Kettő ezüst az Ék-i területi bajnokságban.

Bertold és Levi, hozták az elvárt teljesítményt…

Nos, kettő ezüst és kettő egyéni csúccsal zártuk a váci atlétika 1500m-3000-s versenyszámait, amit mint előző versenyeinket is, egyfajta szinten tatásra, gyakorlásra használjuk, csakúgy mint a 2021. esztendő összes versenyét. Ennek természetesen nyomós okai vannak, amely okok a fiataljaink jövőbeni versenyeiket, fejlődését szolgálja. 1500m-n Berti és Levi is egyénit futottak, plusz Berti még egy értékes 2. helyet is elhozott.

Kemény duó alakul…

Bátran és okosan versenyeztek a srácok. Levi most kezd bele kóstolni az atlétika világába, ám Bertinek is van még mit tanulni……..ezért is voltunk Vácott. Másnap szintén verseny, szintén egy kiváló 2. hely, és egy Levente 5. hely és egyéni csúcs Levinél, amely időt most alap viszonyítási időnek is vehetjük. Ezen a versenyen főként Bertivel taktikákat gyakoroltunk, ami megmutatta számunkra, hogy az a taktika amit kipróbáltunk, nem fekszik Bertinek, ám ezek a versenyek pont erre jók mindkét fiúnál. Az idei eredményekkel, már így is elégedett vagyok, további egyéni csúcs döntést nem is tervezek Bertinél, Levinél már inkább. A pálya kiváló volt, az idő évszakhoz képest hideg és szeles, ámde két ezüsttel és egyéni csúcsokkal, sok tapasztalattal térhettünk haza. Nagyon büszke vagyok mindkettő fiúra, és úgy gondolom, hogy pár év múlva, meghatározó versenyzői lesznek a hazai atlétikának. Szívből gratulálok a srácoknak, és hajrá CEAC!

Vácrátót terep kupa sikereink.

4 arany, 4 ezüst, 2 bronz és egy csodálatos 4. hely…

Amikor nincs pálya verseny számunkra, és lehetőségünk adódik, általában terepezünk. Vácrátót szép időben fogadta az oda látogató futókat. Csapatunk szép számmal állt rajthoz, és születtek is kiváló eredmények a Futapest által szervezett erdei versenyen.

Ormándlaki Aisa futónk a célban…

Egyedül Nagy Kinga futott a 13.5km-s távon, amit meg is nyert a korcsoportjában, ezzel maximális 25 pontot is megszerezte. A 4.4km-s távon Kalász Berti, Montvai Anna, Csernák Levi, és a szenioroknál Kovács Eszter értek célba magabiztosan az első helyeken, míg nagy meglepetésre Cseh Krisztink egy csodás, értékes ezüstéremmel gazdagodott. A szenior team két futója, Babits Krisztina és Kovács Sanyink is a pompás 2. helyeken libbentek be. Nagyoknál még egy szuper futást produkált Csillik Allegra a csillogó bronzot zsebelvén be. A kicsiknél Nagy Petra húzta be a bronzérmet, míg az eggyel nagyobb korcsoportban harcos jellemű Aisánk a 4. helyet. Nagyon jól éreztük magunkat a versenyen, és jó látni, hogy csapatunk egyre bővül, és egyre többen járnak el versenyekre. Szívből gratulálok minden versenyzőnek, és hajrá CEAC!

Kettő arany, a miskolci Youth cup vb. válogatón.

Kiváló futások a miskolci hegyekben….

Újfent egy hegyi verseny, újfent sikeres versenyzés. Nagy reményekkel, tele optimizmussal utaztunk le Miskolcra, annak is a dombosabbik, hegyesebbik erdeibe.

Gyülekezés a rajtnál.

A hegyi váltó futó bajnokság keretein belül rendezték meg, a Youth cup világbajnokságra a válogatót, így egy futónkat érintett nagyon e verseny, a többiek “tét,, nélkül futhattak. A legfiatalabbaknál nagy versenyt láthattunk, Kalász Bertink egy erős futással szerezte meg a győzelmet, míg Csernák Levink a kiváló 5. helyet. Mindkettő srác jól küzdött. A fiúk versenyét követte a vb. válógatásban részt vevő Kun Tamara, aki stabilan szépen versenyzett a nehéz terepen, majd ennek köszönhetően 6,8km-n győzedelmeskedett. Németh Aisa a felnőtt mezőnyben a kiváló 2. helyet szerezte meg, így ő is villantott egyet tudásából, míg a szenioroknál Kovács Sanyink zúzott egy javuló formát mutatván. Az időjárás néhol szeles, néhol esős volt, igazi mezeis, hegyi versenyhez való idő. Maximálisan elégedett lehetek a srácokkal, így ennek okán szívből gratulálok mindenkinek.

Hajrá CEAC!

Hatalmas futások a VASAS esti szintfelmérőn.

2023. évi, őszi cél idő kipipálva…

Szintén áprilist írunk, az időjárás inkább március elei, ám ez senkinek sem szegte kedvét a versenyzéshez. A VASAS egy jól szervezett esti versenyt szervezett, amin három futóval részt is vettünk. Kalász Bertold, Csernák Levi 3000m-n, míg Nagy Kinga élete első pálya 3000m-t futotta. Nos mindhárom atlétámnál az állapot felmérése volt a cél, hogy verseny körülmények között mit tudnak, no meg értékes tapasztalat szerzése.

Kinga a rajtnál

Nos jöttek is a meglepetések, hiszen Berti a fiatalabbak korcsoportját egy óriási idővel nyerte, mégpedig 9:18-al, amely időt 2023. év őszére tűztem ki. Ez azért is nagyon potens idő, mert mint előző cikkeimben is írtam, csapatunkat easy üzemmódban tartom, leginkább a covid idők miatt……..is. Csernák Levink szintén egy nagyon nagyon szép egyéni csúccsal zárt, hiszen régi egyesületében 11:40 körüli idővel jött át hozzánk, most pedig 10:47-el nyitotta meg új korszakát, egy 8. helyezéssel. Nagy Kinga, akivel a cél a 12 percen belüli 3000m……nos 11:30-s idővel finiselt. Mit lehet erre a napra mondani? Maxi elégedettség, és szépen csendben alázattal tovább. Szívből gratulálok mindhárom versenyzőmnek!

Hajrá CEAC!

Szentgáli cross-mezei sikereink.

Javuló forma, győzelem, szép helyezések…

Egy négy fős kis csapattal indultunk el a komor, inkább őszi, mint sem tavaszi időben a Veszprém melletti Szentgál, hegyi futó félmaratoni bajnokságára, ahol futóink a koruknak megfelelő, betét számokban futottak. Koncepciónk szerint az idei évet is takarék lángon folytatjuk, aminek stratégiai okai vannak, és a kitalált szisztéma működni is fog véleményem szerint.

Harcosok.

A versenyen elsőként Kalász Bertold és Csernák Levi állt a rajtnál az U16-s korcsoportban. A terv tökéletesen jól működött Bertinél, aki csodálatos futással meg is nyerte a versenyt az idei mezei futó bajnok előtt. Tökéletesen látszott, hogy Bertivel a laza, ámde szép munka kezd beérni. Levi most gyűjti a tapasztalatokat, most szívja magába a versenyzés sava borsát, de meglepő, a vártnál jobban versenyzett, és a számomra kincset érő 6. helyen futott be. Mindkét sráccal maximálisan elégedett voltam. A Lányoknál már hosszabb távon indult Kinga és Tami. Tami triatlonistaként megtréfálta az atlétákat, hisz első métertől kezdve az élre állt és tempót futott. A Táv 2/3-ig vezetett, aztán egy derék lány elment vele és el tudott lépni Tamitól. Tamó embereset versenyzett, igazi kemény fából faragták, és biza megérdemelten zsebelhette be a 2. helyet. Végére hagytam Kingát, aki a munka mellett rendkívül szépen edzi magát, és szép fejlődésen megy keresztül az atléták világában. Egy becsülendő csodás eredménnyel ért célba a 6. helyen. Jó érzéssel, elégedetten távoztunk a versenyről, én pedig nagyon büszkén. Szívből gratulálok minden futómnak.

Hajrá CEAC!

Mezeivel kezdtük az évet.

Covid idők mezei bajnokságán….

Az idei esztendőt egy mezei bajnoksággal kezdtük, amolyan teszt felmérő versenynek szántam, hiszen a covid okozta bizonytalanság okán, futóinkat célzottan alap lángon tartottuk, nem élvezett prioritást az eredmény centrikus futás, versenyzés. A versenyen mondhatnám mindenki abból futott, amit egy ilyen alap edzettségi állapotból futni lehet, ezért a helyezésekkel elégedett is voltam, a realitásokat szem előtt tartván.

Kinga rajtol

Berti téli covid fertőzése érződött futásán, hisz edzéseken nem szabadott terhelni, csak szépen fokozatosan finoman, így a 9. helyezése most teljesen rendben volt. Kun Tami is még év elei formában, és triatlonistaként a 11. hely ezekben az időkben értékesek számunkra. Csernák Levi most kezdi ízlelgetni a verseny sportot, csakúgy, mint a szenior korú futónk Kovács Sándor, akinek még akadtak kezdeti nehézségei, ám még ő is nagyon a felkészülés elején tart de, becsülettel odatette magát. Nagy Kinga kellemes meglepetést okozott, hiszen látszott a futásán a szorgalmas munka eredménye. Nem ez volt életünk versenye a csapattal, ám mint írtam ezek az eredmények most nagyon rendben voltak és reálisak is, a lehetőségekhez mérten mindenki kihozta magából a maximumot. Szívből gratulálok minden kedves futónknak és nagyon büszke vagyok mindenkire.

Hajrá CEAC!

Emlékezés Iharos Sándorra

Iharos Sándor emléke…

A Pegazus-Centrál Atlétika egyesület mély tisztelettel emlékezik Iharos Sándor legendára, a hazai és a nemzetközi atlétika egyik legnagyobb ikonjára, hiszen 1996. év január 24.-n ezen a napon távozott el tőlünk. Iharos Sándor eredményeit méltatni, eme sorok írásakor felesleges, hiszen nevét, eredményeit, emberségét ismerték és ismerik szerte a világban, mert olyat tett, amire minden tiszta lelkű Magyar ember büszke lehet.

Legendák között is a legnagyobb volt, milliók a világban, a stadionokban sok-sok ezer ember skandálta egyszerre Iharos Sándor nevét. Jómagam, és a Pegazus-Centrál Ac. összes sportolója, edzője megköszönni nem tudjuk azt a mérhetetlenül nagy kincset, amit Iharos Sándor ránk…. Magyarokra és atlétikánkra hagyott, de fejet hajtván nagysága előtt, egy perces tisztelettel adózunk, gyújtunk mécsest.

Videó:https://www.youtube.com/watch?v=_GWWE5K_m9k

Mély tisztelettel: Gedeon Zsolt Ferenc

Boldog, békés ünnepet kívánunk!

Karácsonyi üdvözlet

Kedves sportoló gyerekek, szülők! Nagyon kemény évet zártunk, volt ebben minden, ám a szeretet a csapat összetartása előre vitt mindannyiunkat. Nagyon büszke vagyok mindenkire, mert nem adtuk fel a nehezebb időkben sem, mi több még jobban össze fogtunk. Kevés ilyen team létezik ismereteim szerint.

Szép, sikeres évet zártunk, és bizony az edzéseken nem szomorkodó, depis arcokat láttam a covid időszakban, hanem tettre kész mosolygós vigyorokat, edzeni akaró, sikerre éher gyerekeket és felnőtteket minden edzésen. A szentendrei és budapesti “elit, alakulatunk, a Francia iskola atlétái is tisztességes, szép és eredményes munkát végzett, no és persze a távol élő futóink is mind a maxot hozták ki ebből az évből. Tudjàtok nálam egyetlen fokmérője van egy csapatnak, az pedig hogy jó lejárni edzést tartani vagy sem. Nos egész évben azt éreztem, hogy jó, és bizony mindig vártam minden napot, hogy dolgozhassunk együtt. Ez egy jó csapat egy igazi kis ékszerdoboza a hazai atlétikának, sportnak és a továbbiakban is vigyáznunk kell rá, vigyáznunk kell egymásra erre a csoda családra. Szívből gratulálok mindenkinek az idei évhez, megálltátok a helyeteket, derék munkát végeztetek és példás életet mutattatok a társadalom többi tagjainak és családotoknak is. Egyet kívánok mindenkinek karácsonyra és a következő esztendőre: a szeretet óvjon, vigyázzon, tartson össze mindenkit! Ölellek titeket, boldog ünnepet!

Petőfibánya cross sikereink.

Meglepetések versenye…

Idei, talán utolsó versenyünkön vettünk részt a Pegazus Ac. csapatával Petőfibányán, hogy kihasználjuk a versenyek ínységes időszakát, már ami a terepezést illeti. Nos nem vacakoltunk, kiváló bemelegítés után a csapat futói már a rajtnál álltak, leginkább a rövidebbik táv vonalánál. Rajtot követően pár perces csend után meg is jelentek futóink, és a lány abszolút mezőnyben egy meglepetés, ami igazából nem is meglepetés……….szóval a 4500m abszolút női győztese, Montvai Anna bukkant fel.

M.A.

Anna mostanában nagyon elkezdett edzeni és oda teszi magát amikor kell, és íme az eredménye. Erősen kezdett és végig nyomta a tempót, ez látszott a befutóján is. Csodálatos versenyt futott a nemrégiben betegésgből felépülő Kun Tamink, akitől csak annyit kértem, hogy szépen nyugiban fussa le, ez most neki sima edzés. Nos Tamó edzésből a korcsoportos 2. helyet szerezte meg, és így is 4. lett abszolútban. Megjegyzem Tami nem covidos volt, de meghűlt és megfázott, emiatt egy hetet pihentettük. No de itt a következő meglepetés a folyamatosan egyre jobban futó és keményebb dolgokat művelő Nagy Kinga. Ebben az igazán klasszikus nyálás crossos időben ő is kitett magáért, és ha bele gondolok, hogy Kingával honna indultunk és holt tartunk, nos azt mondom előtte az élet. Kinga korcsoportos aranyat, és abszolút bronzot hozott össze.

Sophie…

O’ Shea Sophink is hozta a szokásos kemény futását, 2.hely.……..de egy kicsit figyelmtelen volt-voltunk, ami nem az ő hibája, hiszen a rajtnál nem tudja az ember ki hány éves, milyen korcsoport futója, így elengedett valahol egy kislányt, de persze ettől még Sophie óriásit futott, csak a végén meglepődtünk mindketten, de jót nevettünk, vicces volt a szitu. Sophie csodálatos kis versenyző, igazi Sonia O’ Sullivan, bámulatos képességekkel. A lányoknál értékes pontokat szerzett az összetett versenyben Nagy Petránk, aki nővéréhez híven szintén javuló formát mutat szinte minden versenyen. Ebben a kemény erős mezőnyben a kiváló 4. helyet szerezte meg, de nem csak ő alkotott nagyot, hanem bizony két futóval érkeztem a Francia suliból, ahonnét két tanítványom életük első versenyét futották.

Nagy K.

Caullier Emma és Molnár Kitti első versenyén az első kitűzött cél az volt, hogy fussák le, kocogják le a távot. Emma a 7., míg Kitti a 6. helyet szerezték meg, és hihetetlen volt látni, hogy a célban mosolyogtak, miközben nagyon élvezték a versenyt. Első sikerük azt hiszem kipipálva. A szenior női mezőnyben is akadt csemege, Várszegi Adél eszement nagyot futott és biza ő is egyre szebben fut, fejlődik. Adél a csodálatos 2. helyen száguldott be szó szerint. A srácoknál Colin szintén egy hosszú kihagyás után kezdett szépen edzegetni és csakúgy, mint Tami, edzésként suhant egy meglepetés 3. helyet.

Levi…

Erős mezőnyben félgázon…….eszement a srác. Colint követte Csernák Levink, aki mostanában kezdi érezni a vér szagát, és eljutottunk oda, hogy tudunk komoly munkát végezni. Levi nagyot futott és sok pontot érő 4.helyet húzta be a fiúnk. Nagy verseny volt, szép sikerekkel és igazi meglepetés csemegékkel. Szívből gratulálok minden kedves futómnak.

Váltó győzelem, a Lupa Beach Run versenyen.

Fodor Gyöngyink, és Simánka szuper futása…

Járvány ide vagy oda, rettenthetetlen harcosainkat semmi sem riasztja vissza egy jó kis versenytől, és amint látható nem csak a vírusnak mutatták meg, hogy gyenge vagy mint egy hajnali szellő, de kemény futásukkal is bizonyították, hogy erősek vagyunk, és szívósak.

A győztes páros…

Itt is, mint a mezein igazi klasszikus őszi időben futhattak versenyzőink, ahol is a 10km-s duó váltóban mérhették össze magukat a többi csapattal. Volt női, férfi és mix váltó, amiben Gyöngyusz és Simánka indultak (mix). A rajtvonalnál ott várta a rajtot Simák Gergőnk, aki céltudatosan kezdte el a futását, majd Gyöngyi egy maxi erős második etappal hozta be a Pegazus duót az első helyre. Nagy örömünkre szolgált még, hogy nem csak a mix váltót nyerték meg, de a férfi váltókat is megelőzték. Becsületes szép munkát végeztek atlétáink, amiért bizony a tisztelet és a gratuláció kijár nekik!