Szalai Simon ezüstéremmel zárt az etyeki, Futapest crosson.

Simi egyre stabilabb, gyorsabb, merészebb…

A Futapest terep futó kupasorozat Etyeken megrendezésre került állomásán, egyesületünket, Szalai Simon képviselte, amíg a csapat egy része Nyíregyházán a bajnokságban indult. Simi önállóan szépen elvégezte a rá bízott feladatokat, nevezés, melegítés, és a versenyt……….nos nincs mit hozzá fűzni, újra dobogóra állhatott. Simink az elmúlt hónapokban szépen ráharapott a versenysport ízére, és ahogyan látom egyre jobban fekszik neki. Alázattal, szorgalommal szépen csendben dolgozik, és ennek az az eredménye, hogy versenyről versenyre dobogóra állhat.

Simi nehéz saras terepen

Itt ezen versenyen Simi külön kérésére engedtem neki, hogy a hosszabbik távon futhasson, és lám, a mezőny eredményének tabelláján immáron az mezőny elejében van, és ami a legszebb, hogy futásával a kiváló 2. helyet szerezte meg korcsoportjában. Simink az élő példa arra, hogy fiataloknak mit ad a sport, egy közösség, egy jó csapat, de legfőképpen mit ad a hite! Le a kalappal Simi, és további sikereket kívánok neked! szívből gratulálok!

Bertold Magyar bajnok, Kriszti, Ádám, Levi komoly jó futások, egyéni csúcsok.

Bajnoki cím, egyéni csúcsok, klasszul sikerült bajnokság…

Az idei évi fedett pályás U18-20-s országos bajnokságnak Nyíregyháza adott otthont, így mindenki korán kelt és sokat utazott, de megérte bizony. Négy futóval, Krisztivel, Ádámmal, Levivel, és a bajnoki címért futó Bertivel vettünk részt a “mulatságon,, ! Elsőként Cseh Krisztina kezdte, immáron 800m-n, ahol kiváló futással a meglepetés 5. helyet szerezte meg a bajnokságban és úgy gondolom, ez eddigi pályafutása legjobb eredménye. Krisztinél is jó látni ,hogy bár a sikerhez vezető út rögös, mégis meghozza a gyümölcsét, és ez az 5. hely nagyon szuper.

Levi, Ádám a rajtnál…

Krisztit követte kettő harcosunk, egyikük inkább Ironman-re gyúr, de szereti a 800-t is, másikuk komoly terveket szövöget ezen a távon. Völgyi Ádám, mint sokat el szoktam mondani, bő 2 éve még 110kg volt, immáron 68, és új egyéni csúcsot futva, ami jelenleg 2:15, nos bőven kitett magáért, kalapom emelem előtte. Csernák Levink felkészülése nem volt optimális, hiszen többet volt beteg, így az ob-ra nem tudtunk zavartalanul készülni, ám idén is minden versenyén egyénit futott, tette azt most is és araszolunk lefelé 2 perc alá. Levi talán egy hibát vétett, hogy előbb fel kellett volna ismernie, hogy a tempó amit futnak neki lassú, és a hajrát amit indított későn kezdte meg, de futamát megnyerve, csodálatosan szép hajrával behozta magát elsőnek. Kriszti, Ádám, és Levi eddig hozta amit kellett, no de lássuk Kalász Bertit. Bertink év elején futott egy nagyon szép és komoly 3000m-t, amivel teljesítette az U18-s eb. szintet.

Kriszti tavaszi időben kint melegít…

Futásában jó volt látni, hogy mondhatni nem viselte meg, volt benne bőven tartalék, ennek okán indulását terveztem a felnőtt bajnokságban, ahol reális célként tűztük ki a 8:17-s időt. A bajnokág előtt kettő héttel sajnos 40 fokos láz kapta el kis harcosunkat, emiatt még azon is gondolkoztam, hogy nem fut az U18-s bajnokságban sem, mert az egészség fontosabb, mint egy db vas a nyakába. Ám az ob előtt másfél héttel azt láttam kezd jól mozogni és erőben is egész normális. Úgy döntöttem futhat, de az 1500-ra nem nevezzük, csak 3000m-re és ott is taktikai futással hozza le a versenyt, amit meg is beszéltünk, mit hogyan kell csinálni, és hogy ha a szitu olyan, akkor ne indítson hajrát, kímélje a szervezetét. Berti profi mód megoldotta a rá bízott feladatot, és mondhatni laza könnyed futással meg is nyerte a bajnoki címet. Kiváló napot zártunk, maximálisan elégedett vagyok a srácokkal, és persze szívből gratulálok nekik!

Országos kitüntetésben részesítették az Eb. szintes Kalász Bertoldot

Államtitkári díjátadás, dicséret…

Nemrégiben került sor hazánk egyik jelentős sport díjátadó rendezvényére, ahol a “legeket,, díjazták, ha fogalmazhatok így. Idén az Országos Diáksport Szövetség, Kalász Bertold középtáv futónkat is jelölte eme rangos díjra, mégpedig a mezei futásban elért kimagasló teljesítményért.

Államtitkári kézfogás…

Berti díját Balog Gábor volt olimpia ezüstérmes öttusázó, az MDSZ elnöke, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár asszony, valamint Varga András Úr adta át. Berti megérdemelten vehette kézbe a kitüntetést, hiszen múlt évben bizonyított pályán, mezein, hegyi futásban és természetesen a Magyar válogatott színeiben is több fronton. Szívből gratulálok a díjhoz, és immáron az idei év legfontosabb célja, az Európa bajnokságon való legjobb szereplés lebeg a szemünk előtt.

Centrál Atlétika siker a Szlovák szenior bajnokságban, M40-ben kiváló 2.hely!

Gergő okos futása Pozsonyban…

Nagyon szép eredményt ért el Simák Gergő szenior tanítványom Pozsonyban, a Szlovák szenior bajnokság 800m-s számában! Gergő méltó módon képviselte egyesületét a Centrál Atlétika team-et, és tőle megszokott módon hozta is a dobogós helyezést, úgy miként egy Gedeon tanítványnak azt kell!

Szép siker…

Bár futása eléggé hektikusra sikerült, hiszen 200-s részidők össze vissza hullámoztak, ez nem meglepő…….nemrégiben betegséggel küzdött és az utána következő relative rövid időszakban már nem akartam terhelni. Fő az egészség, egy érem nem ér annyit, meg néhány gratuláció. Ehhez képest kihozta magából amit kellett, ami benne volt, így egészségesen már bizakodva várjuk a Magyar szenior bajnokságot, ahol szintén 800-s távon áll rajthoz. Szívből gratulálok, sikeres évet Geri!

Terepen is csillognak az érmek, a Centrálos futóknál.

“Új,, nevek, újabb sikerek csapatunkban…

A Futapest terep kupa sorozat Nagytarcsa állomására érkeztünk néhányan a Centrál Atlétikából, nevezetesen, Gaál Némó legkisebb 9 éves futónk, Völgyi Balázs, Szalai Simon, és Rácz Berci, no és persze Balla Petra, aki a 17. kerületi csapatunkból, Rakonczai Adrienn tanítványaként ért el korcsoportjában szép eredményt, mégpedig egy 3. helyet. Elsőként Balázs rajtolt el, aki a hosszú távon nyomta a terepet, a tempót, míg végül egy remek futásával a korcsoportos első helyet zsebelhette be, és abszolútban is előkelő 4. pozícióban végzett.

Némó csatázik a széllel, tereppel, ellenfelekkel…

Szalai Simon pár hónapja kapott rá a versenyzés ízére, ám olyannyira bele csapott, hogy újra érmes helyen futott célba, kiváló 2.helyen. Rácz Bercink még nincs teljes erejében, így neki leginkább egy becsületes teljesítés volt a cél, amit férfi munkával el is végzett becsületére legyen mondva oda tette magát rendesen! Végére hagytam legkisebb futónkat, aki élete második versenyén meg is szerezte hőn áhított dobogós eredményét, és lett a verseny 3. helyezett futója korcsoportjában. Némó végig tempózta a terep minden egyes nehéz szakaszát is, egyszer sem állt meg, és óriásit hajrázott. Nagyon büszke vagyok futóinkra, hiszen most egy teljesen új versenyzői team-el érkeztünk, akik mostanság kezdenek bele kóstolni a versenysport, a futó sport szépséges világába. Kiválóan helytálltak, nagyon szép eredményeket értek el, amihez szívből gratulálok nekik!

Gyakorló versenyen négy futó, négy egyéni csúcs.

Szépen haladunk, ahogy kell…

A fedett idény egyik fontos állomása, állomásai az úgynevezett gyakorló, tét nélküli versenyek, ahol próbálgathatunk elemeket, technikákat, felmérhetjük hol tartunk, stb. Erre jó lehetőséget adott a budapesti BOK. csarnok nyílt versenye, ahol nem voltak korcsoportok, ennek okán lehetősége nyílt mindenkinek nyitogatnia szárnyait. Berti, Kriszti, Levi, Ádám…….ők kaptak szárcsapkodási lehetőséget. Berti és Kriszti számára egy új, a 800m-s táv kipróbálására volt lehetőség.

Kriszti melegít…

Kriszti esetében az edzéseken látottak alapján távot váltunk, míg Bertinél egy teljesen kötetlen élmény futása volt a cél, no és persze gyorsulni 3000m-re. Ádám a pálya versenyek új harcosa, és célja az egyéni csúcs javítás, és persze Levinek is, aki klaszzik 800-nak készül. No a rezes bandánk össze is hozta amit a haza követelt, és mind a négyen csodás egyéni csúcsot futottak. Bertit sajnos talán az egyik leggyengébb futamba tették, ám így is lazán futotta az 1:58-s kiváló eredményt. Kriszti 9mp-et javított a múlt évi futásán, ami több mint biztató, mivel nagyon bátran, és stabilan versenyzett. Levi és Ádám is oda pörköltek, szintén egyéni csúcsot futottak mindketten. Nos…….jól látható, hogy kis egyesületünk minden futója egyenletesen, szépen fejlődik, ami hosszú távon kifizetődő befektetés lesz mindegyikük számára. Szívből gratulálok!

Irány az Európa bajnokság, kiváló szereplések Nyíregyházán.

Kalász Berti Eb. szintet futott…

Idén elsőként Nyíregyházán rendeztek komoly fedett versenyt, mégpedig a nyíregyházi nyílt nemzetközit, ahol négy ügyes futónk állt rajthoz, nevezetesen Cseh Krisztina, Kalász Berti 3000m-en, míg Völgyi Ádám 800, és Völgyi Bazsink 200-on! A verseny napján szinte minden számban komoly külföldi képviselet is megjelent, így adott volt a feladat, csapatunkat a lehető legjobban képviselni. Természetesen mindenkinél más és más volt a cél, de a legfontosabb, amire célzottan készültünk, az Bertold 3000m-s Európa bajnoki szintidő abszolválása.

Kriszti 3000m

A napot Balázs kezdte, akivel csupán annyit terveztünk, hogy jó rajt, koncentrált futás, és célba érkezés. Balázsnak ez volt a második pálya versenye, ennek okán a tanuláson volt a fő hangsúly. Őt követte Ádám 800-on, ahol bizony az elvártnál jobbat is futott, és élete első pálya versenyén nagyon nagyon szép időt produkált, kimaxolta a futását. Harmadik futónk Kriszti 3000-en, amire kiváló formában érkezett, az edzésen mutatott forma azt sugallta, hogy itt most valami komoly várható. Az első 1000m sokkal gyorsabb volt, emiatt nagyon bele fáradt a többibe, ám így is egyéni csúcsot futott. Krisztivel is még sokat kell tanulni, tapasztalni, amivel nem lesz gond…………nagyon alázatos, és szorgalmas.

Triumvirátus

Végére hagytam Bertit, hiszen ő zárta a napot, de még hogy!? Tulajdonképpen meglepetés nem ért, hiszen a számítások szerint 8:24-t írtam elő neki, amit nagyon profin le is hozott 8:23:97-re, mondhatni hajszál pontosan. Az öröm azért is volt nagy, mert kvalifikálta magát az Eb-re, és bátran mondhatom, aki látta, nos ebbe a futásba nem szakadt bele, elegánsan, lazán futott. Mind a négyen becsülettel küzdöttek, sokat tanultunk, és bár messze még az Eb. mégis azt érzem, Bertit bomba formába hozom, ugyanis ez még idény elei forma volt. Szívből gratulálok mindeninek!

Bertold győzelme, és Kriszti kiváló 5. helye a mezei ligában.

Veszprémi sikereink…

Óriási siker…..Kalász Berti, Veszprém mezei liga győztes, míg Cseh Kriszti óriási futással végre az élmezőnyben, az 5.helyével. Berti nagyon komoly előnnyel húzta be a mezei liga 2.állomásának győzelmét, míg Kriszti évről évre kúszik fel a mezőnyre, és immáron nem hátul ér célba, hanem egyre előrébb.

Komoly banda jött össze…

Ez a futása nagyon értékes, és immáron a dobogó is célzónába került. Bertold pedig egy alapozás közepi laza formából hozta ki eme sikert, minek okán bizakodva várjuk a fedett pályát, ahol terveim szerint egy komoly idővel, elsőre megfutja az eb. szintet. A 2024-s évre komoly terveink vannak, hiszen Bertinek 3000m-n kell kvalifikálnia magát az Európa bajnokságra, no és persze a hegyi futó világbajnokságra, míg Krisztinek elérhető közelségbe került a hegyi vb. Külön öröm látni, hogy “Szücsi,, Bertink egyik ellenfele újra a pályán van és fut, készül a versenyekre. Izgalmas hónapok várnak ránk, szívből gratulálok a veszprémi sikerekhez!

Csapat győzelem a “Márton napi vágta,, váltóban.

Különleges verseny, jó hangulatban, 15x800m…

Csernák Levi, Völgyi Ádám és Simák Gergő nyerte meg az Újpesten megrendezett ” Márton napi vágtát,, annak is a 15x800m-s váltó versenyét. Nem hétköznapi táv, nem hétköznapi idő, és megszokott hármas fogat képviselte csapatunkat eme váltó csapat “csatába,,!

Team gold…

A 800m-s köröket a fiúk egymás között tetszés szerint oszthatták fel, ám egy kitétel volt, hogy sok kört senki sem vállalhat, hiszen egyrészt nem hűlnek ki azok akik nem futnak, másrészt a sebesség, frissesség szempontjából a folyamatos váltások voltak a legoptimálisabbak. Ezt Ádi, Levi és Gergő nagyon szépen lehozták. A 15. etap után végül a Centrál csapata ért be elsőként, amihet szívből gratulálok, szép munka volt srácok!

Kerületi mezei diákolimpa arany, és egy nagyon szép 10.hely.

Csernák Levink pályacsúcs, Heidink egy szuper 10.helye….

A II. kerületi mezei diákolimpián Csernák Levente és Alhussain Heidi indult csapatunkból, és futottak nem is akárhogyan!? Levi a mostani versenyre nagyon felszívta magát, konkrét céllal érkezett, míg Heidink az edzéseken egyre javuló formájának köszönhetően immáron a legjobb 10-ben!

Levi lassan a célban…

A rajtot követően Levi azonnal erős tempót diktált, és első körben eldöntötte a versenyt, olyannyira, hogy egy kemény pálya csúcsot futott. Heidi, pedig nem meglepő módon, immáron nem hátul ért célba, hanem a nagyon is értékes 10. helyen. Sajnos az eső miatt az eredmény hirdetés elmaradt. Mindketten a maximumot hozták ki magukból, és jó volt látni szép versenyzésüket ebben az őszi időben. Szívből gratulálok nektek!