a többiek, és ebbe elfáradt, pedig a tempó-gyorsasága megvolt, ám a bajnoki ezüstre itt mindenki felkapta a fejét, többek között mi is. A versenyzők rendkívül sportszerűek voltak egymáshoz, Dorka, én is óriási tapasztalatokkal, élménnyel térhettünk haza, amit a jövőben kamatoztatni is fogunk. Glasgow, Falkirk, Edinburgh csodálatosan szép, és volt pár napunk bandukoni, nézelődni! Egyszer régen cinikusan kérdezte egy itthoni szakmabéli, hogy mi értelme van kijárogati!? Nos erre itt a válszom….élmény, tapasztalás, siker, világjárás. Szívből gratulálok neked Dorka!

Szenior bajnoki sikereink

Kiváló munka, kettő ezüst, egy bronz…

Idei utolsó fedett versenyét a Pegazus Atlétikának, három remek atlétánk teljesítette, nevezetesen Drótár Kata, Simák Gergő, és a verseny miatt Angliából hazutazó Török Sándor. Kata élete első ilyen jellegű versenyét futotta, és bizony lehet mondani, hogy a mély vízbe csöppent, ám még csak meg sem szeppent…..nagyon profin készült a versnyre.

Katánk…

Fizikáklisan és mentálisan is teljesen rendben volt Katánk, aminek okán egy nagyon erős idővel, persze egyéni csúccsal ért a célba a gyönyörű 2.helyen, aminek nagyon örültünk, hiszen a cél a dobogó volt. Következett Simák Gergő, aki bizony pozsonyi 800m-s sikere után, itt Budapesten is új egyéni csúcsot futott, vagyis 2:14-re javította a nemrégiben megfutott legjobbját, amit még megspékelt egy kiváló bajnoki ezüst éremmel.

Sanyink…

Eddig remek az érem táblánk, ám bónuszként Török Sándor térdfájdalmai közepette behozta magát az értékes 3. helyre 3000m-s távon, ami azért is becsülendő, mivel Sanyink rengeteget utazott a bajnokság miatt. Három futónk, három kiváló eredménnyel méltó módon zárta a Pegazus Atlétika idei fedett idényét, amihet szívből gratulálok a magam és a közösségünk nevében is!

Kalász Bertold hihetetlen bemutatkozása a bajnokságban

Újabb Pegazusos bajnoki sikerek, újabb bajnoki érmek…

Kis egyesületünk nem állt meg, ennek okán az újonc fedett bajnokságon Kalász Bertold csapatunk nagy reménysége, tehetsége, terminátora bizony bejelentkezett. No stílusosan, amolyan Pegazusos vérrel, és élete első pálya versenyén nem vacakolt sokat, így 2000m-n kemény tempóval a csodálatos 2. helyet szerezte meg, és bizony bizony ha rutin is lesz a mi srácunkba és verseny a lábába, akkor lesz itt nemulass. No a 2000m-s versenyen mondanom sem kell, újfent egy Pegazusos futó vállalta el a vezetést, aminek egy nagyon szuper idő lett a vége, csupán Berti még a hajrát nem bírta el, ahhoz még kevés edzés van vékonyka lábaiba.

600m rajt…

Másnap Bertold egy kis kamikáze akciót mutatott be, ami egyéb iránt nekem ínyemre vállt…. vagyis durván keményre futotta az első szakaszt, amiért nem voltam mérges, hiszen “kölök,, még, most tapasztal, most szerez rutint, ám azért jó volt látni, ahogy az ellenfeleket meglepte no meg hogy helyén van a szíve. Eszméletlen bátorsága van és gyorsasága, ami ha párosul majd erőnléttel, biza biza jön itt még Ibiza. Bertold félelmetesen jó képességű pasi, és számolni kell vele a jövőben, csakúgy, mint egyesületünk leány klasszisával. Kis Pegazus, kis bertink…….ezüst, és bronz. Szívből gratulálok neked tesó!

Briliáns eredmény, Dorka Skót bajnoki ezüst, 1500m-n.

Egyéni csúcs, és egy ezüst 1500m-n…

Dorkánk újabb sikerrel örvendeztetett meg minket, újfent Skóciából, mégpedig az ifi 1500m-s bajnokságból, ahol egy kiélezett versenyben Doró briliáns futással új egyénit futott és persze újra bajnoki érmet, így a 3000m-s bajnoki győzelme után most egy 1500-s arannyal térhetett haza.

Kőkemény csata volt…

Pazar évkezdés és bizony még nincs is formába a mi kiválóságunk, hiszen mint az mondtam a nyári ifi Európa bajnokságra élezzük ki, addig alaplángon muzsikál és a szintentartás a cél. Doró ezen a versenyen bátran futott, és bár kritikával illették strattégiánk idehaza, hogy Doró miért ment előre, nos ennek oka volt és bár szokás mondani, hogy a bajnokságokat meg kell nyerni, én ebben is másként gondolkozom, aminek szakmai és pszichés okai vannak, ezt most nem fejteném ki bővebben. Dorkának menni kellett, mert nekünk az idő volt elsődlegesen fontos, hogy ebből az állapotából mit tud egyedül futni, amire aztán nyárra építkezhetünk.

Mission ok…

Kathie a végén egy szuper hajrával lehajrázta Dorkát, ám boldogok voltunk, mert egy Skót bajnoki ezüst csodálatos, és megnyugtató volt látni, hogy ebben az állapotában is képes jó időt futni, így nagy reményekkel várjuk a nyarat. Szuper futás volt, nagyon klassz glasgowi hangulat, és kiváló Skót idő, és nem árt megjegyezni, hogy Dorkát a glasgowi arénában kitüntették, elismerték eredményeit! Örömmel, elégedetten térhettünk haza, és persze……szívből gratulálunk Dorónak!

Téli őrület, Zúzmara ezüstök, és bronz.

Kata, Berti, és Gergő top 3-ban…

Három remek futónk képviselte egyesületünket a téli Zúzmara futóversenyen, amit Budapesten az expó területén szokás “lefuttatni,,. Nos már már nem is lep meg, amikor azt hallom, hogy futóink éremmel térnek haza, hisz szuper kis-nagy versenyzőink vannak, köztük is a nemrégiben ringbe lépő Drótár Katánk, a még kölök Kalász bertink, és a már……nem kölök Simák “simánka,, Gergőnk.

Kata trófea…

Ők hárman neveztek a Zúzmara tömegrendezvény 5km-s távjára, ahol biza óriási mezőny, és jó csípős hideg fogadott mindenkit. Mindhárman tisztességes eredménnyel operáltak a versenyen, így maximálisan elégedettek lehetünk a produkcióval, főként, hogy éppen csak ébredezünk a téli álomból! Katánk a felnőtt nők között 2. helyen futhatott be, míg Gergő is ugyanezt követte, vagyis 2. hely, végül Bertink a Góliátok között a kiváló 3. helyet csípte meg! Szívből gratulálunk nektek Pegazusos futók!

Simák ezüs Pozsonyban, nyolcszáz méteren.

Szlovák szenior ob, új egyéni…

Szépen alakul családias csapatunk fedett idénye, ugyanis Simák Gergő kiváló szeinor versenyzőnk új egyéni csúcsot futott a Szlovák nemzeti szenior bajnokságban férfi 800m-n, ami óriási siker számunkra, de leginkább Gergőnek ad nagy löketet, hiszen hamarosan rajthoz áll a magyar nemzeti bajnokságban, természetesen szenior korocsoprtban, és természetesen 800m-n, ahol a cél a dobogó és újabb egyéni csúcs.

2:15, egyéni csúcs szeniorként

Bár a magyar pálya adottságai erősen korlátozzák ezen reményeket, célokat. Gergő a Szlovák versenyen kiválóan követte edzői utasításomat, vagyis utaznia kellett, és a végén ami maradt durr neki. Magabiztosan futott, és a végére is maradadt erő, így egy szuper ezüstéremmel térhetett haza kis hazánkba. Nagyon büszkék vagyunk rád Gergő, szívből gratuláűlunk!

Hegyi Trail siker O’Shea Colinnal.

Harcos vérrel a hegyen…

Csapatunk futói nem csak pályán és aszfalton betyárok, de a dombokon, hegyeken is felütik fejüket, mint például Ír harcosunk, a 2008-s születésű, Colin. Colin fiúnk nagyon szeret terepezni, ennek okán nem volt rest, és rajthoz állt a 225 fős Happy New Trail hegyi versenyen, ahol bizony nem csak az időjárással, de a sok szintemelkedéssel is meg kellett harcolnia, tette mindezt rendkívül hatékonyan.

Colin

A 13km-s távon főként felnőttek indultak és persze hogy Colin volt a legkisebb, ám keménysége és elszántsága a kanyargós ösvények, sziklás részek félelmetes versenyzőjévé tették, így bizony erősen támadta a felnőtt mezőnyt. Mindez annyira jól sikerült, hogy sokak elismerésére a kiváló abszolút 15. helyen futott be, amit én és a csapat is meglepődve fogadott, és persze nagy örömmel. Szívből gratulálunk Colinnak és természetesen Colin anyunak, aki szintén sikeresen teljesítette a versenyt.