Drótár Katánk dobogón a Kazinczy vertikálon.

Brutális időben, szervezői hibák között egy értékes ezüst érem…

Előző cikkemben írtam, hogy Simák Gerink ideális körülmények között, jó szervezés mellett futhatott a Balaton parton, nos Katánk ennek ellenkezőjét kapta a Zemplén hegység hegyei között. Kata jó formában érkezett a versenyre, Füzér bázisára, ám a rajtnál igazi kegyetlen viharos idő fogadta, de ez sem lett volna számára gond, mert mint tudjuk, ismerjük kemény fából faragták. No de a szervezés az kritikán aluli volt, hiszen reális lehetőség nyílott akár a győzelem megszerzésére is, hisz edzéseken egyre gyorsuló formát mutat közép és hosszú távú teszteken, így bizakodóak voltunk.

Zord viszonyok Zempléni vidékeken

A versenyen szakaszos indítás volt, és Katánk bizony üldözőbe vette a mezőnyt, köztük is a vezető gyorslábúakat, ám sem a pálya kijelölés, sem a rendezők navigációja nem segítette futónkat, de sokan mások is erre a sorsra jutottak sajnálatosan, így akinek volt helyismerete, az nagy előnyben volt. Kata eltévedt, ám felhozta magát a 2. helyre, ami ebben az időben, helyismeret, pályakijelölést tekintvén elégtelen buliból kihozta a maxot. Bizony bosszankodott rendesen, mert érezte hogy meglehet számára a győzelem is, no de megyünk előre, és míg írtam e sorokat, edzésen újabb nagy csúcsot futott. Alezredes asszony tisztelettel jelentem Önnek, hogy őszinte szívvel gratulálok, gratulálunk!

Live is Life RUN győzelem!

Simák Gergőnk szuper kis győzelme a Balaton perton...

Gergőnk a Pegazus Atlétika kiváló szenior futója, idéi nyári verseny szezonját a csodálatos Balaton partján kezdte, és rögtön a csemegével, a Live is Life éjszakai versennyel.

Füreden a sétányon…

A versenyen több száz futó állt rajthoz, mindenki kiéhezve a futásra, a versnyre, és persze ugyanezt érezte Gergőn is, de talán ő kicsivel jobban, hiszen bátor és okos futásával az abszolút 1. helyet szerezte meg a 3.7km “sprint,, távon. A Covid után még senki sem pörög úgy, mint előtte, de így is becsülendő idővel 13:42-vel szaldt be a célba. A verseny kiváló időben, hangulatban szervezésben lett megrendezve, minek okán Gergő még inkább jó szájízzel térhetett haza és szerzett új győzelmet, méltán képvieslve egyesületét is.

Szívből gratulálunk neked Gergő!

Pegazusok szintfelmérőn!

Sokkal jobb a vártnál…

A Pegazus Atlétika szinte összes futója részt vett csapatunk 1000m-s felmérő futásán. Persze a kicsiknek “móka,, edzésük volt, míg újonc kortól felfelé biza hadba vonultak a Pegazusok, egészen a szenior korcsoportig. Két helyszínen volt felmérőnk, egyik Budapesten, ásik Szentendrén centiméterre pontos pályán és méréssel.

Eligazításon….

Lássuk előbb a Budapesti csapat teljesítményét, tényszerű adatok nélkül, hiszen mint írtam, a csapat várakozásokon felül teljesített, és adataink nem publikusak. Akadt néhány igazi csemege is bizony. Budapest! Szép idő, ideális hőmérséklet, este 6 óra. A rajtvonalnál 17 futónk jelent meg, voltak viszont olyan atlétáink, akik nemrég tértek vissza a karanténból, így ők majd a következő műveletekben fognak szerepelni. Futóink hihetetlen jó hangulatban várták a felmérőt, igazi csapatként melegítettek, és a nyújtásnál is mindenki jó érzésekkel várta az 1000m-t. A rajtot követően azonnal élre állt egy hármas, nevezetesen Hódosy Márk, Kun Tami, és Simák Gergőnk, akik valami eszeveszett bulit kezdtek el a pályán. Tami rendkívül masszívan nyomta a tempót, látszott hogy nem lencsét vetni jött, Márk pedig 3mp-vel maradt el az általa kitűzött céltól, míg Gergő igazi simánkásan nyomta le.

Hot lap....

Taminál most is látszik, hogy 3000m-re megyünk rá idővel. Drótár Katánk és Fodor Gyöngyink munka után egészen lehengerlőt futottak, én csak kalapom tudom emelni elöttük, és biza még óriási potenciál van a két leányban, az idejükkel nagyon elégedett voltam. Nagy Kinga egyre szebben fejlődik és ez jól látszott a futásán és az időn, aminél én kicsivel rosszabra számítottam, ám Kinga szuper időt nyomott, meglepett……..csakúgy mint húga, aki eszméletlen szép technikával futotta a távot. O’Shea Colin és Csernák Levink egymásra találtak, mert végig ütötték verték egymást, igazán jó hatással voltak a másikra ez ki is jött a célba érkezéskor a stopperemen.

100m-s sprintek...

Mi lesz itt ha Bertink is felüti a fejét!? Ők hárman még fognak hamarosan villantani bajnokságokon ebben biztos vagyok, csakúgy, mint Tami és még néhányan a csapatból. Csillik Allegra 15mp-vel futott jobbat a vártnál, amihez azt hiszem nem is kell többet hozzáfűznöm, nagyon szépen fejlődik a leány. O’Shea Sophie! Nos ő majdnem korcsoportos országos rekodot futott és még fiatalabb is egy évvel! No comment kérem szépen, no comment! Végére hagytam Csépány Gergőt és Csillik Áront, akik mindketten olyat villantottak, amitől leesett az állam. Aki látta a futásukat, most azt mondaná……..no comment! Minden tiszteletem az övék és minden felmérőt teljesítő futómé. Pár napra rá Göblös testvérek és Andrásik Olink is bőven a vártnál jobban futottak, ám ez elmondható az egész csapatra is. Ebből úgy hiszem lehet hova tovább fejlődni, de ami a legszebb volt, az a csapatszellem és az összetartás, mert egymásnak szurkoltak, voltak akik segítették egymást, és a végén mindenki gratulált a másiknak. Szuper felmérő volt, gratulálok mindenkinek!

Pegazus tigris kölykök...

Lássuk a szentendrei team munkásságát, ahol szintén valami gyorsító lehetett a levegőben mert csak pislogtam a stopperem nézvén. Cseh Krisztink egy bődületes időt futott, és biza még így is maradt benne bőven, így megvan a 3000m-s utánpótlásunk lányoknál. Anyuja, Enzsöl Zsuzsi félelmetes tempót diktált és bizony mindenkit elkápráztat, amit pár hónapja a pályán csinál. Eszméletlen időt futott, és szerintem szenior 1500 ob aranyra sanszos a mi Zsúnk! Ormándlaki Aisával a jövőben számolni kell, mert a semmiből villantott egy olyan időt, ami 30mp-vel volt jobb a vártnál. Anyuja, Eszter pedig kőkeményen megküdött az eredményért amivel és elégedett is voltam, szép munkát végeztek. Kimondottan meglepő időt futott Rényi-Vámos Benink, amire senki sem számított, szerintem ő maga sem, de a célban nagy elsimerést kapott tőlem, mert kőkeményen harcolt.

Egységben, összetartásban...

A kisebbeknél is csodát műveltek, itt az idő még nem annyira élvez prioritást, inkább móka szinten futották le a távot, ám volt akivel csupán egy kört kértem teljesíteni. Túri Kovács Márk, Artur, Amelie, Berci, Levi, Kristóf és Daniela, mindannyian óriási gratulációt kaptak, hiszen khozták magukból a maxot és ez volt a legfontosabb. Szentendrén is és Budapesten is igazán fantasztikus hangulat volt, élveztük és szurkoltunk egymásnak, és voltak akik már most megtették júniusra a fogadásaikat a kövi 1000m-re. Csidálatosak voltatok, szívből gratulálok, erősödik ez a csapat! Lapzártánk utáni hír, hogy Török Sanyink Angliában álő szenior futónk is lenyomta 3:08-ra a távot, amihez szívből gratulánunk Sanyikám!

Hajrá Pegazusok…..Play Hard!

Győzelmek, pontok, sikeres újrakezdés terepen.

Szuper újra együtt…….

A vírus utáni napok, versenyek, mindenki számára újak voltak. A Futapest terep kupával elindult a futó élet,…mi ezzel kezdtünk, ám úgy hozta a sors, hogy a salgótarjáni verseny technikai feltételei folyamatosan változtak, így sok futó és a kata…verseny szervező is alkalmazkodott az új helyzethez.

Tami és Kata...

A Pegazus Atlétika csapata igazán eredményesen startolt el, hiszen megannyi dobogós érem mellé, ugyanannyi szép helyezés társult. Szép időben, kisség párás fülledt levegő társaságával a merészebbek rajthoz is álltak, mégpedig a szó szoros értelmebe véve, ízig vérig terepen futhattak. A precízen, mondhatni centiméter pontosan kimért távon, ami 5100m volt, jónéhány futónk elrajtolt, akik közül az összesített lista alapján a legkisebbeknél 1.helyen végzett O’ Shea Spohe, így egy sok pontot érő arannyal gazdagodott. Aztán van neki egy bátyója, Collin, aki embertelen iramot futott a homokos laza talajon, no meg az egyre melegedő időjárás közepette hozta be magát a kiváló 2. helyre. Collin hétről hétre jobban fejlődik, így már pár másodpercre van régi nagy ellenfele, és néhány verseny múlva Colin le is fogja hagyni. Ormándlaki Aisa is versenyzésre adta a fejét, és nagyon szépen küzdött, folyamatosan nyüstölte magát, aminek okán az értékes 6. helyet szerezte meg.

Férfiak...

Kun Tamara, egyesületünk új igazolása a nagyobb lányoknál megszerezte egy stabil jó tempós futással a számára célul kitűzött 1. helyet. Profin végezte el a rá bízott feladatot, és már most látszik rajta a fejlődés első jele. Csernák Levink és Csillik Allegra szintén a nagyobbak kategóriájában, igen csak jól mutatkoztak be, hiszen színeinkben ez volt az első versenyük, no meg a mezőny sem volt számukra easy. Ám mindketten maxi jó munkát végeztek, és Algi a 4. helyet, Levi az 5. helyet csípte meg. Drótár Katánk is a felnőtt mezőnyben villogott, és bár fáradtan, ám ebből a fáradtságból kipréselte magából a kiváló 2. helyet, Simák Gerink meg nyomott egy kövér gázt és lett 1. helyezett. Végére hagytam Várszegi Adélt, aki az összetettben a szuperszónikus 4. helyre futotta be magát, ám a szenzáció az, hogy mekkorát fejlődött, amióta beállt a pálya edzésekre.

Adél közelít az 5 perchez...

Adél valami félelmetes tempót diktált, és jó volt bizony látni a célban, amikor az órájára nézett. Nem csak Adélt volt jó látni, de Ormándlaki Eszter szép futását-eredményét is, akit a szervezők pótolnak a listáról, mert lemaradt, valamint jó volt látni a csapatot is, mert csapatként küzdöttünk, csapatként működtünk együtt és a verseny után nem széledtünk széjjel, hanem a Duna parton piknikeztünk. Sokan hoztak házi sütést, szörpöt, finom falatokat. Fújt kissé a szél, ám ez a szél magával hozta az új korszakot, egy szép új jövő érzését. Szívből gratulálok minden kedves futómnak és senki se feledje…….Kis Pegazus…..nagy erő!

Pályacsúcs, győzelmek, eszméletlen eredmények…..Pilis Vertikál

Maximális elismerésem minden futómnak…

Álómszerűen végződött az idei Pilis Vertikál hegyi verseny, ahol egyesületünk minden atlétája professzionális eredménnyel zárt, amiért én nagyon büszke vagyuk rájuk.

Lássuk csak a száraz tényeket! Csuta Dorottya egészen hihetetlen eredménnyel zárt, vagyis butaságokat beszélek, hiszen tudtuk, hogy benne van a pakliban, szóval egy kiváló és neves atléta, Merényi Tímea hegyi futó válogatott hölgy csúcsát döntötte meg Dorkánk, ráadásul felnőtt csúcsot adta át a múltnak és ennek fényében nagyon csak érem lebeg a szemünk előtt, ha a hegyi világbajnokságra gondolunk.

Adél rajt…

Dorka még mindig formán kívüli állapotban hozza ezeket a remek eredményeket, hiszen a COD19 vírus miatt nem igazán tervezhető a forma, de a jó állaptot megtartása az kötelező. Csodálatos 34:14-s idővel az 1. helyen ért célba. Következzék néhány “kakukktojás,, majd a végén elmondom miért azok. Csiszár Vivien kiváló hegyi futója hazánknak, stabil versenyzőként állt a rajthoz, és Vivi ezen a számára új pályán egy eszméletlenül jó és erős 37:35-s idővel szerezte meg a női abszolút 2.helyet, ami szintén egy nagyon káprázatos idő ezen a brutál nehéz pályán. Az abszolút mezőny 4. helyén érkeztett be kettő nagy reménysége a hegyi futás világának, nevezetesen Varga Bori, és Farkas Lilla.

Lilla, Bori “”Nutella,, és Vivink

Ők ketten hajszálra pontos idővel szakították át a célvonalat, ennek okán az értékes 4. pozíciót foglalhatták el. Lilla és Bori is kihozta magából a maxot szintén jó idővel, 41:38-l és ha azt nézzük, hogy ezen a pályán kocogni is nehéz, akkor bizony ezek nagyon erős idők hiszen a “lassab,, futók bőven egy órán kívül érkeztek, ami szintén nagyon becsülendő. A Pegaus kötelékébe még nyomatta néhány futónk, ott található a listán egy nagyon ügyes, igazi reménységünk, Csuta Johanna. Johink egyenletes szép energikus futást produkálva ért célt, a 2.helyen korocsoportjában, aminek köszönhetően újabb éremmel gazdagodhattunk. Johi elmondása szerint ez a pálya most nem feküdt neki annyira, ami benne van a pakliban, ám ez mit sem von le eredménye nagyságából, és kiváló futásából.

Múlt és a jövő, én és Collin…

Fiú fronton egy nagyon kemény pasas képviselt minket, egy olyan srác, aki hónapról hónapra félelmetes tempóban fejlődik, ezt tisztán látni verseny eredményein. Nem akarom magasztalni, de felnőttként hazánk meghatározó kőkemény futója lesz, és most emlékezzen mindenki szavaimra majd egyszer pár év múlva. O’…..Shea…….Colin! Ez a srác mindenre képes, és ezen a versenyen olyat szakított, hogy lassan veszélyes lesz Dorka eredményeire is, hozzá teszem vann köztük pár éve, de emberünk agyi, lelki ereje ritkaság a mai atlétikánkban. Colin bődületes 36:33-s idővel szerezte meg az 1. helyet, amire már rég rászolgált.

Felhőtlen boldogság, fiatalság…

Végére hagytam azt a csodálatos Nőt, aki eme Colin fiút világra hozta. Várszegi Adél igazi szív lélek anyuka, és szív lélek futó, ennek okán keményen oda is tette magát, és lenyomta becsülettel hazánk egyik legnehezebb versenyét a Pilis Vertikált. A családi team versenyét míg el nem felejtem…….a Csuta Johi, Csuta Dorka duó nyerte nagy fölénnyel. Mit is lehetne erre mondani!? Csodálatos időnk volt, sütött a Nap, fújt némi szél, ami csípőssé varázsolta a kora tavaszi időt, de jó volt látni a sok mosolygós futót, és a Pegazus összetartó harci szellemét. Adél, Johi, Dorka, Lilla, Bogi, Vivi, és Collin……egytől egyig csodálatos emberek, versenyzők vagytok és vár rátok egy szebb, sikeresebb világ. Szívből gratulálok nektek, maxi elismerésem felétek!

Terep kupa győzelmek, érmek, pontok.

Budakalászon versenyeztek harcosaink…

A Futapest terep kupa idei, budakalászi etepjához érkeztünk, ahol szép számú Pegazusos futó érkezett több korosztályból, lányok fiúk egyaránt. Voltak köztünk olyanok, akik elsőbálózók, és olyanok is aki rutinos tapasztalt rókaként érkeztek a versenyre.

Jókedvben, Kriszti, Zsu, és Ju

Csapatunk nagyon nagy sikerrel fejezte be a versenyt, hiszen rengeteg érem, pont, és helyezések tarkították a palettánkat. Csodálatos időnk volt, meglepően sok futóval, így adott volt egy kemény kiélezett terep verseny, amiől futóink becsülettel kivették részüket. A kicsiknél szédületes futással O’Shea Sophie félelmetes energiával nyomta le a versenyt, ennek köszönhetően 1. helyen végzett és vezeti ezzel az éves kupa sorozatot. Mögötte nem sokkal újabb Pegazusos futó érkezett, a még csak pár hónapja velünk edző Nagy Petránk. Petra, aki egyre erősebb és gyorsabb, így már a legjobbak között látható, itt is 3. helyet vágta zsebre. A kicsit nagyobbaknál a félelmetes képességű Csuta Johi robogott be az 1.helyen.

több száz futó várta a rajtot

A srácoknál egyre javuló formát mutató O’Shea Colin stabilan tartotta 3.helyét, amit a célig meg is őrzött, értékes pontokat szerezvén ezzel. Csuthy Mersénk is bámulatos fejlődést produkál, hiszen pár hónapja még inkább a 20. helyekhez volt közel, ám a szorgalmas edzés munka eredménye jól látszik Memén. Most már a kiváló 7. helyet abszolválta egy igen csak erős mezőnyben, csakúgy mint Ormándlaki Aisánk, aki heti kettő edzésből villantott egy 7.helyet. Ebben a korcsoportban a terep egyik nagy meglepetése lesz hamarosan a csodálatosan futó, még képességeit nem kihasználó Cseh Krisztina, akivel most a nagyon értékes 4. helyet sikerült elhozni. Első terep teszteket brutálisan jól teljesítette Csernák Levink, akinek nevét érdemes most lejegyezni, mert lesz itt még nemulass én ezt látom Levin. Orbán Kristóf is beugrott a közepibe, és hihetetlenül szépen, tisztességesen futotta le a versenyt, amihez csak gratulálni tudok neki.

Aisánk egyre jobb, egyre merészebb

Budapesti csapatunkból még kettő derék legény érkezett, nevezetesen Kövér Milán, és Andrásik Olivér. Milónk és Olink nagyon stabilan, Pegazusos futóhoz méltó mód csapatták fent a hegyen, és azt hiszem mindent megtettek a sikerért, nagyon szépen futottak. Jöhetnek a nagyobbak? Simák Gergő idei első terep kupa versenyén óvatosabban kezdett, ám ragyogó eredménnyel, 2.helyen zárta a csatát. Hódosy Márk rég nem versenyzett, így neki felüdülés volt, és újra igazi siker a 3. helye, becsületesen harcolt. Török Sanyink Angliából utazott ide, hogy a szenior ob előtt teszteljen, ami jól is sikerül 5.helyével. Nagy Kingánk nagyon nagy volt, és egy nagy 1.helyet futott, míg a kiváló formát mutató Enzsöl Zsuzsink 2. lette eme versenyen.

Sophie egy igazi harcos

Végére hagytam két igazán nagy eredményt, Sommer Julcsit és Ormándlaki Esztert, akik szorgalmas munkával immáron stabilan első 10-ben vannak. Julcsink 7. helyen, Eszterünk a 6. helyen futott be a célba, ami elismerendő eredmény. Hosszú távon régi titánunk, régi futónk nyomta le a távot, Lázár Gyurink nehéz terepen, nagyon kemény mezőnyben futhatott át a célba a 13. helyen korcsoportjában. A verseny végén jó volt látni a csillógó szemű futóimat, akikre nincs is szó mennyire büszke vagyok. Egytől egyig maximálisan jó munkát végzett, nem érheti szó a ház elejét. Szívből gratulálok nektek ehhez a sikeres versenyhez.

Montvai Anna bajnoki sikere.

Egyre jobb, egyre jön fel a mi Annánk…

Nemrégiben Annát, kiváló serdülő futónkat még a lány 800-s mezőny utolsó harmadában láthattuk a ranglistán, aztán elmúlt pár hónap, és Anna újabb bajnoki futás, újabb ugrás, így immáron a mezőny első harmadában látható, ami nem a véletlen műve. Az idei évi serdülő fedett bajnokság jól megmutatta Anna képességeit, és lelkületét, ami ahhoz kell, hogy valakiből jó versenyző típus legyen.

Anna sorozat…

Felkészülése elég kaotikusra sikerült, aztán végül zöld utat adtam a bajnoksághoz, amihez Anna is kellett, hiszen nagyon akart futni… beadtam a derekam, utólagosan bevallom őszintén, hogy okos dolgog volt Annára hallgatnom. A versenyen 7 futam volt, 37 induló, amiből Anna a 12. lett, és bizony óriási tartalékai maradtak, ám jó ideje nem tudtunk tesztelni, így biztonsági futásra mentünk. A verseny után kicsit pipa is volt a mi lányunk, mert későn indult el, de a futamát így is szép előnnyel okos futással nyerte. Örültünk volna ha az erősebbik futamba kerül, így utólag gondolkodva elbírt volna egy 5mp-vel gyorsabb iramot, no de hát adott a feladat a nyárra. Annával maximálisan elégedett voltam, és folyamatos munkával top 5-be is kerülhet a nyáron, ami már igencsak vonzó cél lehet számunkra. Bertink, és Annánk a legjobbat hozták ki magukból, így egy ezüsttel, egy bronzal és ezzel a nagyon is értékes 12. hellyel zártuk a bajnokságot! Szívből gratulálok és nagyon büszke vagyok az elért eredményre.

Skót mezei bajnokság, Csuta Dorónk ezüstérmes

Erős mezőnyben, extrém körülmények, bajnoki ezüst…

Skócia, Falkirk…..eső, hóvihar, meleg, hideg, sár, tomboló szél, mindezek kombinációja 5 percenként változott, és amikor már megszoktad volna az egyiket, pillanatok alatt váltott az időjárás, amitől én már a falra másztam, főként, hogy nyakig úsztam a sárban és a vízben, de mégis valami hihetetlen nagy élmény volt látni Falkirkben, hogy miről is szól a futás, az atlétika, és ennek az érzésnek minden másodpercét élveztem.
Furcsa ilyet írni, de úgy éreztem otthon vagyok, és itt nem Skóciára gondolok, ámbár az ottani emberek, edzők, vezetők, atléták nagyon kedvesek, ennek okán grátiszba kaptam még mást is, amit sosem felejtek el. No de lássuk a mi Dorónkat, aki jó formában érkezett a versenyre, de az extrém viszonyok minket is megleptek szó se róla, mint utóbb kiderült, a cipő választásunk sem volt éppen a legjobb, ami bizony látszott is Dorka dombfutó sebességén. A mezőny óriási volt, mi még amióta Dorka fut nem láttunk ilyet, és hogy milyen erős a mezőny itt? Nos azt mondogatták itt a helyi edzők, hogy aki a 15. helyen futott be lány, még az is óriási eredmény, de volt olyan felnőtt futó, akinek a nagy álma, hogy 30-ba kerüljön be, szóval el lehet képzelni mi volt itt……..embertelen iram, és embertelen körülmények. Dorka a rajtot követően felvette a ritmust és bizony jól látszott, hogy gyorsasági fölénnyel rendelkezik, viszonyt és most jön a lényeg, amit magyarországon kapni lehetett legnagyobb szög a cipőbe, az itt viccesen kicsi volt, amit itt használtak, azok bizony háromszor nagyobbak voltak, és tisztán látni lehetett, hogy Dorka amikor tépne fel az emelkedőn, kipörög és instabil a mozgása, nem beszélve a lefelé futásnál, ahol a talpon maradásért küzdött.

Dodi híresen jó emelkedő futó, ám itt nem ezen múlt az első helye, inkább azon, hogy háromszor többet dolgozott szegény, mint a többiek, és ebbe elfáradt, pedig a tempó-gyorsasága megvolt, ám a bajnoki ezüstre itt mindenki felkapta a fejét, többek között mi is. A versenyzők rendkívül sportszerűek voltak egymáshoz, Dorka, én is óriási tapasztalatokkal, élménnyel térhettünk haza, amit a jövőben kamatoztatni is fogunk. Glasgow, Falkirk, Edinburgh csodálatosan szép, és volt pár napunk bandukoni, nézelődni! Egyszer régen cinikusan kérdezte egy itthoni szakmabéli, hogy mi értelme van kijárogati!? Nos erre itt a válszom….élmény, tapasztalás, siker, világjárás. Szívből gratulálok neked Dorka!

Szenior bajnoki sikereink

Kiváló munka, kettő ezüst, egy bronz…

Idei utolsó fedett versenyét a Pegazus Atlétikának, három remek atlétánk teljesítette, nevezetesen Drótár Kata, Simák Gergő, és a verseny miatt Angliából hazutazó Török Sándor. Kata élete első ilyen jellegű versenyét futotta, és bizony lehet mondani, hogy a mély vízbe csöppent, ám még csak meg sem szeppent…..nagyon profin készült a versnyre.

Katánk…

Fizikáklisan és mentálisan is teljesen rendben volt Katánk, aminek okán egy nagyon erős idővel, persze egyéni csúccsal ért a célba a gyönyörű 2.helyen, aminek nagyon örültünk, hiszen a cél a dobogó volt. Következett Simák Gergő, aki bizony pozsonyi 800m-s sikere után, itt Budapesten is új egyéni csúcsot futott, vagyis 2:14-re javította a nemrégiben megfutott legjobbját, amit még megspékelt egy kiváló bajnoki ezüst éremmel.

Sanyink…

Eddig remek az érem táblánk, ám bónuszként Török Sándor térdfájdalmai közepette behozta magát az értékes 3. helyre 3000m-s távon, ami azért is becsülendő, mivel Sanyink rengeteget utazott a bajnokság miatt. Három futónk, három kiváló eredménnyel méltó módon zárta a Pegazus Atlétika idei fedett idényét, amihet szívből gratulálok a magam és a közösségünk nevében is!

Kalász Bertold hihetetlen bemutatkozása a bajnokságban

Újabb Pegazusos bajnoki sikerek, újabb bajnoki érmek…

Kis egyesületünk nem állt meg, ennek okán az újonc fedett bajnokságon Kalász Bertold csapatunk nagy reménysége, tehetsége, terminátora bizony bejelentkezett. No stílusosan, amolyan Pegazusos vérrel, és élete első pálya versenyén nem vacakolt sokat, így 2000m-n kemény tempóval a csodálatos 2. helyet szerezte meg, és bizony bizony ha rutin is lesz a mi srácunkba és verseny a lábába, akkor lesz itt nemulass. No a 2000m-s versenyen mondanom sem kell, újfent egy Pegazusos futó vállalta el a vezetést, aminek egy nagyon szuper idő lett a vége, csupán Berti még a hajrát nem bírta el, ahhoz még kevés edzés van vékonyka lábaiba.

600m rajt…

Másnap Bertold egy kis kamikáze akciót mutatott be, ami egyéb iránt nekem ínyemre vállt…. vagyis durván keményre futotta az első szakaszt, amiért nem voltam mérges, hiszen “kölök,, még, most tapasztal, most szerez rutint, ám azért jó volt látni, ahogy az ellenfeleket meglepte no meg hogy helyén van a szíve. Eszméletlen bátorsága van és gyorsasága, ami ha párosul majd erőnléttel, biza biza jön itt még Ibiza. Bertold félelmetesen jó képességű pasi, és számolni kell vele a jövőben, csakúgy, mint egyesületünk leány klasszisával. Kis Pegazus, kis bertink…….ezüst, és bronz. Szívből gratulálok neked tesó!