Bükki Hegyi maraton-10km győztese….Drótár Katalin, Pegazus Atlétika

Óriási egyéni csúccsal nyert Katánk…

Nem állnak le a Pegazus atlétái az őszi idénnyel sem, hiszen sok jó terep, és hegyi verseny várja a futókat, amikre mi előszeretettel megyünk, és kerüljük idén a betont és a rekortán amennyire csak lehet. A kicsik pihennek, easy üzemmódban vannak, ám néhány felnőtt futónk még hadrendben van, nekik most jönnek a 10km-s és hosszabb versenyek.

A nagy csata…

A 2020. évi Bükki Hegyi maraton 10km-s távján egy nagyon szívós, egyre erősebb és jobb eredményeket elérő futónk várta a rajt piszoly dörrenését. Az időjárás itt is kitűnő volt, csakúgy, mint Drótár Katánk harci kedve, aki győzelmi szándékkal látogatott el a versenyre. A rajtot követő pillanatokban gyorsan kiderült, hogy nem egy sétagalopp lesz ez a verseny, és Néhány lány igencsak elindult a kaptatókon felfelé. Kata a rajot követően egy igen erős 4:10/km tempóval kezdett terepen, enyhe emelkedőn, ám a 330m-s szinttel rendelkező versenyen voltak bizony 3:30-s kilik is futásában. Vége felé egy hölgy maradt Katával, de kiváló formájának köszönhetően Kata 1 perces előnnyel, új egyéni csúccsal nyerte meg a korcsoprotját, de az abszolút versenyt is. Régi csúcsa ezen a pályán 1óra 4 perc 53mp, az idei pedig 59 perc 37mp egy 330m szintes pályán 11,5km-n! Szívből gratulálunk neked Kata, és megyünk tovább a megkezdett úton.

Sok érem, jó futások, szép “dobások,, a csömöri atlétika versenyen

Minden atlétánk érmes...

Csodálatosan szép nap, kiváló idő, szuper jó fej sportolók találkoztak a csömöri atlétika versenyen, ahol atlétáink sok ismerős arccal pacsizhattak, versenyezhettek. A verseny különlegessége a salakos pálya, amit én jobban preferálok, mint a rekortán gumis pályákat, és szerintem hangulatosabbak is. No itt került megrendezésre egy klassz kis őszi verseny, ahol a legkisebbek, és a legnagyobbak is kipróbálhatták magukat.

Krisztink győzelemmel zárt…

A Pegazus Atlétika csapatából Nagy Petra Zoé atlétánk kezdte meg a verseny napot, mégpedig egy 100m-s futással, ahol egy szép 2.helyet zsebelhetett be. Petránk ezen napon még 800m-n szerzett egy kiváló 4. helyet, aztán később a számára kedvesebb 4km terepen egy csodálatos 1.helyet. Petrával maximálisan elégedett vagyok, szépen is haladunk hétről hétre előre. Közben zajlottak a női súlylökés nagy csatái, ahol egyesületünket a fiatalabbaknál egy nagyszerű leány, Molnár Krisztike képviselte, míg a nagyoknál Csikós Zsuzsa. Krisztike nagyon stabilan versenyzett, és egy korrekt versenyzéssel 1.helyen léphetett fel a dobogóra. Zsuzsi a nagyoknál követte Krisztina példáját, így Zsuzsi is 1.helyen zárta a női súlylökés versenyszámát.

Petra a 4km-s győzelem felé…

Közben a nagy fiúk is elkezdték a 800m-s futást, és biza itt is megjelent egy Pegazusos futó, egy régi motoros, Simák Gergőnk. Geri a rajtot követően kicsit taktikázott, kicsit kivárt, majd hussss….nyomott egy szép erős hajrát, és 1.helyen szakította át a képzeletbeli szalagot 2:18-s idővel. Gergő az abszolút versenyt is megnyerte. A versenynap végén következtek 4km-s terep futóink, ahol kettő atlétánk, Nagy Kinga és Csernák Levink állott a rajtnál, mindketten “vérmes,, tervekkel. A terep változatos útvonalon haladt, aminek okán Levink az első helyen futva korcsoportjában egy kisebb hibát vétett, amivel tulajdonképpen maximum 5m-s előnyt szerzett, ám fölényét tekintvén ez nem befolyásolta a verseny kimenetelét, és a kerülésnek is oka volt, nem csalás szándéka, de emiatt megkapta a büntetését a szervezőktől, amit vegyes érzésekklel fogadok de elfogadok, csupán nem értem miért a Pegazusos futókat tudják szankcionálni, amikor minket ért hátrány, no és persze észlelünk hibát, mi is nem keveset itt és a Kékes hegyi ob-n is. Levink egy áldott jó gyerek, és Levi sem, és egyetlen Pegazusos futónk sem vetemedne szándékos csalásra,, maximum figyelmetlen volt, vagy a torlódást akarta kikerülni.

Simánka a célban…

Régen velem is elő fordult, hogy figyelmetlen voltam terep versenyen Törökbálinton és Köveslálon, de ez benne van a pakliban, engem sem csalási szándék vezérelt. Levink így is nagy előnnyel szakította át a célvonalat az 1. helyen, ámde hivatalosan a 2. helyen ért célt a büntetésnek köszönhetően. Nagy Kingánk nem hibázott, ő egyre szebb eredményeket ér el csapatunk színeiben, és itt ezen terep 4km-n is megszerezte a győzelmet, valamint a női abszolút 1.helyet is. Én szívből gratulálok minden kedves versenyzőmnek, és a szervezőknek is, hogy lehetőségünk volt versenyezni így ősszel, egy klassz közösségben.

Crosskovácsi terepfutó verseny, O’Shea Sophie győzelemmel, csillogó eredmények…

Sopihe első, Colin második, és Artur szép remeklése…

A 2020-s esztendőben is professzionális terep-hegyi versenyt rendeztek a Crosskovácsi szervezői, aminek köszönhetően futóink is jól érezhették magukat, és persze adott volt a cél, hisz gyönyörű kupákat, érmeket, ajándékokat kaptak a futók és persze a célba érkezők is elégedettek lehettek.

Csépány Artur hajrája…

Ezen a csodálatos és meleg őszi hétvégén a rövid táv rajtjánál állot egyesületünk legkisebb futója, Csépány Artur, aki bizony derekasan helytált a 3,5km-s táv gödrös, sziklás kaptatóin. Artúr fáradtan, ámde nagyon boldogan ért célba, amiért szülei és én is nagyon büszkék voltunk rá! Artúr szép futása után következtek a junior kategória futói, ahol O’Shea Sophie, és Colin várták a rajt izgalmas pillanatát. Sophie komoly célokkal érkezett a Cross versenyre, amely cél maga a győzelem volt. Kőkemény versenyt futott a nehéz erdei pályán, és bizony komoly előnnyel sikerült befejeznie ezt a remek verseny, a nem kis mezőnyben. Testvére is küzdött az elemekkel, de leginkább önmagával, ami nem csoda, hiszen Colinunk egy hosszabb pihenőből érkezett a versenyre, de így is egy kiváló és elismerésre méltó második helyen ért célba. Colin a nyári időszakban nagyon elkezdett nőni, emiatt extrán vissza fogtam az edzéseit, időt hagyván izmai, csonozata, ízületei fejlődésének, így ez volt hosszú idő után az első komoly versenye. A Pegazus Atlétika futói csodálatos versenynapot zártak, becsülettel és keményen küzdöttek a méterekkel, önmagukkal és az ellenfelekkel. Szívből gratulálok, és további sikereket kívánok!

Újonc-serdülő ob……bajnoki arany, szép eredmények.

Berti bajnok, Anna “tesztelt,,…

Egyesületünk szokásához híven nem tömeg bázissal érkezett a magyar bajnokságra, hanem egy egy futóval. Tatabányán remek idő, és szép pálya fogadott minket egy izgalmas hosszú hétvége erejéig. Pénteki napon Kalász Bertold futónk várta a 2000m-s rajtot, ám előtte Bertivel jól kiveséztük, miféle fortélyokat kell alkalmazni, magyarán……taktikát egyeztettünk, amely tökéletesen jól működött.

Minden rendben…

A bajnokságon csak annyit voltunk Bertivel, amennyit kellett, hiszen összesen sem voltunk 2 órát Tatabányán, így elmondható hogy jött, látott, nyert, és távozott. Ám lássuk az előzményeket, miként álltunk a bajnokságnak neki. A nyár az atlétika naptárat tekintve egy kaotikus mészárszék volt véleményem szerint, ahol sok egyesület, versenyző, edző bele ment a két hónapos játékba, vagyis 4-5 hónapot tóltek bele a gyerekekbe 2 hónapocska alatt. A Covid vírus nagyban átrendezte a naptárat, és amikor a szövetség azt közzé tette, én azonnal jeleztem versenyzőim felé, hogy nem kívánom őket ebbe bele vinni, inkább nyár, lazulás, tábori élmények, töltekezés, és ennek köszönhetően az őszi alapozást majd pihenten és feltöltődve várhatja minden futónk, és nem egy erős rövid, ám annál töményebb nyári-őszi idény után kell alapozást kezdeni majd. Tatabányán is sok sérült gyerekkel talélkoztunk, és sokan töltik most is kényszerpihenőjüket, mert nem kellő odafigyeléssel, tervezéssel nyomták le a nyarat. A Pegazus Atléika minden egyes futója egészséges, kipihent, és készán áll majd az őszi alapozásra. Nos ennek tükrében utaztunk el Bertivel, majd vasárnap Annával a bajnokságra. Bertivel három fontos elemet beszéltünk meg, amely első komponense lett alkalmazva a versenyen. Képzeljék csak el a kedves olvasók. Egy félelmetesen laza, átmozgató nyári munkából futott ez a fiú 6:15-s 2000m-t, és tette mindezt úgy, hogy az első kör 84mp-volt és nézzék csak meg az első km-t, majd a másodikat! Berti csodálatosan versenyzett, rendkívül okosan követte az “A,, tervet, minek köszönhetően meg is nyerte a bajnoki címet egy fantasztikus idővel. Számításaim szerint, a fedett pályás idényben 6 perc körüli időt fog futni a srácunk, persze ehhez szépen fel kell építeni, tervezni minden egyes komponensét a versenyeinek, hisz nálunk nincs össze vissza versenyzés.

Anna futama következik…

Vasárnap Montvai Anna futónk állt a lány 800-s rajt vonalon. Természetesen Annával is megbeszéltem a taktikát, ami nem volt más, mint hogy nincs taktika. Semmi terv, nagy célok, hiszen ő is mint a többiek, elengedtük az idei évet, és abból főztünk amink van. A csapattal sokat táboroztunk, múzeumok, hegyi kalandok, fürdők, házi bulik tanítványaim szüleinél futókkal, szóval ebből futott nálunk mindenki és bizony jó döntés volt…….mert egészségesek. Anna futásában egyvalami nagyon is látszott……..mégpedig piszok gyors, és bár az idő amit futott nem kiemelkedő, de erre a gyorsaságra ha ráteszünk állóképességet, nos az egy új Anna lesz. Szépen okosan versenyzett, miközben azt láttam, hogy óriási erő és gyorsaság lakozik benne, de közepes állóképessége miatt nem vállalhatott fel egy kamikaze akciót. Anna olyan volt most, mint Lewis Hamilton a forma 1-s pénteki szabad edzésen, vagyis tesztelt, próbálgatta magát, és tapasztalatot gyűjtött. Mindkettő futónk becsülettel, csodálatos szívvel versenyzett, amihez őszinte elismeréssel és gratulációval tudok adózni, és persze minden atléta palántának gratulálok, akik elindultak a bajnokságban függetlenül attól, ki kinek a tanítványa, és melyik egyesület szííneiben versenyzett.

Szenior országos bajnokság, arany, ezüst, bronz.

Pegazus Atléika szereplése a szenior ob-n…

Nagy sikerrel zárult, a 2020. évi szabadtéri szenior országos bajnokság, ahol négy szuper bátor atlétánk várta a bajnokság kezdetét. Bilkei Borbála női gerely, Drótár Katalin 1500m, Simák Gergő 800m, míg Török Sanyink 1500-n tevékenykedett, nem is akráhogyan.

Kata a célban…

A versenyt kiváló időben, jó hangulatban kezdtük meg, és elsőként Gergő lépett a rekortánra a 800-s rajthoz. Bátran és jól versenyzett, aminek eredménye egy szenior országos bajnoki cím, és egy kiváló idő, így megszületett első érmünk, rögtön egy arany. Gergő után következett Sándorunk aki 1500-al kívánta levezetni a napját, hisz Sanyi szinte átrohant a Wizz 10km-s versenyéről, ahol egy 35 perces verseny már a lábában volt. Sanyi optimistán, lelkesen rajtolt el, ami minden futót meg is lepett, és egy nagyon kemény versenyben az utolsó métereken maradt csak alúl a hajrában, ami nem csoda, hisz kemény versenyen van már túl. De így is eszméletlen időt futott és lett 2. a bajnokságban. No időrendben a lányok következnek, mégpedig Katánk. Kata nagyon bátran kezdett, jól is ment a lába, diktálta az iramot és titkon aranyra ment rá a mi Lányunk. Ám még kell egy kis rutin, amit hamarosan magába is fog szívni, ugyanis nem is oly rég kezdett el komolyan futni, de már most látni a fejlődésén, hogy hétről hétre erősebb.

Borink…

Egy komoly futással a nagyon is szépen csillogó 2. helyet szerezte meg. A verseny napunkat a lemenő Nap fényében, Bilkei Borink zárta egy nagyon izgalmas fej fej melletti versenyben. Bori a női gerely számban indult, és biza sokáig nagy csatát vívott egy hölgy társával. Aztán jött az utolsó dobás, amikor kértem Borit, hogy most ami benne van azt dobja ki magából, mert kell az a bronz. No aztán Bori az utolsóra akkorát hajított, hogy ugráltunk örömünkben, és bebiztosította a bajnoki bronzot. Minden versenyzőmre nagyon büszke vagyok, és jó egészséget, sikeres versenyeket kívánok nektek!

Wizz Air 10km dobogó, sikerek.

Török Sanyink 35 percel, 46 évesen második….

Csodálatos napon, nagy melegben lett lebonyolítva az idei évi Wizz futógála, melynek egyik betétszáma a 10km-s táv volt. Ezen versenyen rajthoz állt három derék futónk is, nevezetesen Török Sándor, Roudot Gergő, és Lengyel Gábor.

Pegazus Boy’s

Sanyink komoly tervekkel érkezett , míg a srácok egy jó futás reményében startoltak el a szeptemberi őszben, ami inkább tűnt egy meleg májusi napnak. a rajtot követően Sándorunk azonnal elfutott az élmezőnnyel, és bizony 46 évesen igencsak meglepte a mezőny ifjú és idősebb futóit. Sanyi végig keményen szépen versenyezve ért célba, a kiváló 2. helyen 35 perces idővel, míg Gábor a szintén értékes 4. helyet szerezte meg. Gergőnkre azért vagyok nagyon büszke, mert elkezdett versenyezni, és egy mély gödörből kezd kilábalni, így nála a sikert most a táv tisztességes teljesítése jelentette. Szívből gratulálok a srácoknak, és további sikereket kívánok.

Kettős győzelem a RING RUN RACE futóversenyen.

Drótár Kata, Lengyel Gabó abszolút győzelemmel zárt…

Hölgyeim és Uraim, köszöntöm Önöket, én Gedeon Zsolt szakkomentátor vagyok az idei Hungaroringen megrendezésre kerülő, Ring Run Race versenyről tudósítok, így kérem szépen kapcsolják be biztonsági öveiket, mert hamarosan a rajt következik.

Ahol Senna is megfordult…

A rajtrácson póle pozícióból indul a Pegazus istálló versenyzője Drótár Katalin és Lengyel Gábor pilóták, akik a több mint 4km-s aszfalt csíkon egy, azaz egy brutális kört fognak megtenni. Gábor a versenyen a Nike ZOOM FLY NEXT gumikat, akarom mondani cipőit használta, míg Kata a jól bevált ASICS Tartheredge-ben nyomult keményen. Viccet félre téve kettő futónk frissen és motiváltan, jól felkészülten érkezett a versenyre, ahol bizony a szervezők itt is megadták a módját a szervezésnek. Mostanában kérdezik tőlem, miért járunk egyre többet úgymond hobbi szieszta versenyekre és miért hanyagolom a magya bajnoki versenyeket.

Sárgában Lengyel Gábor…

Ha tömören akarnék fogalmazni, akkor azért mert egyik helyen temetésen érzem magam, és néha eret tudnék vágni, míg a tömeg futásokon jó hangulat uralkodik, sok baráttal találkozik az ember, és a díjak is jobbak, vagyis…….nagyobb élményt ad a futóimnak, akikkel természetesen a bajnokságokon és liga versenyeken részt fogunk venni. No de vissza a versenyre újfent, Kata és Gábor azonnal élre álltak. Gáborral 2km-ig mentek páran, aztán Gabó elkezdett egy erősebb tempót, amit már a többiek nem bírtak el és győzelemmel zárta a versenyt. Kata régi ellenfelekkel találkozott, akik bizony jobbak voltak nála, de csak voltak, hiszen Kata egyre jobb és egyre gyorsabb amivel mindenki szembesülhetett. Kemény masszív tempót futott és Kata utolsó 100m-e 17mp volt, amit a szervezők mértek mindenkinek. Bámulatos hajrával nyerte meg a női versenyt. Szuper idő, egyedi verseny körülmények, igazi szíeszta hangulatban futhattak és klassz díjaka zsebelhettek be, no meg a győzelmeket. Ring Run Race….Drótár Katalin 1. hely, Lengyel Gábor 1.hely! Szívből gratulálok és hajrá Pegazusok!

Generali Night Run győzelem, óriási egyéni csúcsok!

Drótár Kata, Fodor Gyöngyi brutál enyéni csúcsa….

Budapesten idén is megrendezésre került a méltán híres és nagy tömegeket megmozgató, valamint média publicitásnak örvendő Night Run futóversenyt, amely fő szponzora a Generali biztosító. Csodálatos körülmények, óriási tömegek, zene, hangulat, minden ami egy profi minőségi, élménydús futóversenyhez kell, adott volt, és adott volt kettő kiváló futónk is, a renkívül szorgalmas női duónk, Fodor Gyöngyi főhandnagy és Drótár Kata alezredesünk is, akik jelen esetben nem a nemzeti erőket szolgálták, hanem a Pegazus Atlétika kötelékét, mégpedig atom sikeresen.

Több ezer futó között a mi lányaink!

A lányokhoz néha magam is beállok futni edzéseken, ne csak kívülről lássam a munkát, és már érzem rajtuk, hogy egyre erősebbek a lányok és a fiatalabb csajok bizony kezdhetik összekapni magukat, no meg a banditák, hiszen szerintem náluk gyorsabb fegyveres testületi hölgy nincs az országban, szóval futni felesleges mert 21km-ig kalibrálva vannak a lányok. Nos félre a viccel, mert a versenyen bizony komolyan háború zajlott, mindaddíg, amíg Kata el nem váltotta a 6-s fokozatot, Gyöngyink pedig eredt utána.

Pegazus night run girl’s

A két lány rendkívül magabiztosan nyomták le ezt a csodálatos versenyt, és amikor felhívtak a verseny után, bizony a telefonban mindkettőnek fülig ért a szája, mert óriásit fejlődtek, és Kata győzelme, Gyöngyink 5. helye minden képzeletet felül múlt. Kata a 25:33-s régi idejét most 23:09-re javította, míg Gyöngyink a 26:41-s idejét 24:58-ra nyomta le. A Night Run-on, ahol több ezer ember futott, sok nagy egyesület versenyzői, és a mi két lányunk a top 5-ben!? Hihetetlen örömet okoztak nekem és a csapatnak, no meg maguknak is, no meg példásan prezentálták a fiataloknak, hogy szorgalom, keménység, hit és akarat előre visz. Drótár Katalin 1. hely, Fodor Gyöngyi 5. hely! Bombasztikus gratula lányok, és…….hajrá Pegazusok!

Múlt évi kedvcsináló videó:
https://www.youtube.com/watch?v=CQAGMVq8UZ4

Szólád Fp. terep kupa győzelmek, dobogós helyek, pontok.

Négy arany, kettő bronz a nyári melegben…

Szóládi futapest nekünk mindig is egy közkedvelt terep kupa állomásunk, így hát útra keltünk kis Pegazusos team-el, és irány…….Szólád! A Balaton partjától csupán pervekre található dimbes dombos településen szép számú futó gyűlt össze, a nyári tikkasztó hőségben.

Kiváló napot zártunk…

Mi kis csapat lévén 7 futóval vettünk részt a versenyen, ahol mindenki a 4km-s távon igyekezett a legjobbat funi. No ez sikerült is, hiszen Kalász Bertold immáron itt ezen a versenyen is abszolút győzelmeket arat, és persze az 1. helyet is bezsebelte korcsoportjában, pedig a fején friss varratok díszelegtek, amit balatoni kalandjai során szerzett, és némiképp ez befolyásolta abban is, hogy nem tudott gyorsabban futni mert fájt a feje, így takaréklángon futott. Kértem is hogy ha nem érzi komfortosan magát ne fusson, vagy ha fut akkor easy üzemmódban. A kisebbeknél futott óriásit O’ Shea Sophie, bizony behúzta a kötelező 1.helyet. Nagy Kinga és simák Gergő stabil jó futást produkáltak, mindketten 1.helyen értek célt korcsoportban. Hihetetlenül szépen versenyzett új futónk, Csernák Levente és bizonyította, hogy mennyire tehetséges és szívós atléta válhat belőle a jövőben. Dolgoznia kell szépen és jönnek a komoly eredmények. Várszegi Adélunk pedig gyönyörűen végig csinálta a távot és egy nagyon szép 5. helyet kaparinthatott meg. Végül egyesületünk rangidős futói is koccantak egy nagyot és mindketten a korcsoportos 3. helyet szerezték meg…….Lengyel Lizett és Laura szép versenyzéssel értékes pontokat is gyűjtöttek. Szívből gratulálok futóinknak és nyomni tovább keményen!

Bomba siker a hegyifutó ob-n, arany, ezüst…. vb kvalifikáció.

Érik a szőlő, egy arany, egy ezüst és a nyílt futam sikerei…

Ki mint vet, úgy arat, tartja a mondás és ez fokozottan érvényes volt a hegyi bajnokság minden résztvevőjére. Kis műhelyünk futói olyan eredményekkel rukkoltak elő, ami bizony számunkra hatalmas büszkeséggel bírt, hiszen atlétáink úgy hoztak top ereményeket, hogy nincsenek is top formába hozva, ugyanis én másként gondolkozom erről az évről, idényről, a vírus okán sebtében össze dobott szövetségi verseny rendszerről, aminek semmi értelme, vagyis feleslgesnek tartottam futóink agyon versenyeztetését, ezzel is kímélve szerkezetüket, vázizomzatot, valamint az alapozásra is frisebben érkezünk elkerülvén a fáradtság és a túlversenyeztetésből származó sérüléseket.

Imádom őket……Pegazus runner’s

Inkább megfontoltan egy új csapatot építünk, ámde a hegyi ob simán belefért programunkba, no meg én magam is szeretem indítani rajta atlétáinkat. A verseny napján valami totálisan extrém idő fogadta a futókat, hiszen nyár lévén 9-11 fok várt minket a Kékesen, ami mindenkit meglepett. Mindezek tetejébe még a szervezés is katasztrófális és kritikán aluli volt, hiszen volt olyan futó aki nem is futott, de 2. lett, és voltak fantom futói is a bajnokságnak, így szinte bárkiből lehet bajnok vagy dobogós futó, esetlegesen vb induló, csupán meg kell jelenni és még csak neveznie sem kell, máris a dobogón találhatja magát. Paródia volt az egész hegyi futó szövetség hozzá állása is, amikor ezt szóvá tettem vagy nem foglalkoztak velem, vagy kuncogtak és nem vizsgálták ki a panaszokat, még akkor sem amikor szembesültek a hibáikkal, no de……no comment a továbbiakban.

11 fok nyáron…

A versenyen a Pegazus Atlétika minden versenyzője tisztességesen, becsülettel, és érvényes verseny engedéllyel futott a szövetségi szabályoknak megfelelően és a nyílt kategóriában is nevezett futóink indultak, csupán azt sajnálom hogy a szervezők más futókat és egyesületeket olyan rugalmasan kezeltek, mint az ENSZ, és a NATO az izraeli Palesztín béke folyamatokat. No de a rajtnál szép számú mezőny várta a rajt pillanatát, ahol ott állott rövid távon Nag Petra Zoénk és bizony a nyílt futamban előkelő 4.helyet szerezte meg szívós futásával, míg barátnője O’She Sophie egy brutásl kemény munkával a dicsőséges 1. helyet. A nagyobbaknál bizony volt egy kellemetlen “balesetünk,, is mégpedig Montvai Annával történt egy nem annyira korrekt ütközés. Anna nagyon jó állapotban várta a versenyt, és nem titkoltan a top 5-be való kerülés volt a cél, ám verseny közben egy felnőtt férfi futó könyökkel akkora ütést adott Annának, amitől össze is görnyedt és több napig kék zöld lila volt az oldala, edzéseken is fájt a levegő vétel, ám repedés törés nem történt szerenycsére.

Kicsi csapat, de erős…

Anna több percig ült a földön perceket veszítve, de szívosságának köszönhetően a versenyt a 11. helyen fejezte be. Sajnáltuk, mert meglepetésre készült, ám még sok szép verseny vár rá. Egyesületünk új versenyzője, aki a triatlon sportágban is nevet szezett magának, nos ő Kun Tamink. Tamó nehéz időket élt, mondhatni nem túl frissen érkezett, ugyanis több hetes triatlon edzőtáborok és versenyek közepette találta magát a hegyi ob-n, ahol élete első ilyen versenyén bizony oda tette magát egy gyönyörű versenyzéssel, no és az álomszép bajnoki 2.hellyel óriási örömet okozott nekem, nekünk és önmagának. Tamiba ha munka lesza végét is szépen össze tudja majd rakni ami most még hiányzott, viszont rendkívűl stabilan harciasan futott, pedig még alig van benne “Pegazusos,, munka, de máris látszik micsoda tehetséggel van dolgunk amihez nem kell más, mint okosan felépített edzéseket csinálni közösen. De a legnagyobb sikere, sikerünk az, hogy kvalifikálta magát az U18-s hegyi futó világbajnokságra, amit ugye már tudjuk, hogy elmarad a covid “hanta,, vírus miatt. Nem baj, hiszen a cél a következő év, időnk az van bőven. Közben azért halkan megjegyzem, hogy a hosszú távosok is elrajtoltak a rövidesek start időpontjában, ám másik helyszínről.

Lengyel Gabónk melegít…

Ott Nagy Kinga futott keményen, ismerkedett a pálya, utcai világtól merőben más versennyel, de megjegyzem kőkeményen odatette magát. Kinga a bajnokságban 9. lett. Lengyel Gáborunk meg nemrég jött haza Katarból az 50 fokból egy kellemes nyári 11 fokba szinte zéró edzés munkával, hisz Katarban is a vírus diktálta az atléták élet ritmusát, így a felkészülése önhibáján kívül eléggé keszekuszára sikeredett. Gábor viszont nagy önbizalommal, akaraterővel nyomta meg a bajnoki 10km-s távot és férfi emberhet méltóan dolgozott mindvégig. Szenior futóink közül egy bomba meglepetés csattogott fel a hegyen gőzerővel, és bizony amikor megláttam Csillik Áront, hogy milyen jó helyen érkezik, ugrottam is nagyot örömömben. Áron a nyílt futam 3. helyét zsebelhette be, ami óriási meglepetés számunkra. A végére hagytam kis műhelyünk, a “kis,, Pegazus, és utánpótlás edzői munkám nagy reménységét, bajnok futóját, Kalász Bertoldot.

Usan -Kalász Bertold

Bertivel szépen dolgozunk, már látom merre haladunk, így bevetettem a hegyi bajnokságban. Nos nem sokat kell hozzá fűzni, elrajtolt, majd abszolút futam győzelemmel, korcsoportos győzelemmel, pályacsúccsal nyerte meg hazánk hegyifutó bajnokságát. Bertiben az Isten olyat adott vissza nekem, amit mások rútul elvettek. A hitet! Szívből gratulálok minden kedves futómnak, a szülőknek köszönöm az áldozatos munkát, és Adriennek is, hogy lelkileg mellettem van a nehéz napokon. Építkezünk tovább ésszel, okosan, megfontoltan, hogy következő évben már három válogatott atlétát adhassunk a magyar atlétikának, és példát mutassunk másoknak. Hajrá Pegazusok!