A szív és a rutin győzelme…

Gödöllő! Mezei diákolimpia döntő! III. korcsoport, lány 2000 m! Csuta Dorottya a bajnok! A tervünk, és a célunk tökéletesre sikerült, igaz volt benne izgalom, mert a tervünknek 200m-el előbb kellett volna jönnie, de Dorka rutinja és ereje megoldotta a helyzetet.

17884470_708362452658496_851566610149181624_n
Doró most taktikusan futott….

De ne “fussunk annyira a dolgok eleibe. Lássuk a verseny előtti napokat, órákat. Dorka mellett kezd berobbanni az atlétika top legjobbjai közé, Peiker Csenge is, aki bizony óriási eredményt elérvén, egyszer csak a diákolimpia döntőben találta magát. Nemrég még azt sem tudta, hogy létezik ilyen sport. No Csengénk felé annyi elvárásom volt, hogy fusson egy jót, hiszen nagyon jó állapotban vártuk a versenyt, én pedig az első 20-ba vártam. Igen ám, de a rajt pillanatában egy nagy ütést kapott könyökkel a torkára, ami szerintem nem volt szándékos, viszont Csenge nagyon nehezen kapott levegőt, és verseny után is nagyon fájlalta a torkát. Néztem is a futását, láttam valami nincs rendben, hisz Csenge félgőzzel sem fut. A 65. hely pedig nem is reális, hiszen ha hátrafelé fut, akkor is jobbat futott volna. De ugye a versenysportban nincs volna, meg ha. Csenge kapott egy maflást, de ebből is tanultunk! Én mindezek mellett iszonyatosan büszke vagyok Csengére, hiszen hétről hétre jobb, és az, hogy döntőt futott, nos ez több, mint álomszerű!

unnamed (1)
Csenge és Dorka!

Persze kis lelke ezt másként éli meg, de ezek a versenyek, ezek a maflások, ütések edzik meg a futót. Szívből gratulálok Csengének, nagyon nagy eredményt ért el! Csuta Dorottya! Mit is írhatnék! Újfent megmutatta, hogy mire képes! Újfent megmutatta, hogy fáradtan is képes győzni! És újfent bajnok lett hazánk egyik legnehezebb versenyén! Doróval, mint minden verseny előtt, most is átbeszéltük napokkal előtte, hogy mit, hogyan kell csinálni, és mi a cél! A cél egyértelmű! Győzelért mentünk Gödöllőre, de tudtuk, hogy nehéz győzelem lesz, viszont volt egy tervünk, egy alantos, és szenzációs tervünk, ami a lehető legjobban sült el! Igaz pár méterrel előbbre terveztük, de Dorka tudta jól mit csinál, és a hétvégi fáradtságot kicsit kitolván a versenyen, egy szép hajrával, behúzta a győzelmet! Volt értelme Dorót fáradtan versenyeztetni? Hát hogyne lett volna, és aki szakmabéli az jól tudja, mi célja volt ennek! Dorka végig jól tudta mit, miként csinál, érezte magában az erőt, még így fáradtan is, és ez az amitől profi versenyző! Természetesen lehet elemezni, hogy ellenfele egy ideig előtte futott, de őszintén! Dorka tétversenyei soha sem egyszerűek többnyire! Dorkának mindig harcolnia kell, és kellett a győzelemért! A fedett ob győzelemre nagyon készültünk. A diákolimpiára nem, mert másodlagos szerepet tölt be a felkészülésünkben.

17883538_708362475991827_4848860487266130395_n
Dorka all in….

Nagyon fontos verseny volt, de a téli edzésekből kellett futnia Dorkának! Még pihentetem és pihentetem, és pihentetem, így a nyarat is a télből húzzuk ki! Mi már a serdülő korszakra készülünk kicsit, így idén bizton be be fog csúszni egy egy vereség is, ami furcsán hangzik, de nem is árt neki! Doróval hosszú távon gondolkozunk, mert célom, hogy a serdülő ob-t is megnyerje, ám ettől még minden pálya és utcai versenyre győzni megyünk! Dorka sorozatban harmadik alkalommal hódította el a mezei diákolimpia győzelmet az országos döntőben és elmondható, hogy a hazai atlétika egyik legkiegyensúlyozottabb, legbiztosabb versenyzője Csuta Dorottya! Dorka minden évben javul, miközben nem ugrál hihetetlen időket, inkább stabilan, egyenletesen fejlődik! Ez a kiváló, és tervezett munka eredménye. Dorkával és a Pegazus Atlétika csapatával álom dolgozni, persze mindig akadnak nehézségek, ám mit sem változtat azon a tényen, hogy Csuta Dorottya az idei év bajnoka! Idén megnyerte a fedett ob 2000 m-t, a 600m-t, a mezei országost, a diákolimpia Budapest döntőt, és most az országos döntőt! Csupán azt sajnálom, hogy a Magyar Atlétikai Szövetség szakembereinek figyelmét ez nem hívja fel, míg sajnálatosan más, gyengébb képességű futókat, atlétákat kiemeltként kezelnek, támogatnak! De talán ennek egyetlen oka lehet, mégpedig az, hogy a Pegazus Atlétika Egyesület nem eladó! Edzője nem megvehető, és futói nem állnak be a sorba!Az idei diákolimpia számunkra csodálatosra sikerült, hiszen újra van bajnokunk, és immáron Csenge személyének köszönhetően, nem csak Dorkának tudtunk szurkolni! Mi lehet az, ami mégis szomorúvá teszi a lelkem, a szívem?

unnamed
Bejött az a sunyi terv…

Mi az az esemény, ami elgondolkoztat azon, hogy van e fair play? A diákolimpián sajnos olyat láttunk egészen véletlenül, amiről eddig csak könyvekben, hírekben olvastam! Egyik lány futam, helyezett futója kőkeményen használt doppingszert, olyat, amiről jól tudom, hogy tiltott, és bizony doppinglistás! Nem az a lényeg, hogy ki volt, de a diákolimpia GYERMEK versenyzői közül kettő futónál láttam tiltott szer használatát! Felteszem a kérdést? A gyerekek edzői kicsodák, és micsodák? Mert nem emberek, és szégyen, amit csinálnak, ráadásul amatőrök, tudatlanok, mert az a dózis, amit egyik kislány kapott, elég lenne egy tehénnek is! Jelen van e a dopping a gyermek sportban! Hát persze, hogy igen! Csak ilyenkor elgondolkodom, hogy miért érdemes csinálni! Hát azért kérem szépen, hogy őket is elverjük! 

Mindezeken túl, szeretnék szívemből gratulálni a Diákolimpia szervezőinek, hiszen professzionális munkát végeztek, mert hibátlanul, másodpercre pontosan kezeltek több ezer gyermeket, így csak gratulálni tudok Nekik! szeretnék őszintén gratulálni, Egri Gyulának, és Kovács Ferinek, szeretnék gratulálni a Babinyec családnak, és Annácskának, valamint Hepp Jani barátomnak, aki apaként, edzőként terelgeti gyermekét és barátját! Végül a Pegazus Atlétika nevében is szeretnék gratulálni mindazon edzőknek, és testnevelőknek, futóknak, akik tisztességgel vettek részt a döntőben, és képviselték iskolájukat, csapatukat! De a legnagyobb elismeréssel mégis csak Dorkának és Csengének adózom, mert edzői munkám égkövei Ők és csaptunk összes futója!

További sok sikert kívánok Mindenkinek!

Címvédés! Csuta Dorottya újra bajnok!