Újra egy arany minősítési szint…

Csuta Dorottya 800m: 1.hely ( aranyjelvényes szint)

Kővári Blanka 600m: 2.hely ( új egyéni csúcs, 1:53, a régi 2:09)

Ma Albertirsára utaztunk Dorkával, és Blankával, hogy ezen a klassz atlétika versenyen, tapasztalatot, rutint szerezhessenek futóink, no meg persze jó eredménnyel zárjuk az összecsapásokat! Dorkánál a cél egy jó, lendületes frissítő 800m volt, míg Blanka tekintetében a gyakorlás, és persze minimum a dobogó! Szó mi szó, mindkettő Pegazusos lányunk parádésan szerepelt!

Blanka azonnal élre tör…
Doró és Blani a két jó barát!

Kezdeném Blankával, majd az újabb aranyjelvényes minősítést szerző Dorkával! Blanka egyesületünk nagy reménysége a sprint szakmában, hiszen átkozottul gyors, és bizony jól bírja a hosszabb edzéseket is, no meg a középtávos utcai versenyeket, minek okán jött az ötlet, hogy……mi lenne ha! Blankát beneveztem 600m-re, mert éreztem, hogy benne van egy jó futás, és a mezőny is népes volt, ami külön öröm volt számomra! Blanka régi csúcsa ezen a távon 2:09 volt, és ezt kellett megdönteni. A melegítés nem ment zökkenő mentesen, de ezt Blanka és én is jól tudjuk, min kell dolgoznunk nagyon sokat. Nagyon nagyon sokat! A mezőnyben ott volt az ország legjobb 2006-s 600-s futója, akivel sajnos nem került egy futamba Blanka, amit nagyon sajnáltam, de a jövő évi újonc országoson le fogja győzni Blanka a kislányt, ez a cél, és ezt véghez is visszük!

Doró megint aranyjelvényt futott

Blanka így is egy hihetetlen javuláson ment keresztül, hiszen óriási egyéni csúcsot futva ért be a 2.helyen, sajnos a leglassabb futamba tették, így elől tempózott, mondhatni rutintalanul, no meg azért jól láttam, min kell dolgozunk, de azzal nem is lesz gond! Nagyon örültünk az 1:53-nak, és az ezüstnek! Következzék Doró, akiben már benne van egy 10:11-s liga 3000m, de ez a 800m, célzottan lett kijelölve, amit most nem részleteznék, hogy miért, hiszen a felkészülésünk részét képezi! A verseny idejére a szél is feltámadott, és széllökésekkel spékelte meg a 800m-t, ami kissé zavaró volt, de Dorka így is magabiztosan húzta be a győzelmet, szépen összerakta a 800m-t! Doróval beszéltük, hogy ne fusson mattra, mert ennek a három verseny napnak nem ez a célja, hanem egészen más! Így Doró a 800-át gyönyörűen kivitelezte, és így futott 2:19:70-t, amit aztán 2:20-ra kerekítettek fel, de így is arany minősítés, és alig várjuk, hogy lehetőségünk legyen egy friss, pihent 800m-re!

800m-n is magabiztos győzelem

Másnap Dorkát várta a diákolimpia 1500m-e, amin szintén brillírozott, de ez egy másik történet! Jó volt látni a lányaink, a Pegazusos team lányainak versenyzését, mert pontosan azt képviselik, amire képezve vannak, és az nem a langyos vízben piros pacsit játszani! Play hard!

 

Csuta Dorka 800m arany, Kővári Blanka 600m ezüst!